Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Exotic Cars Track Day II
Autor Wiadomość
Padidi 

Wysłany: 2009-04-22, 20:49   

Było jeszcze kilka "egzotyków" takich jak Lotus Elise, Dodge Challenger 2008 r., a nawet pewna Corvette Stingray z Puław :) Odnosnie aut nie bylo wielkiej tragedii, ale organizacja imprezy zostawia wiele do zyczenia:)

mpnx 
FBND Disco Boy

Wóz: TA 95
Wysłany: 2009-04-22, 22:58   

A ja bym chcial Murcielago Countach F40 F50 Enzo Koenigsegga CCX McLarena F1 bo sa fajne a ze wartosc maja z co najmniej 10x przeasadzona to inna sprawa ale jest na nie popyt. Co do jezdzenia nimi to zakladam ze by mnie bylo stac rowniez na profesjonalnego trenera i wjazd na Nurburgring ;-)
Tez wiele razy sie spotkalem z tym ze TA kupilem do przedluzania i leczenia ego, mimo ze kazdy byl sporo tanszy niz 2 letni golf na srednim wypasie ... a mi sie po prostu TA a tym bardzej RamAir zajebiscie podoba ... i bym jeszcze z kilka sobie takich samych kupil ...
Do dzis sie zadnym nie nauczylem porzadnie jezdzic za to skutecznie je zajezdzam po kolei ;-)

Paddi ty wiesz co to egzotyk :?:

Matys13 
V8 OWNER

Wóz: Trans Am 95
Wysłany: 2009-04-23, 01:00   

ntr napisał/a:
I co byś z nim robił? Przecież tym się nie da jeździć. w F-Body mnie za żołądek ściskało za każdym razem jak belką pod silnikiem zawadzałem o garby zwalniające. A w diablo? Nie wiem jakie tam są u Ciebie w okolicy drogi, ale na lubelskich koleinach to raczej się nie podziała za wiele.
Kiedyś była taka akcja, że koleś jadący w Ferrari czy w Lambo przez Polskę w pewnym momencie nie wytrzymał nerwowo i... zamówił lawetę, by nie targać bryki po koleinach.. :lol:
Tak więc ja bym nie chciał takiej bryki, chyba tylko po to by od razu bez odpalania ją przehandlować na gotówkę i wtedy przyrządzić kupując coś czym mógłbym po prostu jeździć 8)

Nikt nie mówi, że rzeczy wyjątkowe muszą być praktyczne ;-)

mpnx 
FBND Disco Boy

Wysłany: 2009-04-23, 01:31   

Ale ze co :?: Takim Fieraro czy Lombo gumy sie nie spali :?: Tez bym je zajechal ;-)

ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2009-04-23, 10:52   

Fantaści jesteście. Popatrzcie sobie na filmiki na YT gdzie koleś przez próg nie może przejechać, a wy się napalacie myśląc, że tym da się jeździć na codzień jak birdem czy vettą.. :roll:
Ale dobra ja Wam już marzeń psuć nie będę :)

mpnx 
FBND Disco Boy

Wysłany: 2009-04-23, 18:35   

ntr oczywiscie ze sie da. Sam widzialem gdzie wjechalo lambo gallardo. Z tego co wiem to zawieszenie jest tam regulowane.
Ale nie wazne znajac siebie pewno bym kupil 50 RamAirow niz jednego Enzo ;-)

ŁukaszK 

Wóz: czeski i włoski :)
Wysłany: 2009-04-23, 23:21   

Padidi, czekam na uwagi. W czym leżała organizacja?

To impreza dla właścicieli aut, a nie czereśniaków, którzy później na pałe wjeżdżali przybramowymi lasami, żeby trochę poupalać Polonezami. Wybacz, to nie było konkretnie do Ciebie, ale czuję tutaj nutkę "niedowartościowanego widza", który oczekiwał syto zastawionych stołów na jego przyjście.

A co do dyskusji powyżej, to nie chyba nie zdajecie sobie sprawy jak wielu właścicieli takich aut posiada je do tego, do czego zostały niemalże stworzone. Kwestia czego? Nie... nie dróg. A samych torów. Sam znam właściciela Carrery GT, czy też kilku sztuk Murcielago, którzy raz na pół roku jadą grupą na Węgry, żeby rozprostować koła swoim autkom. Cieszy, że przybywa takich samochodów. Tym samym tempem powinien iść rozwój miejsc, gdzie tacy ludzie mogliby zasmakować możliwości swoich i sprzętu. Ułęż to lotnisko, nie tor. Mimo wszystko. Prawdziwym torem (nie kartingowym) w Polsce jest póki co jedynie Poznań. Miejmy nadzieję, że to się wkrótce zmieni.

Co do samego użytkowania to przesadzają niektórzy. Nie widzę problemu użytkowania Gallardo na codzień. Już nie mówiąc o 911, które jest wręcz bardziej idealne do tego niż niejedna Skoda czy VW. Wszystko zależy od podejścia.

ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2009-04-24, 18:23   

http://www.youtube.com/watch?v=wFn87xxnOjw 8)

Odpowiedz do tematu