Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ntr
2008-05-18, 14:28
Problem z ładowaniem
Autor Wiadomość
madmax251 

Wóz: camaro '88 2.8 aut.
Wysłany: 2008-05-17, 20:03   Problem z ładowaniem

Camaro '88 2.8 aut.Zniknęło mi ładowanie.Jak moge sprawdzić regulator i diody czy są OK?Z prądu moja wiedza jest znikoma więc trzeba mi tłumaczyć jak małpie.Wskażnik na zegarach pokazuje tylko te volty co zostały w akumulatorze.Alternator 100A.W tej chwili rozebrany.Dodam że jakiś czas temu zauważyłem dziwne bzzzzzz z alternatora (silnik zgaszony,stacyjka wył) Wtedy jeszcze ładowanie byo dobre.Niewiem czy to miało związek z opisanym problemem ale pewnie tak.
I jeszcze pytanko o 2 cieńsze przewody które wychodzą z alternatora (z wtyczki) - Dokąd one idą,jak je namierzyć i czy zwarcie lub przebicie na którymś z nich mogło ten problem stworzyć?

Grzesiek_WaWa 
kaskader Mike

Wóz: CHEVY CAMARO CHP 1988 IROC
Wysłany: 2008-05-18, 00:41   

tu masz starą jak świat stronę gdzie jest wszystko o alternatorach:
http://www.alternatorparts.com/

diody sprawdzisz bardzo łatwo - jak to diody - każda przewodzi prąd w jedną stronę ;-)
każdy miernik za 15 zł ma takie coś do sprawdzania diód.... najczesciej padają regulatory napięcia, i łożyska. Na powyższej stronie masz zestawy naprawcze, całe alternatory, alternatory wzmocnione i in.

Odpowiedz do tematu