Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakup Lincolna Town Cara - co i jak?
Autor Wiadomość
Kaloteck 

Wysłany: 2013-06-03, 13:36   

Czy jest szansa, żeby w Polsce kupić bezwypadkowego Town Cara czy raczej nastawiać się na ściąganie bezpośrednio ze Stanów?

nyos 
Wspierający

Wysłany: 2013-06-03, 13:57   

Moim zdaniem jak najbardziej w Polsce. Chyba nawet się nie opłaca z USA, w Polsce dużo można stargować na takim samochodzie, ja z 28 zbiłem na 20.

santa fe 
Wspierający

Wóz: Chevy C1500 '96 / V8 5,7L
Wysłany: 2013-06-03, 15:10   

Kaloteck napisał/a:
nyos napisał/a:
części to są tanie jak barszcz np. rockauto.com, allegro.pl. Do tego samochodu możesz kupić wszystko

wiadomo, skoro jest tych aut tak dużo, ale jednak ciśnie się pytanie jak długo jeszcze potrwa taka sytuacja, kiedyś przecież w końcu z dostępnością nie będzie tak dobrze

Jak są dostępne fabrycznie nowe, oryginalne części do aut z lat 30, 40, 50 czy 60.......... to nie powinieneś się tym martwić, a do takiego wozu (jakby co) balkonik wejdzie bez problemu a części będą nadal dostępne ;-) :lol: O częściach "repro" nawet nie wspominam.
http://www.ebay.com/itm/F...d206498&vxp=mtr

Kaloteck 

Wysłany: 2013-06-03, 22:12   

No to fajnie, a ile się mniej więcej czeka aż to przypłynie do nas? 2-3 mies. czy krócej? Ostatnio ze Stanów ściągałem płyty CD na początku lat '90 i tyle się wtedy czekało drogą morską, poprawiło się coś od tamtego czasu?

santa fe 
Wspierający

Wóz: Chevy C1500 '96 / V8 5,7L
Wysłany: 2013-06-03, 22:22   

Zależy co, bo generalnie USPS, nie prowadzi "morskiej" już, jakieś pierdoły lotniczą to ze 2 tyg. Jak, błotnik, zderzak to.......... NYOS się niech wypowie, albo ktoś inny , hehehe. Poczta Polska dostarcza rzeczy do Stanów znacznie szybciej niz USPS do Polski. Sprzedaję im takie różne niepotrzebne rzeczy i zwykle dostaje komentarze po 5-7 dniach ;-)

99piotr99 
Wspierający

Wysłany: 2013-06-03, 23:04   

:barf:
Ostatnio zmieniony przez 99piotr99 2014-10-14, 21:53, w całości zmieniany 1 raz  

Kaloteck 

Wysłany: 2013-06-04, 21:59   

santa fe napisał/a:
NYOS się niech wypowie

No właśnie, niech się wypowie :) I może też niech zrobi coś z komunikatem "Użytkownik wyłączył prywatne wiadomości" hehe... Bo napisał kiedyś :

"Jak zjadziesz coś sensonego to daj linka, powiem CI na co zwrócić uwagę. Jak to w każdym "gatunku samochodu" są pewne specyficzne rzeczy po których stwierdzasz czy samochód jest ogólnie OK. "

No więc znalazłem - http://otomoto.pl/lincoln-town-car-C20895913.html :)

nyos 
Wspierający

Wysłany: 2013-06-05, 14:32   

Na pewno warto zobaczyć na żywo. I stargować z 5k :) No przynajmniej na te 38k. Jeśli chodzi o szybkie paczki to czasami coś kupowałem z rockauto.com i szła mi 7dni, a tak to polamer, morska idzie ok 6 tyg., lotnicza ok 2 tyg. Ja ściągałem tylko małe rzeczy, dużych nie, więc gabarytowych paczek się nie wypowiem.

ps.
Weź kup tego Camaro z prawej co stoi przy Lincolnie. Za 2 szt. więcej stargujesz :)

Kaloteck 

Wysłany: 2013-06-05, 14:43   

Hehe, thanks but no thanks, przygody z takimi Camaro itp. to już mam dawno za sobą, za dużo przeżyłem, widziałem i słyszałem (niestety).

Aktualnie czekam aż łaskawie przyślą mi VIN tego Town Cara, coś jakoś pod tym względem nie możemy się dogadać (kiepsko u nich z komunikacją).

Ogólnie jestem coraz bardziej na "tak" i jak nie ten z linka wyżej, to będę szukał do upadłego. Chociaż nurtuje mnie jedno - wiem, że układ korobowo-tłokowy wytrzyma pewnie z 500 000 km albo dwa razy więcej, ale jednak samochód to mnósto innych części, które się zużywają. Choćby osprzęt silnika czy elektronika.

No i najważniejsze, na co zwracać uwagę podczas oględzin?

nyos 
Wspierający

Wysłany: 2013-06-05, 15:39   

Ja jak kupowalem 1szy samochod za wielkiej wody tez mialem straszne problemy z komunikacja, pojechalem i kupilem. Jak wezmiesz ze soba kompa czy jakiegos tableta z netem to w 15 min sprawdzisz historie po zczytaniu vin. Ja zawsze zagladam w pewne miejsca w samochodzie aby ocenic czy nikt tam nie dlubal, nie wymienial czegos. Jak wyjde z kibla i bede przy kompie to napisze Ci na co ja patrzylem jak bralem.

ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2013-06-05, 23:31   

nyos napisał/a:
Jak wyjde z kibla i bede przy kompie to napisze Ci na co ja patrzylem jak bralem.

Prawdziwy redneck pisze posty na forum nie przerywając sobie! Brawo :lol: 8)

Kaloteck 

Wysłany: 2013-06-06, 01:41   

nyos napisał/a:
Do tego samochodu możesz kupić wszystko.

A potem czekać 2 miesiąca aż to przypłynie zza tzw. wielkiej wody :)

Maniek 
Wspierający

Wóz: Ford Thunderbird 1976
Wysłany: 2013-06-06, 05:38   

Jezu... nyos jeszcze nie wyszedłeś, bo nic nie piszesz.....?!?

nyos 
Wspierający

Wysłany: 2013-06-06, 08:21   

Wyszedłem :)

nyos 
Wspierający

Wysłany: 2013-06-06, 08:41   

Cytat:
A potem czekać 2 miesiąca aż to przypłynie zza tzw. wielkiej wody

Allegro.pl, w zasadzie jest wszystko. Po za tym co miałoby się stać w takim samochodzie z tego rocznika. Taksówki w USA (TV, bo to jest to samo co TC) bez problemu robią 1 mln km i to po mieście. W Europie to chyba beczka meśka była tak trwała ostatnio, czyli jakieś 30 lat temu.

Ja bym sprawdzał (po za standardem):

- całą elektronikę - guziki (silniki od szyb lubią popsuć)
- drzwi: rogi drzwi i dół, tam każdy amerykaniec ma problemy
- jak otworzysz drzwi przednie to przy zawiasach zobaczysz łączenie budy z nadkolem, powinna wystawiać delikatnie silikon przycięty nożem - tak było z fabryki :) , jak oglądałem jeden z egzemplarzy to miał tam niedocięte pączki z silikonu i to takiego budowlanego, więc coś tam było :)
- te samochody mają słabą konserwację spodu, więc warto zobaczyć co się dzieje od dołu
- listwy na których zamontowane są przednie fotele lubią sobie podrdzewieć - to normalne bo niczym ich nie zabezpieczają
- światła sprawdź (kierunki, przeciwmigielne, przód) jak nie ma po europejsku, to się targuj

Odpowiedz do tematu