Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
10 Years of FKP domination - zdjęcia, filmy i wrażenia
Autor Wiadomość
ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2009-05-04, 16:44   10 Years of FKP domination - zdjęcia, filmy i wrażenia

Niewątpliwie jednym z największych (jeśli nie największym) wydarzeń tego sezonu, na polskiej scenie motoryzacji amerykańskiej, był zlot na 10-cio lecie F-Body Klub Polska (kiedyś Camaro & Firebird Klub Polska). Powstał on jako pierwszy klub miłośników aut amerykańskich w Polsce i przez 10 lat swej aktywności nadawał (i oczywiście nadal nadaje) rytm bieżącym wydarzeniom na Naszej scenie. Nawet równie dostępny i popularny Ford Mustang nie może poszczycić się podobnym zapleczem klubowym.

Faktem jest przecież, że większość ze szczęśliwych posiadaczy klimatycznych amerykańskich bryk zaczynało do Camaro czy "Ptaka". To właśnie w tych autach większość z Nas miała swoje pierwsze V8 pod maską. To właśnie bulgoczące cruzy, palenie gumy, czy też powerslide'y tymi brykami pozwalały Nam wczuć się w klimat prawdziwych muscle carów. Poczuć odrobinę tej legendarnej, znanej z klasycznych filmów drogi - amerykańskiej wolności!

Pamiętajmy również, że Amerykany.com początkowo powstał jako bardziej hardcorowy odłam FKP, dlatego też nie mogło Nas tam zabraknąć. 8)

Zlot można z całą pewnością zaliczyć do udanych. Było palenie gumy (konkursowe, pozakonkursowe, na asfalcie i na trawie), były wyścigi na 1/4mili (formalne i te mniej), dla chętnych była również strzelnica, cruz, jazda wyczynowa traktorem, oraz bunkry poniemieckie (tak, bunkry też tam były więc było totalnie zajebiście 8) )

Osiągnięcia w skrócie: Johnny został oficjalnie królem Drag Racingu, mpnx'a 2001 Ram Air wygrał konkurs piękności, Azi najlepiej palił gumę (oj było na co popatrzeć!), a Huberto (z Alkoholiken Brigade) w pełni zasłużenie został wyróżniony jako największa osobistość/rozrabiaka klubu minionej dekady. Dla przykładu powiem, że Hubert (uwieczniony właśnie na zdjęciu do newsa) sterroryzował dobrym humorem obsługę zlotu i przejął kontrolę nad budką z piwem i hamburgerami, racząc Nas darmowym piwskiem - dzięki Huberto, bez Ciebie zloty FKP straciłby połowę klimatu!

Nie zabrakło również Szymona z Garażu Szymona (nota bene założyciela i pierwszego prezesa FKP, a znanego na Amerykany.com z działu "Zapytaj Szymona"), dzięki któremu mógł odbyć się porządny konkurs palenia gumy. Szymon przywiózł kilkanaście kompletów kół z oponami do spalenia co umożliwiło wszystkim chętnym spróbowania tego, jakże przyjemnego sportu :)

Można również śmiało powiedzieć, że to również dzięki ekipie GS'u udało się zrealizować Naszą portalową inicjatywę zrobienia wspólnego burnout'u! Zapraszam do odwiedzenia galerii i poniższych linków do filmików z tej (i innych) akcji.

Filmy:

Face vs JohnyKalesony Drag
Azi się bawi Camarosem
UkaszV6 meczy biedne V6
Pierwsze palenie grupowe
Drugie palenie grupowe

http://www.youtube.com/watch?v=GYS0-cf8MoE
http://www.youtube.com/watch?v=TfDZB4wZszA
http://www.youtube.com/watch?v=vkNVK6ZY-8c
http://www.youtube.com/watch?v=0TWLNgl9tHo

SNC00123_1.jpg
Huberto rządzi!!!
Plik ściągnięto 16626 raz(y) 28.32 KB

dzida 

Wóz: '88 Firebird 5.0 TBI
Wysłany: 2009-05-02, 20:46   

Pierwsze fotki

Było zajebiście, żałuje że nie mogłem zostać do jutra :-D

10 lecie uczczone zacną chmurą tlenku opony nad Kamieniem Śląskim :twisted:

ntr 
Administrator

Wysłany: 2009-05-03, 23:30   

Dzięki za fotki, dzida! Ale jak możesz to wrzuć je również do odpowiedniego albumu na portalu :)
Jak tam reszta towarzystwa? Wszyscy szczęśliwie dotarli do domów? 8)

Vini 
T/A 4ever

Wóz: Trans-AM GTA 6.6TPI T-Top
Wysłany: 2009-05-04, 07:58   

My też dotarliśmy cali i zdrowi, dzięki za wspaniałą imprezę :-)

Trans-AM 400 SLP
Camaro 305 Carb
Caprice 307 Carb

zaskar 

Wóz: 98 Camaro Z28 LS1/T56
Wysłany: 2009-05-04, 10:23   

Ja również dotarłem bez problemów, było ZAJEBIŚCIE, co tu dużo gadać :-D
Pierwszy raz mialem okazję jechać V8 (wielkie dzięki dla Kubutka, Face'a i Lago za tą możliwość) i nadal nie moge wyjść z podziwu jak to jedzie, a w zasadzie to V8 nie jedzie, ono zaper**la :mrgreen: Nadal jestem w szoku po prostu.

Fotki wrzuce jakoś wieczorem, a póki co kilka krótkich filmików:

Face vs JohnyKalesony Drag

Azi się bawi Camarosem

UkaszV6 meczy biedne V6 :mrgreen:

Pierwsze palenie grupowe

Drugie palenie grupowe

krawcu 

Wóz: El Camino '77 LT1 HC
Wysłany: 2009-05-04, 10:26   

Wszystko w pytke :-D Widze źe wszystkie januszki juz dojechały, więc teraz znów naprawiamy auta :mrgreen: (albo moźe inaczej- Szymon naprawia), ale musze chwile jeszcze pojeździć.

dzida 

Wysłany: 2009-05-04, 17:35   

Ntr, Ty tam byłeś? Kurwa chyba nawet połowy ludzi nie poznałem, sie musiałem tak szybko zmyć :-?

ntr 
Administrator

Wysłany: 2009-05-04, 17:52   

No przecież się chyba ze mną witałeś jak staliśmy obok mojego ptaka (czarny nos z jedną lampą cały czas w górze)? ;)

dzida 

Wysłany: 2009-05-04, 18:07   

Za krótko żebym zakontaktował :lol: No to w Oleśnie bede na 3 dni to bedzie czas pogadać 8-)

lago 

Wysłany: 2009-05-04, 20:20   

zaskar napisał/a:
....Lago za tą możliwość...

cala przyjemnosc po mojej stronie, mam nadzieje ze przeciagnalem Cie na dobra strone mocy :mrgreen:

'95 Pontiac Trans Am -==-==- '94 Chevy camaro Z28 - SOLD :(

Marek 
Ride Hard!

Wóz: '91 Trans Am
Wysłany: 2009-05-04, 21:13   

Zlot naprawde mega hardkorowy, najlepszy jaki do tej pory się odbył za "nowych czasów" choć trochę krótki by móc ze wszystkimi zamienić słówko :-D ... podziękowania dla ekipy GS za umożliwienie uczestniczenia w stawianiu mgly która ostatecznie zaćmiła słońce :twisted: :lol:

Saper 
Administrator

Wysłany: 2009-05-04, 22:51   

Widzę że była mocna ekipa! A jeszcze grupowe palenie, kupa 3genów... "trochę" straciłem. :-(
Pocieszam się tym, że żałowałbym pobytu na lotnisku bez możliwości wygłupów własnym autem :twisted:

ntr napisał/a:
mpnx'a 2002 Ram Air wygrał konkurs piękności

chyba 2001 :P
zaskar napisał/a:
Pierwszy raz mialem okazję jechać V8 (wielkie dzięki dla Kubutka, Face'a i Lago za tą możliwość) i nadal nie moge wyjść z podziwu jak to jedzie, a w zasadzie to V8 nie jedzie, ono zaper**la :mrgreen: Nadal jestem w szoku po prostu.

Masz dobrą budę... no to może swap :)

siwa 

Wóz: CAMARO Z28 '79 350
Wysłany: 2009-05-04, 23:07   

Zlot Mega Zajebisty podziekowania dla Szymona za oponki 2 kompl spaliłam :-P wogóle lotnisko było Najlepszym Złem z całego zlotu :mrgreen: :twisted:
bylam w szoku jak moje auto zapierdala pomimo szerokich kapci (275) na których czułam ze jest lekko zamólone skopałam dupe kazdej 3gen V8 która ze mna staneła na kresce [oprócz Fejsa ale on ma LS1 wiec to sie nie liczy ;-) ] 8-)

1 porcja filmików :twisted:

http://www.youtube.com/wa...re=channel_page

http://www.youtube.com/wa...feature=channel

levy 

Wóz: chevy camaro
Wysłany: 2009-05-05, 09:26   

chcialbym bardzo podziekowac grupie z garazu szymona za udostepnienie kol do wypalu grupowego, zrobiliscie robote :) pozdrawiam

ntr 
Administrator

Wysłany: 2009-05-05, 09:41   

Kurcze siwa, jakoś się nie złożyło byśmy pogadali na zlocie, bo chciałem osobiście Ci pogratulować najbardziej hardcorowego Camaro w klubie. Piszę Camaro, bo z ptaków to jeszcze konkretnie Worwa daje radę ze strokerem i zaspawanym dyfrem. 8-)

Bardzo dobry zrobiłaś użytek z tych oponek :) Tylko, czy Ty naprawdę jarałaś tą gumę.. w szpilkach?? :shock:

Odpowiedz do tematu