Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ntr
2016-02-26, 11:12
Chevrolet 5.0 V8 leje...
Autor Wiadomość
Caprifan 

Wóz: Ford Mustang hardtop coupe
Wysłany: 2008-11-14, 11:56   Chevrolet 5.0 V8 leje...

Witam!!!
Auto to chevrolet Caprice Classic z 86 roku silnik 5.0L V8 na jednopunktowym wtrysku.
Strasznie go zalewa. Świece ,kopułka palec do wymiany (czekam na nowe) Jak delikatnie dotykam gazu to w miare jedzie ale gwałtowniejsze wcisniecie gazu powoduje przylanie wrećz zdławienie silnika i gaśnie. Po wypaleniu świec na chwile jest dobrze ale to kwestia kilkunastu sekund.
Dodam ze kontorlka silnika sie swieci. Wtyczka od MAPa była zdjęta ale po jej podłaczeniu zadnych zmian.
Od czego zacząć bo boje sie ze jak zaloze nowe swiece to tez je za chwile szlak trafi....
Pozdrawiam i Dziekuje za odpowiedzi.

No wiec 8 znak to Y 10 to G
Czy odczytanie kodu jest na podobnej zasadzie jak w starszych oplach?
Które piny mam zewzec?
Pozdrawiam!!

Znalazłem już jak się robi diagnostykę na spinacz. Jutro z czytam błędy i dam znać.

Wywala Błąd 34.

Szymon 
Wspierający
Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Wysłany: 2008-11-18, 09:03   Re: Chevrolet 5.0 V8 leje...

Caprifan napisał/a:
Witam!!!
Auto to chevrolet Caprice Classic z 86 roku silnik 5.0L V8 na jednopunktowym wtrysku.
Strasznie go zalewa. Świece ,kopułka palec do wymiany (czekam na nowe) Jak delikatnie dotykam gazu to w miare jedzie ale gwałtowniejsze wcisniecie gazu powoduje przylanie wrećz zdławienie silnika i gaśnie. Po wypaleniu świec na chwile jest dobrze ale to kwestia kilkunastu sekund.
Dodam ze kontorlka silnika sie swieci. Wtyczka od MAPa była zdjęta ale po jej podłaczeniu zadnych zmian.
Od czego zacząć bo boje sie ze jak zaloze nowe swiece to tez je za chwile szlak trafi....
Pozdrawiam i Dziekuje za odpowiedzi.

na wtrysku powiadasz? podaj ósmą i dziesiątą cyfrę/literę z numeru VIN bo coś mi się tu nie zgadza, trzeba zidentyfikować co to za system, umiesz sczytać kody spinaczem? to możesz zrobić przed montażem nowych rzeczy
Caprifan napisał/a:

No wiec 8 znak to Y 10 to G
Czy odczytanie kodu jest na podobnej zasadzie jak w starszych oplach?
Które piny mam zewzec?
Pozdrawiam!!

Znalazłem już jak się robi diagnostykę na spinacz. Jutro z czytam błędy i dam znać.

G- rok 86, Y to ma w VINie nasz kombiak co ma silnik 307 cid oldsmobilowski ale to powinno być na gaźniku,
sczytaj kody jak obczaiłeś jak to zrobić a to z czego składa się opel to nie mam bladego pojęcia :->
Caprifan napisał/a:

Wywala Błąd 34.

to kod na MAP sensor na wysoki woltaż, wiesz jak to wygląda? z reguły jest przykręcony przy ścianie działowej, dochodzi do niego podciśnienie i trzy przewody szary (5v z ECMa), jasnozielony (powrót do ECMa sygnału) i czarny - masa brana z ECMa,
sprawdź ile ma ten czujnik pomiędzy czarnym a jasnozielonym przy włączonym zapłonie, sprawdź też czy jest zapięte podciśnienie do niego
Caprifan napisał/a:

No wiec sprawdziłem napiecie na wejsciu do MAP i okazało sie ze nie ma zasilania na mapie. Na szybko podlaczylem zasilanie z czujnika przpustnicy i dziala.
Paliwa jest zdecytowanie mniej. Nie mniej jednak swiece juz maja dosc . Sprubuje je jeszcze wypalic do proby i dam znac czy chodzi juz normalnie.

ano właśnie... widzę że czaisz bazę :->
Caprifan napisał/a:

No wiec pomogło....
Po wypaleniu swiec odpalil od kopa. Chodzi róno nie kulej i wkoncu ma moc....
Dzieki Wielkie za Pomoc!!
PS. W jaki sposób obniżyć mu obroty bo według mnie ma troche za wysokie?
Ssanie działa ładnie i wyłącza sie jak silnik sie nagrzeje ale mimo wszytsko obroty ma na poziomie 1100... Podejrzewam ze bylo tak zrobione ze wzgledu na zastosowanie auta - karawan. Atu sie toczy bez dotykania gazu.

żebyś zdjął chociaż puszkę filtra i zrobił fotę co tam jest to może coś powiem
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona

Odpowiedz do tematu