Przesunięty przez: ntr 2016-02-26, 11:12 |
nie zapala mi od pierwszego rozruchu |
Autor |
Wiadomość |
YaroFirebird

Wóz: Pontiac Firebird
|
Wysłany: 2009-04-09, 17:00 nie zapala mi od pierwszego rozruchu
|
|
|
Mam pytanie jak już wcześniej napisałem posiadam Firebirda 3.4 V6 wymieniłem w nim świece! ale nadal nie zapala mi od pierwszego rozruchu ... Co ciekawe autko jest w gazie i już tak się do tego "gazu" przyzwyczaiło że na benzynie zachowuje się jakby miał silnik od malucha wogóle obroty na benz dochodzą tylko do 4000 obrotów i dalej ani rusz ... CO ZROBIC Z TYM FAKTEM ...?? boje się że może to byc zgubne w skutkach dla silnika... zapchane zawory ...??!! |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-04-19, 10:07 Re: nie zapala mi od pierwszego rozruchu
|
|
|
YaroFirebird napisał/a: | Mam pytanie jak już wcześniej napisałem posiadam Firebirda 3.4 V6 wymieniłem w nim świece! ale nadal nie zapala mi od pierwszego rozruchu ... Co ciekawe autko jest w gazie i już tak się do tego "gazu" przyzwyczaiło że na benzynie zachowuje się jakby miał silnik od malucha wogóle obroty na benz dochodzą tylko do 4000 obrotów i dalej ani rusz ... CO ZROBIC Z TYM FAKTEM ...?? boje się że może to byc zgubne w skutkach dla silnika... zapchane zawory ...??!! |
musisz skorzystać ze skanowania u kogoś kto czai bazę albo jak będę przelatywać to mógłbym to zrobić bo napisanie tu możliwych przyczyn zajmie gigantyczną ilość tekstu, biorę pod uwagę fakt iż przerabiamy na warsztacie za każdym razem praktycznie całkiem odosobnione przypadki więc szansa że pomogę Ci zdalnie jest bliska zeru albo orobimy się obydwaj koszmarnie i nic z tego nie będzie, ale pocieszający jest fakt iż skoro na gazie chodzi to jest to temat paliwowy, jak chcesz to możemy próbować, powiedz mi czy na zimno na benzie chodzi cokolwiek dobrze na wolnych, odpał? |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|