Przesunięty przez: ntr 2016-02-26, 11:11 |
nie ma iskry |
Autor |
Wiadomość |
czaku9
Wóz: pontiac firebird 3.1, ford gran torino 72'
Wiek: 33 Dołączył: 07 Lut 2011 Posty: 9 Skąd: Prudnik woj Opolskie
|
Wysłany: 2011-03-06, 10:14 nie ma iskry
|
|
|
witam
jakieś cztry dni temu do swojego auta firebird 90' 3.1 wrzuciłem akumulator ale miałem go zamiar później wyciągać więc nie przykręcałem klem auto trochę pochodziło zagrzało się potem je zgasiłem wczoraj chciałem sie nim przejechać ale nieudało mi się go odpalić odkręciłem świece i okazało się że silnik nie dostaje iskry na żaden cylinder co robić? sprawdzałem bezpieczniki i żaden nie był spalony. |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-03-21, 05:47 Re: nie ma iskry
|
|
|
czaku9 napisał/a: | witam
jakieś cztry dni temu do swojego auta firebird 90' 3.1 wrzuciłem akumulator ale miałem go zamiar później wyciągać więc nie przykręcałem klem auto trochę pochodziło zagrzało się potem je zgasiłem wczoraj chciałem sie nim przejechać ale nieudało mi się go odpalić odkręciłem świece i okazało się że silnik nie dostaje iskry na żaden cylinder co robić? sprawdzałem bezpieczniki i żaden nie był spalony. |
wybacz poślizg w odpowiedzi ale ze 2 tygodnie nie miałem czasu się nawet tu zalogować,
z tego co raportujesz wymieniłeś aparat zapłonowy, w drugim poście masz odpowiedź jak to odpalić, przyczyny braku iskry to oprócz połączeń kablowych może być coś w aparacie, najczęściej impulsator taka ceweczka zwana pickup coil, ewentualnie moduł zapłonowy tudzież sama cewka poza aparatem |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|