|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Przesunięty przez: ntr 2016-02-26, 11:12 |
Alternator ok,ładowania nima |
Autor |
Wiadomość |
madmax251

Wóz: camaro '88 2.8 aut.
|
Wysłany: 2008-06-02, 11:23 Alternator ok,ładowania nima
|
|
|
Alternator sprawdzony:uzwojenia i diody ok,regulator wymieniony a ładowania nima.
+ i masa przy aku i alt sprawdzone.Mam pytanie o przewody z pinów F i L.Ze schematu wydumałem że (L) idzie na woltomierz a z niego na pudło bezpieczników a (F) bezpośrednio tam ale nie mam pojęcia które to bezpieczniki.Woltomierz sprawny bo pokazuje przynajmniej to co w akumulatorze i spadki napięcia przy włączaniu różnych odbiorników.
Czy uszkodzenie któregoś przewodu z tych pinów może spowodować w/w zniknięcie ładowania?Jeśli nie to gdzie jeszcze szukać?Help! |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 49 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-06-11, 18:03 Re: Alternator ok,ładowania nima
|
|
|
madmax251 napisał/a: | Alternator sprawdzony:uzwojenia i diody ok,regulator wymieniony a ładowania nima.
+ i masa przy aku i alt sprawdzone.Mam pytanie o przewody z pinów F i L.Ze schematu wydumałem że (L) idzie na woltomierz a z niego na pudło bezpieczników a (F) bezpośrednio tam ale nie mam pojęcia które to bezpieczniki.Woltomierz sprawny bo pokazuje przynajmniej to co w akumulatorze i spadki napięcia przy włączaniu różnych odbiorników.
Czy uszkodzenie któregoś przewodu z tych pinów może spowodować w/w zniknięcie ładowania?Jeśli nie to gdzie jeszcze szukać?Help! |
byłem chory, stąd poślizg,
L faktycznie idzie na woltomierz, woltomierz ma ok 500ohm a jak jest żarówka to ona działa jako wzbudzenie
F stały plus na bezpieczniki
S stały plus w okolice rozrusznika
i ten duży do baterii przez jakiś łącznik |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|