|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Przesunięty przez: ntr 2016-02-26, 11:11 |
Problem po remoncie skrzyni :( |
Autor |
Wiadomość |
J.T.
Wóz: Firebird Formula 5.0
|
Wysłany: 2010-05-13, 17:02 Problem po remoncie skrzyni :(
|
|
|
Witam,
jak w tytule miałem remont skrzyni, który obejmował wymianę sprzęgiełek. Problem polega na tym, że skrzynia zmienia teraz biegi przy dość sporej wartości obrotowej ok 3500-4000obr/min.
Mechanik twierdzi, że tak będzie przez ok 500km, a potem niby wymiana tv cable'a i oleju i filtra i niby wszystko powróci do normy.
I tu się pojawia moje pytanie czy to jest prawda czy od razu z miejsca jechać na ekspertyzę bo koleś w kulki leci?? |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-05-24, 22:27 Re: Problem po remoncie skrzyni :(
|
|
|
J.T. napisał/a: | Witam,
jak w tytule miałem remont skrzyni, który obejmował wymianę sprzęgiełek. Problem polega na tym, że skrzynia zmienia teraz biegi przy dość sporej wartości obrotowej ok 3500-4000obr/min.
Mechanik twierdzi, że tak będzie przez ok 500km, a potem niby wymiana tv cable'a i oleju i filtra i niby wszystko powróci do normy.
I tu się pojawia moje pytanie czy to jest prawda czy od razu z miejsca jechać na ekspertyzę bo koleś w kulki leci?? |
wygląda to na jakąś "kaszankę" ze sterowaniem, zwłaszcza z tematami tv drutowo / governorowymi, ciśnij gościa bo to nie może tak być, czemu masz czekać te ileśset km, ta skrzynia po zrobieniu stabilizuje się po pierwszych paru minutach jazdy, ja nie praktykuję wymiany oleju chwilę po zrobieniu skrzyni o ile jest dany nowy/regenerowany konwerter a w 90% przypadków musi być regenerowany bo jeśli była przyjarana to nie pomoże pięć wymian oleju pod rząd bo i tak się zaraz znowu zjara,
nie rozumiem tych wymian oleju, przecież z fabryki jak auto wychodzi to się oleju w skrzyni nie zmienia po przejechaniu paru kilometrów, jeśli wszystko będzie dobrze po remoncie to po roku i dajmy na to 20 tys przejechanych km olej i tak będzie wyglądać na bagnecie jakby był dzień wcześniej zalany |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|