Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ntr
2012-10-03, 20:40
AUTO ODNALEZIONE (Pontiac Trans Am Sapera)
Autor Wiadomość
carlito 

Wóz: Camaro RS '92
Wysłany: 2012-09-27, 20:29   

Saper napisał/a:

Kradzież. Gdyby oddał to by było tymczasowe przywłaszczenie mienia czy jakoś tak.
Nie rozumiem "kradzież bez kradzieży". Jeśli już to kradzież bez włamania... ale to nadal kradzież 8-)
W takiej sytuacji (kluczyki) ubezpieczalnia nie wypłaci nic z tytułu AC... którego i tak nie mam.

Saper, ja tak tylko sobie trochę żartuję bo po wyjaśnieniu sprawy trochę mnie to wszystko śmieszy - najbardziej to że ten koleś zostawił w Twoim aucie swoje rzeczy... (szkoda komentować bo jak zrobił taką głupotę to co się dziwić że ukradł to auto...) zachował się totalnie głupio, właściwie to dobrze że w ten sposób to się skończyło bo nie wiadomo jak by zareagował na policjantów próbujących go zatrzymać... albo co by było gdyby ktoś z szukających go namierzył...
dobrze że go zawinęli, oddał Ci drugi komplet kluczy?

Saper 
Administrator

Wysłany: 2012-09-27, 20:33   

Karol napisał/a:
Saper powiedz coś więcej o uszkodzeniach jakim cudem uszkodzili baniak itp.

To tylko mój pierwszy pomysł, bo autem z parkingu policyjnego przejechałem dosłownie kawałek i musiałem wracać do roboty, ale przy manewrowaniu słyszałem jakieś "jebut" z tych okolic + wydech walnięty został na tej samej wysokości. Dokładnie będę mógł się wypowiedzieć jak na spokojnie wszystko sprawdzę.

Ale właśnie, najważniejsze że auto się znalazło... w tym momencie nie mogę uwierzyć że to wszystko się stało między wtorkiem a czwartkiem. Kradzież, poszukiwania - jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc!!! - odnalezienie auta, zatrzymanie złodzieja, odebranie auta. A to tylko spis treści tego wszystkiego co się działo. Chciałbym normalnie zapomnieć że to miało miejsce... coś czuje że Kapitan Morgan mi w tym pomoże :lol: tylko niech formalności się skończą

Saper 
Administrator

Wysłany: 2012-09-27, 20:38   

carlito napisał/a:
Saper, ja tak tylko sobie trochę żartuję bo po wyjaśnieniu sprawy trochę mnie to wszystko śmieszy - najbardziej to że ten koleś zostawił w Twoim aucie swoje rzeczy... (szkoda komentować bo jak zrobił taką głupotę to co się dziwić że ukradł to auto...) zachował się totalnie głupio, właściwie to dobrze że w ten sposób to się skończyło bo nie wiadomo jak by zareagował na policjantów próbujących go zatrzymać... albo co by było gdyby ktoś z szukających go namierzył...
dobrze że go zawinęli, oddał Ci drugi komplet kluczy?

Spoko, mnie też w tym momencie to wszystko śmieszy, jak każdego kto to słyszy :lol:
I męczy psychicznie... bo nie ogarniam tego co miał w głowie ten koleś :-)

Karol 
Wspierający

Wóz: CORVETTE C5
Wysłany: 2012-09-27, 20:39   

na pocieszenie powiem ci ze kiedyś byłem na imprezie i jak w nocy zjechaliśmy na hotel to kolega kierowca zostawił kluczyki na ladzie hotelowego baru i tez mieliśmy ten sam problem tyle ze daleko w polsce i h..j wie co było robic w tamtym przypadki auto było bardziej uszkodzone bo goście przetrącili dystrybutor gazowy uciekając z parkingu :-/

lago 

Wysłany: 2012-09-27, 20:39   

Saper napisał/a:
... coś czuje że Kapitan Morgan mi w tym pomoże :lol: tylko niech formalności się skończą

byle nie z czech ;)

'95 Pontiac Trans Am -==-==- '94 Chevy camaro Z28 - SOLD :(

Midnite Tom 
Wspierający

Wóz: 94 Mustang GT
Wysłany: 2012-09-27, 21:01   

Saper napisał/a:
Spoko, mnie też w tym momencie to wszystko śmieszy, jak każdego kto to słyszy :lol:
I męczy psychicznie... bo nie ogarniam tego co miał w głowie ten koleś :-)

EEE przeceniacie naszą policję, co z tego że mają jego dane z adresem, i tak tam nie trafią. A sprawa kradzieży? Do umorzenia.

ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2012-09-27, 21:34   

Fajnie jakby doszło do procesu, wtedy poznajesz dane osobowe przestępcy.. Chyba, że pójdzie na układ z prokuraturą i przyzna się do wszystkiego bez procesu. Ważne teraz by auto obejrzał np. Szymon, czy ktoś równie kumaty, by wszystkie uszkodzenia spisać. Wtedy możesz go pozwać w procesie cywilnym o odszkodowanie...

99piotr99 
Wspierający

Wysłany: 2012-09-27, 21:41   

:barf:
Ostatnio zmieniony przez 99piotr99 2014-10-14, 20:46, w całości zmieniany 1 raz  

ntr 
Administrator

Wysłany: 2012-09-27, 21:47   

99piotr99 napisał/a:
ntr napisał/a:
Wtedy możesz go pozwać w procesie cywilnym o odszkodowanie...

i conajmniej dwa latka będziesz się bujał po sądach ..............

No ale biorąc pod uwagę, że to auto ma u Sapera dożywoćie, zawsze jakaś kasa mu się przyda ;)

99piotr99 
Wspierający

Wysłany: 2012-09-27, 21:56   

Ostatnio zmieniony przez 99piotr99 2014-10-14, 20:47, w całości zmieniany 1 raz  

ntr 
Administrator

Wysłany: 2012-09-27, 21:57   

Poza tym przez parę lat będzie dostawał zwolnienia z roboty na stawienie się na rozprawę więc dodatkowy bonus w postaci dni wolnych - same zalety Naszego wymiaru sprawiedliwości :lol: 8)

99piotr99 
Wspierający

Wysłany: 2012-09-27, 22:00   

Ostatnio zmieniony przez 99piotr99 2014-10-14, 20:49, w całości zmieniany 1 raz  

ntr 
Administrator

Wysłany: 2012-09-27, 22:06   

Konstytucja RP, Art.2 napisał/a:

Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej.

Tak więc nie ma co się dziwić, że sprawiedliwości prawdziwej nie ma, bo jest ta społeczna (jej socjalistyczna wersja), więc taki biedny bezrobotny co ukradł auto bogatemu (no bo na auto miał) nie może dostać poważnego wyroku, to by było sprzeczne z Konstytucją. Nie ma się czemu dziwić.. Ew. można pomyśleć na kogo się głosuje i kto takie prawo ustanawia 8)

santa fe 
Wspierający

Wóz: Chevy C1500 '96 / V8 5,7L
Wysłany: 2012-09-28, 00:18   

[quote="ntr"]
Konstytucja RP, Art.2 napisał/a:

bo jest ta społeczna (jej socjalistyczna wersja)

no, no- bo prawdziwa społeczna to "you loot we shoot" :mrgreen:

Vinetou 
Wodzuś

Wóz: Pontiac Firebird Trans Am 5.0 TPI '88
Wysłany: 2012-09-28, 02:58   

fajnie że już ok

teraz najważniejsze żebyś tak zdiagnozował uszkodzenia u rzeczoznawcy aby szkoda była większa niż 1000 PLN, wtedy gościu będzie ugotowany, proces karny

Odpowiedz do tematu