Wysłany: 2009-10-24, 20:59 usztywnienie nadwozia 3 gen
Jak wiadomo konstrukcja nadwozia w 3 geni nie jest co najmniej doskonala i z biegiem lat słaba sztywność nadwozia jest co raz bardziej odczywalna.
Chcę zrobić przeglad stanu podwozia ,co nieco przekonserwować,wypedzić korozje.
Chciałem zapytać o sposoby usztywninia nadwozia,czy ktoś stosował takie patenty i czy efekt jest odczuwalny.
Moje podwozie oceniam na stan dość dobry,małe ogniska korozji,nie widać wcześniejszych napraw,brak otworów zwanych dziurami w podłodze.
Wóz: '82 Trans Am Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 15 Paź 2006 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-10-25, 13:53
Co do wzmocnienia nadwozia to:
podstawą będą SFC - Subframe Connectors
http://www.spohn.net/shop...ame-Connectors/
link tylko dla przykładu, najlepiej dać to komuś do zrobienia w Polsce.
Wysłany: 2009-10-26, 00:43
tomekt napisał/a:
Zaspawałem drzwi,maske,tylną klape,troche ciężko sie wsiada i poziomu oleju nie można sprawdzić ale jakoś daje rade
A tak na poważnie to poprubuje troche patentów które mi podeslałeś,może nawet mi sie uda we własnym zakresie coś wystugać
to jeszcze na przyszłość dodam że obspawanie budy polega na spawaniu miejsc, gdzie spotyka się płaszcz zewnętrzny naszego poszycia z tym co jest w środku samochodu.
_________________ WTFWJD?
matrix5000
Wysłany: 2010-02-18, 13:10
Witam mam pytanie gdzie dostane w Polsce zestaw Wonder Bar i Strut Tower Brace Subframe Connectors. Oraz kolejne, jakiś warsztat gdzie będa mieli pojęcie jak zamontować.
Wysłany: 2010-02-19, 00:55
matrix5000 napisał/a:
Witam mam pytanie gdzie dostane w Polsce zestaw Wonder Bar i Strut Tower Brace Subframe Connectors. Oraz kolejne, jakiś warsztat gdzie będa mieli pojęcie jak zamontować.
W Polsce tego raczej nie kupisz, prędzej sam zrobisz - zwłaszcza wonder bar.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum