Wóz: '82 Trans Am
Wysłany: 2009-03-01, 23:59 The Fast and The Furious 4
3.04 do polskich kin trafi kolejna część serii The Fast and The Furious, oznaczona jako 4... u nas ten film będzie nazywał się"Szybko i wściekle" (kto to wymyśla? )
Ale do rzeczy:
-Trailer HD
Nie będę jechał po fabule, tylko wspomnę o jedynym plusie tego filmu... czyli amerykańskich furkach.
Na zwiastunie widzimy takie auta jak Chevelle czy GNX. Pojawią się także jakieś mustangi i Charger .
Warto wspomnieć, że Bucik GNX był produkowany tylko w 1987 i powstało 547 sztuk. Wszystkie w czarnym kolorze z jednakowym wyposażeniem. Różniły się jedynie tabliczką z numerem . Jedną z ważniejszych cech tego "klasyka" jest jego silnik, V6 turbo. Auto przyśpieszało w 5.3s do setki, a wersje prototypowe(z małymi modyfikacjami) w czasie 4.7s.
-Cars of Fast & Furious
Kolejny filmik przedstawia dodatkowo Camaro '70, które jest "prawie" unikatem... Dokładniej jest to podróbka Camaro z 1973 należącego do Davida Freiburger'a. Oryginalny F-Bomb(taką nosi nazwe to Camaro) powstawał pod okiem Toma Nelson'a z Nelson Racing Engines. Silnik jaki tam trafił to 406 twin turbo, o mocy 1540 hp . Kopii filmowej pod maską znajduję się jedynie zwykła 350tka.
PS. poszedłbym do kina na "The Fast and The Furious 4", ale na "Szybko i wściekle" już nie tak chętnie
faf4.jpg
Plik ściągnięto 234 raz(y) 15,13 KB
_________________ WTFWJD?
Ostatnio zmieniony przez Saper 2009-03-02, 16:05, w całości zmieniany 2 razy
Polski tytuł tragiczny fakt fabuła także nie do końca aczkolwiek zawsze podobał mi sie akcent że niby film o ryżowozach ale pokazywali jednego lub dwa amerykańce które powalały mocą i wyglądem całą reszte no i całkiem nieżle zmontowane te filmy
_________________ '93 Pontiac Firebird Sold
'79 Chevy Camaro Z28 350 "The Dragzie" Sold
'88 Pontiac Trans Am GTA 305 ''The Junkyard Dog''
mam pytanie do uzytkownika SAPER. ty tam napisales że Bucik GNX był produkowany tylko w 1987 i powstało 547 sztuk. ja mam chevelle z 66' i ten model byl produkowany tez tylko jeden rok i do tego jest jescze w 4 drzwiach i chcialem sie dowiedziec ile sztuk zostalo wyprodukowanych a nie mam pojecia gdzie szukac takich informacji, moze ty wiesz?? pozdro.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum