Przesunięty przez: ntr 2016-02-26, 11:09 |
wyrzucanie wody z chłodnicy |
Autor |
Wiadomość |
MIMBRO
Bulgot V8
Wóz: Ford Mustang 5.0 V8 1967r coupe
|
Wysłany: 2013-05-19, 00:25 wyrzucanie wody z chłodnicy
|
|
|
Witam piszę bo mam problem przy otwartej chłodnicy i zapalonym motorze oczywiście rozgrzanym wyrzuca płyn ,dla wyjaśnienia układ jest w tej chwili bez termostatu czy może to byc uszczelka pod głowicą walnięta ,chłodnica czysta przepłukana nie wiem o co chodzi |
_________________ MIMBRO |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-06-12, 12:42 Re: wyrzucanie wody z chłodnicy
|
|
|
MIMBRO napisał/a: | Witam piszę bo mam problem przy otwartej chłodnicy i zapalonym motorze oczywiście rozgrzanym wyrzuca płyn ,dla wyjaśnienia układ jest w tej chwili bez termostatu czy może to byc uszczelka pod głowicą walnięta ,chłodnica czysta przepłukana nie wiem o co chodzi |
Masz tam ikolego pod ręką szereg serwisów aut amerykańskich więc tam się trzeba udać. Pytanie jest niestety zbyt mocno laickie. Zapraszam do lektury na internecie jak działa układ chłodzenia, o co chodzi z układami z przeponą lub bez, jak działa zbiornik wyrównawczy. Przede wszystkim układ chłodzenia w tym aucie musi mieć korek i trzymać określone chłodzenie. Jak otworzymy korek to praktycznie w każdym aucie wyrzuci płyn a tym bardziej jak będzie zalana woda bo np. woda w garnku/czajniku czy też w chłodnicy z otwartym korkiem zagotuje się poniżej 100 st C a zamknięta z odpowiednią poduszką powietrzną i korkiem co trzyma do określonego ciśnienia zagotuje się np dopiero w 120st C. Na podobnej zasadzie działa szybkowar ale kto teraz wie co to jest szybkowar...
Do sprawdzenia czy jest coś z uszczelką pod głowicą służy specjalny zestaw z płynem, który reaguje zmianą koloru w przypadku kontaktu z dwutlenkiem z przedmuchów przez uszczelkę głowicy. Każdy warsztat w tych czasach musi to mieć tak jak młotek, lewarek czy szereg innych narzędzi. |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|