Rejestracja na zabytek |
Autor |
Wiadomość |
tomekt
tomekt
Wóz: bird v6 86
Wiek: 48 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 38 Skąd: szczepanki
|
Wysłany: 2011-01-28, 20:37 Rejestracja na zabytek
|
|
|
Chciałem w najbliższym czasie zrobić z mojego auta zabytek,problem polega na tym że chcę zrobić swap na v8 KONIECZNIE
I teraz pytanie czy swap robić po wpisie w rejestr zabytków czy przed,z vinu wynika ze to v6.
Czy nie będą z tego powodu problemy?
No i jak się liczą lata tzn 25 czyli kalendarzowe czy po vinie do miesiaca produkcji. |
|
|
|
 |
k1p

Wóz: Pontiac Grand Prix LJ
Wiek: 41 Dołączyła: 14 Sty 2011 Posty: 29 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2011-01-28, 21:25
|
|
|
No właśnie, też mnie ten temat ciekawi, ponieważ też się do tego przymierzam.
U mnie różnica jest w kolorze. W dokumentach szary, a w rzeczywistości biały.
Jestem przed malowaniem całego auta, więc mogę go pomalować na szaro, ale nie podchodzi mi ten kolor!
Auto musi być oryginalne w iluś tam procentach, tylko w ilu?
Znam przypadek, gdzie fiat 125p był na żółtych blachach, a miał instalację gazową.
Chyba dużo zależy od interpretacji przepisów.
[ Dodano: 2011-01-28, 21:35 ]
Tutaj jest kilka słów na ten temat:
http://www.motofakty.pl/a..._zabytkowe.html |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-01-28, 21:46 Re: Rejestracja na zabytek
|
|
|
tomekt napisał/a: | Chciałem w najbliższym czasie zrobić z mojego auta zabytek,problem polega na tym że chcę zrobić swap na v8 KONIECZNIE
I teraz pytanie czy swap robić po wpisie w rejestr zabytków czy przed,z vinu wynika ze to v6.
Czy nie będą z tego powodu problemy?
No i jak się liczą lata tzn 25 czyli kalendarzowe czy po vinie do miesiaca produkcji. |
nie no człowieku kto Ci ma sprawdzić cokolwiek w ciemnogrodzie, oczywiście najlepiej żebyś sobie zrobił najpierw swapa ale w temacie tricków w tym temacie to na telefon moge udzielić bardziej szczegółowych informacji |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
k1p

Wóz: Pontiac Grand Prix LJ
Wiek: 41 Dołączyła: 14 Sty 2011 Posty: 29 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2011-01-28, 22:25 Re: Rejestracja na zabytek
|
|
|
Szymon napisał/a: |
nie no człowieku kto Ci ma sprawdzić cokolwiek w ciemnogrodzie |
Typ prostym zdaniem rozwiałeś rownież moje wątpliwości |
|
|
|
 |
tomekt
tomekt
Wóz: bird v6 86
Wiek: 48 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 38 Skąd: szczepanki
|
Wysłany: 2011-01-28, 23:35
|
|
|
Szymon,tak naprawdę to się wybieram w twoje rejony,jest potrzeba mi zakupienia paru gratów fbodowych,jedyny problem to czas którego mi brak,na taka wyprawę bo kawał drogi dzieli moją wieś od
Lublinowa mam nadzieje że masz nie tylko graty różowych mstagów czy jakoś tak a tak na poważnie to bym pare kawalków blacharki potrzebował,i troche drobnicy.
Karolina co do ciemnogrodu to fakt że u nas w PL to co powiat to inne przepisy obowiązują i domyślam się że ze rzeczoznawca określający oryginalność pojazdu i tak nie będzie kumał o co chodzi i powie że tak musi być |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-01-29, 00:17
|
|
|
tomekt napisał/a: | Szymon,tak naprawdę to się wybieram w twoje rejony,jest potrzeba mi zakupienia paru gratów fbodowych,jedyny problem to czas którego mi brak,na taka wyprawę bo kawał drogi dzieli moją wieś od
Lublinowa mam nadzieje że masz nie tylko graty różowych mstagów czy jakoś tak a tak na poważnie to bym pare kawalków blacharki potrzebował,i troche drobnicy.
Karolina co do ciemnogrodu to fakt że u nas w PL to co powiat to inne przepisy obowiązują i domyślam się że ze rzeczoznawca określający oryginalność pojazdu i tak nie będzie kumał o co chodzi i powie że tak musi być |
może na razie się nie spinaj z wyjazdem bo mało towaru 3 genowego zostało, jak się trafi jakaś fura na dawcę składająca się w większości z blachy a nie z betonu to dam znać na forum, jak jeszcze minie ze dwa miechy to się może od razu załapiesz na jakieś jazdy testowe przy sobocie |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|