Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
przywitanie
Autor Wiadomość
merlin720222 
marek

Wóz: Buick Park Avenue
Wysłany: 2009-01-02, 20:32   przywitanie

Witam,
po kilku latach oglądania i wzdychania w końcu mam amerykana ;) . Co prawda myślałem o V8 cuś jak Firebird ale ... żona, okoliczności itd , na koniec jest Buick Park Avenue V6. Mam go 2 tygodnie i coraz bardziej mi się podoba hehe. Jestem z Mikołowa koło Katowic. Pozdrawiam Wszystkich na forum ;)

mik 

Wóz: Fbird V6
Wysłany: 2009-01-02, 20:38   

Czesc
Szkoda ze nie fbody, ale dobre i to ;-)
A u nas ekipa z okolicy rosnie w sile :mrgreen:

Vini 
T/A 4ever

Wóz: Trans-AM GTA 6.6TPI T-Top
Wysłany: 2009-01-02, 20:43   

W Mikołowie mieszka Dzida, napisz do niego :-D ma on T/A 305TBI

Trans-AM 400 SLP
Camaro 305 Carb
Caprice 307 Carb

merlin720222 
marek

Wysłany: 2009-01-02, 20:56   

Dzięki za miłe słowa, to moze w styczniu jakiś mały zlocik zmajstrujemy, w ostatnią niedziele stycznia pod Auchanem w Mikołowie sie zlatuja miłośnicy Probe, moze ich zaatakowac swoimi hehe
pzdr

Rivii 
Wrummm...

Wóz: Pontiac Firebird V8 5.0
Wysłany: 2009-01-02, 20:57   

Witam witam ziomala wklej zdjecia tego swojego Buicka i sie pochwal jaka to kanape przyciagnoles :D

dzida 

Wóz: '88 Firebird 5.0 TBI
Wysłany: 2009-01-02, 23:41   

Allo allo :-)

No to jak złoże pontona bedzie ktoś z kim można kruzować :mrgreen:

merlin720222 
marek

Wysłany: 2009-01-03, 11:13   

hej, sie okazało ze w Mikołowie ze 3 Buick-i jeżdzą, a myślałem ze to egzotyka hehe :-D

dzida 

Wóz: '88 Firebird 5.0 TBI
Wysłany: 2009-01-03, 11:32   

Jaka tam egzotyka, zwykła kanapa i to jeszcze z przódnapędem... caprice z V8 trzeba było kupić :-D

misieq 

Wóz: Pontiac
Wysłany: 2009-01-03, 12:36   

Witam!
-Camaro LS1
Present:
1995 Pontiac Firebird - Firepapuga 383
2001 Lincoln Navigator

ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2009-01-03, 13:11   

Wybacz mój brak entuzjazmu, ale chyba to nie to forum wybrałeś...

To jest portal dla posiadaczy hardcoreowych amerykańców, tych z duszą.

Śmiejesz się z Forda Probe, który przecież jest nie mniej amerykański (czyli prawie wcale) jak Twoje auto - nie rozumiem tego. To co masz to tylko przerośnięty Opel Vectra, więc może więcej poklasku znajdziesz na innych forach? :?
Wybór pomiędzy ptakiem z V8, a przednionapędowym kanapowcem z V6, robionym na potrzeby poprawności politycznej to raczej spora różnica w rozumieniu klimatu aut USA. Jak kolega zasugerował, Caprice z V8 byłby o wiele lepszym wyborem na kanapowca (jeśli coś takiego koniecznie potrzebujesz), bo jedyne kanapowce jakie uznajemy to te z V8 na pokładzie. Przynajmniej mają porządne amerykańskie serducho i można sobie pobulgotać cruzując po mieście. 8)

Jeśli jednak rozumiesz tematykę forum, a ten dupowóz jest tylko tymczasowym rozwiązaniem (ba - sam tak mam obecnie), to jak najbardziej zapraszam do udzielania się na forum. Tylko nie oczekuj od Nas porad technicznych czy w ogóle rozmowy na temat tego dupowozu - wszystkie takie wątki lądują w śmietniku.

merlin720222 
marek

Wysłany: 2009-01-04, 00:44   

Re: To jest portal dla posiadaczy hardcoreowych amerykańców, tych z duszą.

hmm, to sie nazywa wiadro zimnej wody na powitanie, nie wiem gdzie wyczytałeś moje naśmiewanie sie z Probe, akurat mam w tym gronie kilku dobrych znajomych i nie mam zamiaru się z nich śmiąc, ale jeżeli tak to odebrałeś, trudno, co do wyboru auta, niestety nie zawsze możemy mieć co chcemy ale to inna opowieść,

myślałem ze forum to ludzie sobie życzliwi ale Twoją wypowiedź trudno za taka uznać
i mówiąc szczerze nie wiem czym az tak Cie uraziłem poza opacznie zrozumianą propozycja aby sie spotkać z Probowcami,

pozdrawiam serdecznie
Marek

Rivii 
Wrummm...

Wysłany: 2009-01-04, 08:38   

ntr napisał/a:
Wybacz mój brak entuzjazmu, ale chyba to nie to forum wybrałeś...

To jest portal dla posiadaczy hardcoreowych amerykańców, tych z duszą.

Śmiejesz się z Forda Probe, który przecież jest nie mniej amerykański (czyli prawie wcale) jak Twoje auto - nie rozumiem tego. To co masz to tylko przerośnięty Opel Vectra, więc może więcej poklasku znajdziesz na innych forach? :?
Wybór pomiędzy ptakiem z V8, a przednionapędowym kanapowcem z V6, robionym na potrzeby poprawności politycznej to raczej spora różnica w rozumieniu klimatu aut USA. Jak kolega zasugerował, Caprice z V8 byłby o wiele lepszym wyborem na kanapowca (jeśli coś takiego koniecznie potrzebujesz), bo jedyne kanapowce jakie uznajemy to te z V8 na pokładzie. Przynajmniej mają porządne amerykańskie serducho i można sobie pobulgotać cruzując po mieście. 8)

Jeśli jednak rozumiesz tematykę forum, a ten dupowóz jest tylko tymczasowym rozwiązaniem (ba - sam tak mam obecnie), to jak najbardziej zapraszam do udzielania się na forum. Tylko nie oczekuj od Nas porad technicznych czy w ogóle rozmowy na temat tego dupowozu - wszystkie takie wątki lądują w śmietniku.

cos ci sie chyba po króliczkowalo napewno w dobre miejsce to wkleiles???
nie widze tutaj zadnego watku o fordzie proble, Buick Park Ave. to legenda amerykanskiej kanapy. Kilkukrotny samochod roku man. ech.... szkoda gadac.

Szymon 
Wspierający
Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Wysłany: 2009-01-04, 12:04   

Rivii napisał/a:

cos ci sie chyba po króliczkowalo napewno w dobre miejsce to wkleiles???
nie widze tutaj zadnego watku o fordzie proble, Buick Park Ave. to legenda amerykanskiej kanapy. Kilkukrotny samochod roku man. ech.... szkoda gadac.

Rivii, ja Ciebie nie zrozumiałem przyjecielu :-?
to co jest samochodem roku to nie ma żadnego znaczenia i jest nie na temat, auto to nie nosi znamion hardcorowości nic a nic a samochodami roku było setki aut, jest może fajne, nietypowe ale to zwykły dupowóz amerykański,
dla przykładu żeby nie było że się mądrzymy popatrz na moją ekipę warsztatową, taki Piotrek ma Grand Prixa z 79 roku, jest to klasyk, wygląda kultowo i oldschoolowo, dlatego też nie omieszkaliśmy skrobnąć jedno zdanie że takie coś mamy, do codziennego telepania i jebania po soli chłopak ma starego voyagera co też jest meganietypowy bo to misiek 84-90 3.0 z bdb przyspieszeniem co objedzie 95% fbody V6 ale o nim nie będziemy tu pisać, z kolei Karol ma Grand Prixa (!!!) do codziennego telepania, rok koło 1990, jest to dupowóz, nie będziemy tutaj smucić o tym, że włożył sobie 3.8 zamiast 3.1 itp, natomiast jego auto klimatyczne to Trans Am nos który czeka z puchą pod maską na włożenie LS1 i o tym będziemy owszem pisać bo to jest zajebiście klimatyczne,

ntr ma dobre zamiary dbając o poziom forum a ja jeśli zacznę klepać porady wszelakim posiadaczom amerykańskich dupowozów to nie starczy mi czasu dla Was prawdziwych fanów esencji amerykańskiej motoryzacji

nie odbierz tego że Cię tu nie chcemy, jeśli myślisz rzeczywiście o RWD V8mce to jesteś tu mile widziany, jeśli tylko ściemniasz to wtedy nie :roll: więc sam jesteś sobie teraz w stanie odpowiedzieć na to pytanie,
patrz taki HubiV6 dwa razy się zastanowił czy napisać tutaj topik o doborze felg w caprisie ogórku w obawie czy go nie zjebiemy a ogór jednak może nosić znamiona odpowiedniego klimatu, jest RWD, ma silnik V8, rozmowa jest o felgach nie o gazie a w dodatku gazu nie ma, no to go sam zaprosiłem bo wiem że chłopak ma mózg i jaja na miejscu

PS: w ogóle słowo "probe" nie powinno tutaj w ogóle padać, ani naśmiewać się nic a nic, to mazda, ja znajomych w innych klubach vw, audi, mazdy, fiata itp nie mam a jakbym miał to bym się wstydził przyznać ale nie mogę mieć skoro nie miałbym z nimi o czym gadać i oni ze mną też
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona

merlin720222 
marek

Wysłany: 2009-01-04, 17:06   

Szymon napisał/a:
ntr ma dobre zamiary dbając o poziom forum a ja jeśli zacznę klepać porady wszelakim posiadaczom amerykańskich dupowozów to nie starczy mi czasu dla Was prawdziwych fanów esencji amerykańskiej motoryzacji

Panowie, ja trafiłem na to forum bo faktycznie moim marzeniem jest V8 i najlepiej fbody z lat 80' , jednak uwarunkowania rodzinne nie pozwoliły mi na realizacje tego obecnie, ale mam nadzieje w przyszłości...
mam jednak nadzieje ze nie wartościujecie ludzi tym co mają pod maska ;-) ale tym co maja w głowach, Szymonie o żadną poradę Cie nie prosiłem i się porządnie w potrzebie zastanowię,
dziękuje Ludziskom ze Slaska za miłe powitanie i postaram się bez potrzeby nie zaśmiecać forum, mam nadzieje pogłębić tu od Was wiedzę o amerykańskiej motoryzacji ,

pzdr Wszystkich ; :-)

Rivii 
Wrummm...

Wysłany: 2009-01-04, 17:18   

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dobra.

Odpowiedz do tematu