|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Przesunięty przez: ntr 2009-10-04, 09:39 |
SEM vinyl dye |
Autor |
Wiadomość |
santa fe
Wspierający
Wóz: Chevy C1500 '96 / V8 5,7L
|
Wysłany: 2009-10-02, 22:37 SEM vinyl dye
|
|
|
Panowie używał ktoś tego do renowacji plastików, ponoć dobra rzecz? To są specjalne farby do malowania plastików, vinylu i skóry o formule analogicznej do tej której używa Ford fabrycznie w tym celu. Moje panele w Chevrolecie są malowane na przykład fabrycznie, i gdzie nie gdzie już sie przytarły, a że nie lubię bede coś musiał pomyśleć w tym temacie, na długiej i kosztownej liście spraw do załatwienia.
P.S. uwaga do wątku "bling bling" z tematu Felgi "renowacja" - założyłem do radia gały z polerowanego aluminium dedykowane do korvety. Wygląda to wypaśnie, już leci do mnie zestaw gałek do sterowania wentylacją i światłami, nie robi to broń boże wiochy.
Te skromne, ale cacuszkowate same w sobie dodatki, zdecydowanie uszlachetniają to "morze" taniego winylu i plastiku w środku. |
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Pomógł: 7 razy Wiek: 44 Dołączył: 15 Paź 2006 Posty: 2311 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2009-10-04, 09:42
|
|
|
Znalazłem takie "How-To" wideo na YouTube
Objaśniony proces malowania i.. wygląda bardzo zachęcająco! Używają tego w profesjonalnych zakładach renowacji, więc chyba "daje radę" |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
santa fe
Wspierający
Wóz: Chevy C1500 '96 / V8 5,7L
|
Wysłany: 2009-10-05, 00:07
|
|
|
No właśnie, co ja się naszukłam u nas jakiejś odpowiedniej farby, i natrafiałem tylko na objaśnienia jak to super wychodzi tryskanie Motipem konsol w Poldkach, załamka. Jest mały problem, spray prosto ze sklepu nie poleci samolotem, trzeba mu jakiś przystanek u dobrego tubylca zorganizować i jako "gift" powinien spokojnie dofrunąć. Oni malują fabrycznie plastiki od zawsze. Całe rzesze ludzi dłubią w zaciszu własnych garaży przy starociach, po dziadku, tacie, wójku. Muszą mieć czym to zrobić porządnie.
Jest do tego pre-paint w sprayu, który czyści i rozmiękcza powierzchniowo element, co pozwala wtopić się farbie w plastik. Sprzedają także w " ćwiartkach", 50$ za puszkę chyba, co pozwala użyć profesjonalnego sprzętu lakierniczego.
[ Dodano: 2009-10-12, 20:54 ]
SEM robi odcienie w/g specyfikacji Forda. OER ma kolorystykę opartą na wzorniku kolorów GM, więc posiadacze tych że , powinni szukać u nich.
http://www.oerparts.com/index.html
[ Dodano: 2009-10-12, 22:47 ]
Jak ktoś ma zniszczoną podsufitkę, albo co innego, można dostać materiały identyczne z fabrycznymi pokryciami http://www.wlsheadliners....r-kits-c-1.html |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|