Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ntr
2016-02-26, 11:13
Pasy w 3rd gen F-Body
Autor Wiadomość
dzida 

Wóz: '88 Firebird 5.0 TBI
Wysłany: 2007-04-22, 21:52   Pasy w 3rd gen F-Body

Jak ma być ustawione w pasach to kółko zębate które podnosi to ustrojstwo co blokuje pasy? To pod większą klapką plastikową. Ono jest w 1/4 wyższe i nie wiem jak to ma być włożone...

Hmm... nikt nie ma na wierzchu pasów żeby zdjąć klapke i popatrzec jak to ma być?

Szymon 
Wspierający
Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Wysłany: 2007-05-07, 20:33   Re: Pasy w 3rd gen F-Body

dzida napisał/a:
Jak ma być ustawione w pasach to kółko zębate które podnosi to ustrojstwo co blokuje pasy? To pod większą klapką plastikową. Ono jest w 1/4 wyższe i nie wiem jak to ma być włożone...

Hmm... nikt nie ma na wierzchu pasów żeby zdjąć klapke i popatrzec jak to ma być?

wiesz aż tak się dokładnie temu nie przyglądałem od dobrego roku czasu jak po prostu już tylko wywalamy tego druta co jeździ po zębatce bo służy to tylko do poluzowywania sobie pasa a w praktyce jest to niezwykle wku###jące bo wystarczy nieco się odchylić żeby pogmerać przy radiu czy nadmuchach (jeśli ktoś ma ze 180cm i na maksa fotel oczywiście to musi się odchylić żeby pogmerać przy nadmuchach) i wtedy poluzowywacz poluzowuje pas i trzeba go wraz jeszcze raz wyciągnąć po to żeby się zwinął, ja to pierwsze co wywaliłem z mojego auta, taki wynalazek stosował bodajże tylko GM amerykański, ponadto jako ciekawostka nadmienię iż wykańcza te patenty technika sprawdzania czy działa pas poprzez szarpanie, nigdy tak nie zadziała pas GMowy z tamtych lat, bo blokuje się tylko podczas manewrów
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona

Odpowiedz do tematu