10 Years of FKP domination - zdjęcia, filmy i wrażenia |
Autor |
Wiadomość |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
|
Wysłany: 2009-05-04, 16:44 10 Years of FKP domination - zdjęcia, filmy i wrażenia
|
|
|
Niewątpliwie jednym z największych (jeśli nie największym) wydarzeń tego sezonu, na polskiej scenie motoryzacji amerykańskiej, był zlot na 10-cio lecie F-Body Klub Polska (kiedyś Camaro & Firebird Klub Polska). Powstał on jako pierwszy klub miłośników aut amerykańskich w Polsce i przez 10 lat swej aktywności nadawał (i oczywiście nadal nadaje) rytm bieżącym wydarzeniom na Naszej scenie. Nawet równie dostępny i popularny Ford Mustang nie może poszczycić się podobnym zapleczem klubowym.
Faktem jest przecież, że większość ze szczęśliwych posiadaczy klimatycznych amerykańskich bryk zaczynało do Camaro czy "Ptaka". To właśnie w tych autach większość z Nas miała swoje pierwsze V8 pod maską. To właśnie bulgoczące cruzy, palenie gumy, czy też powerslide'y tymi brykami pozwalały Nam wczuć się w klimat prawdziwych muscle carów. Poczuć odrobinę tej legendarnej, znanej z klasycznych filmów drogi - amerykańskiej wolności!
Pamiętajmy również, że Amerykany.com początkowo powstał jako bardziej hardcorowy odłam FKP, dlatego też nie mogło Nas tam zabraknąć.
Zlot można z całą pewnością zaliczyć do udanych. Było palenie gumy (konkursowe, pozakonkursowe, na asfalcie i na trawie), były wyścigi na 1/4mili (formalne i te mniej), dla chętnych była również strzelnica, cruz, jazda wyczynowa traktorem, oraz bunkry poniemieckie (tak, bunkry też tam były więc było totalnie zajebiście )
Osiągnięcia w skrócie: Johnny został oficjalnie królem Drag Racingu, mpnx'a 2001 Ram Air wygrał konkurs piękności, Azi najlepiej palił gumę (oj było na co popatrzeć!), a Huberto (z Alkoholiken Brigade) w pełni zasłużenie został wyróżniony jako największa osobistość/rozrabiaka klubu minionej dekady. Dla przykładu powiem, że Hubert (uwieczniony właśnie na zdjęciu do newsa) sterroryzował dobrym humorem obsługę zlotu i przejął kontrolę nad budką z piwem i hamburgerami, racząc Nas darmowym piwskiem - dzięki Huberto, bez Ciebie zloty FKP straciłby połowę klimatu!
Nie zabrakło również Szymona z Garażu Szymona (nota bene założyciela i pierwszego prezesa FKP, a znanego na Amerykany.com z działu "Zapytaj Szymona"), dzięki któremu mógł odbyć się porządny konkurs palenia gumy. Szymon przywiózł kilkanaście kompletów kół z oponami do spalenia co umożliwiło wszystkim chętnym spróbowania tego, jakże przyjemnego sportu
Można również śmiało powiedzieć, że to również dzięki ekipie GS'u udało się zrealizować Naszą portalową inicjatywę zrobienia wspólnego burnout'u! Zapraszam do odwiedzenia galerii i poniższych linków do filmików z tej (i innych) akcji.
Filmy:
Face vs JohnyKalesony Drag
Azi się bawi Camarosem
UkaszV6 meczy biedne V6
Pierwsze palenie grupowe
Drugie palenie grupowe
http://www.youtube.com/watch?v=GYS0-cf8MoE
http://www.youtube.com/watch?v=TfDZB4wZszA
http://www.youtube.com/watch?v=vkNVK6ZY-8c
http://www.youtube.com/watch?v=0TWLNgl9tHo
SNC00123_1.jpg Huberto rządzi!!! |
 |
Plik ściągnięto 16626 raz(y) 28.32 KB |
|
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
dzida

Wóz: '88 Firebird 5.0 TBI
|
Wysłany: 2009-05-02, 20:46
|
|
|
Pierwsze fotki
Było zajebiście, żałuje że nie mogłem zostać do jutra
10 lecie uczczone zacną chmurą tlenku opony nad Kamieniem Śląskim |
|
 |
ntr

|
Wysłany: 2009-05-03, 23:30
|
|
|
Dzięki za fotki, dzida! Ale jak możesz to wrzuć je również do odpowiedniego albumu na portalu
Jak tam reszta towarzystwa? Wszyscy szczęśliwie dotarli do domów? |
|
|
|
 |
Vini
T/A 4ever

Wóz: Trans-AM GTA 6.6TPI T-Top
|
Wysłany: 2009-05-04, 07:58
|
|
|
My też dotarliśmy cali i zdrowi, dzięki za wspaniałą imprezę |
|
|
|
 |
zaskar
Wóz: 98 Camaro Z28 LS1/T56
Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 127 Skąd: S-ec / D-G
|
|
|
|
 |
krawcu
Wóz: El Camino '77 LT1 HC
|
Wysłany: 2009-05-04, 10:26
|
|
|
Wszystko w pytke Widze źe wszystkie januszki juz dojechały, więc teraz znów naprawiamy auta (albo moźe inaczej- Szymon naprawia), ale musze chwile jeszcze pojeździć. |
|
|
|
 |
dzida

|
Wysłany: 2009-05-04, 17:35
|
|
|
Ntr, Ty tam byłeś? Kurwa chyba nawet połowy ludzi nie poznałem, sie musiałem tak szybko zmyć |
|
 |
ntr

|
Wysłany: 2009-05-04, 17:52
|
|
|
No przecież się chyba ze mną witałeś jak staliśmy obok mojego ptaka (czarny nos z jedną lampą cały czas w górze)? |
|
|
|
 |
dzida

|
Wysłany: 2009-05-04, 18:07
|
|
|
Za krótko żebym zakontaktował No to w Oleśnie bede na 3 dni to bedzie czas pogadać |
|
 |
lago

|
Wysłany: 2009-05-04, 20:20
|
|
|
zaskar napisał/a: | ....Lago za tą możliwość... |
cala przyjemnosc po mojej stronie, mam nadzieje ze przeciagnalem Cie na dobra strone mocy |
|
 |
Marek
Ride Hard!
Wóz: '91 Trans Am
|
Wysłany: 2009-05-04, 21:13
|
|
|
Zlot naprawde mega hardkorowy, najlepszy jaki do tej pory się odbył za "nowych czasów" choć trochę krótki by móc ze wszystkimi zamienić słówko ... podziękowania dla ekipy GS za umożliwienie uczestniczenia w stawianiu mgly która ostatecznie zaćmiła słońce
 |
_________________ '91 Brilliant red TRANS AM
 |
|
|
|
 |
Saper
Administrator
|
Wysłany: 2009-05-04, 22:51
|
|
|
Widzę że była mocna ekipa! A jeszcze grupowe palenie, kupa 3genów... "trochę" straciłem.
Pocieszam się tym, że żałowałbym pobytu na lotnisku bez możliwości wygłupów własnym autem
ntr napisał/a: | mpnx'a 2002 Ram Air wygrał konkurs piękności |
chyba 2001 :P
zaskar napisał/a: | Pierwszy raz mialem okazję jechać V8 (wielkie dzięki dla Kubutka, Face'a i Lago za tą możliwość) i nadal nie moge wyjść z podziwu jak to jedzie, a w zasadzie to V8 nie jedzie, ono zaper**la Nadal jestem w szoku po prostu. |
Masz dobrą budę... no to może swap |
_________________ WTFWJD? |
|
|
|
 |
siwa

Wóz: CAMARO Z28 '79 350
|
|
|
|
 |
levy
Wóz: chevy camaro
|
Wysłany: 2009-05-05, 09:26
|
|
|
chcialbym bardzo podziekowac grupie z garazu szymona za udostepnienie kol do wypalu grupowego, zrobiliscie robote pozdrawiam |
|
|
|
 |
ntr

|
Wysłany: 2009-05-05, 09:41
|
|
|
Kurcze siwa, jakoś się nie złożyło byśmy pogadali na zlocie, bo chciałem osobiście Ci pogratulować najbardziej hardcorowego Camaro w klubie. Piszę Camaro, bo z ptaków to jeszcze konkretnie Worwa daje radę ze strokerem i zaspawanym dyfrem.
Bardzo dobry zrobiłaś użytek z tych oponek Tylko, czy Ty naprawdę jarałaś tą gumę.. w szpilkach?? |
|
|
|
 |
|