irish mowi dzień dobry |
Autor |
Wiadomość |
irish arth
Feministka
Wóz: Calibra V6. Marzenie - Chevelle SS z 68'
Wiek: 49 Dołączył: 04 Gru 2007 Posty: 36 Skąd: Kutno/Poznań
|
Wysłany: 2007-12-04, 16:33 irish mowi dzień dobry
|
|
|
Witam wszystkich i bez zbędnego słodzenia przechodzę do autoprezentacji
Jestem Artur vel. irish arth, w skrócie IRISH Od 8 lat mieszkam w Poznaniu, do którego przeprowadziłem się z Kutna ("kto w Kutnie nie był ten życia nie zna" he he. Zna to ktoś?)
W kręgu moich zainteresowań, oprócz rzeczy oczywistych, jest fotografia, grafika komputerowa, więc w tyc tematach mogę być pomocny, jakby cuś Rysować nie potrafię
Aktualnie jestem właścicielem... Opla calibry V6 z 2,5 litrowym silnikiem... tu zostawiam trochę miejsca na Wasze szydercze komentarze he he he...
... dobra, wystarczy.
Zakochany jestem, oprócz swojej kobiety, w amerykańskich muscle i pony car'ach. Szczególnie szczam pod siebie jak widzę Chargera z '70, Camaro SS z '68, Challengera z '70, Cudę z '70... cholera!! Ja wszystkie je kocham.
No i w związku z powyższym, zarejestrowałem się tutaj. Witam Was, Dziewczynki! |
_________________ "Nie ma nic większego niż prawda
i nawet najmniejsza prawda jest wielka" J.W.Goethe |
|
|
|
 |
infidel [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-12-04, 19:00
|
|
|
Miło powitać Koleżankę
Planujesz w najbliższym czasie przesiadkę do jakiegoś v8 ? |
|
|
|
 |
irish arth
Feministka
|
Wysłany: 2007-12-05, 00:41
|
|
|
infidel napisał/a: | Miło powitać Koleżankę
Planujesz w najbliższym czasie przesiadkę do jakiegoś v8 ? |
Cześć Siostro he he
Marzę o tym. Na razie pławię się w dźwiękach, które wydają Vósemki, lub mój ukochany Jaguar - XJS V12 )wiem wiem, ze to nie amerykaniec, ale ja jestem wszechstronny). Daję sobie dwa lata na zakup Amerykańca z ok. 70'... nowsze mnie nie interesują Jeśli mi się nie uda to mogiła |
|
|
|
 |
Łukasz
camarozf
Wóz: camaro
|
Wysłany: 2007-12-05, 07:36
|
|
|
Witamy na forum! |
|
|
|
 |
Brolcio

Wóz: Firebird 92, Sable 97, Camaro 01
|
Wysłany: 2007-12-05, 12:04
|
|
|
No to może pogawędzimy o kosmetykach - no wiecie takie babskie gadanie ... A tak na serio to witam. |
|
|
|
 |
infidel [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-12-05, 12:20
|
|
|
No dobra, już nie będę...
Witam Kolegę i czekam na fotki nowego nabytku przed końcem 2009 roku |
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
|
Wysłany: 2007-12-05, 14:18
|
|
|
A już przez moment myślałem, że siedzisz w Irlandii i miałbym z kim na piwo pójść |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
irish arth
Feministka
|
Wysłany: 2007-12-06, 09:44
|
|
|
ntr napisał/a: | A już przez moment myślałem, że siedzisz w Irlandii i miałbym z kim na piwo pójść |
Irlandię bardzo chciałbym w końcu odwiedzić. Na razie zauroczony jestem nią "z daleka" |
|
|
|
 |
ntr

|
Wysłany: 2007-12-06, 11:38
|
|
|
irish arth napisał/a: | Irlandię bardzo chciałbym w końcu odwiedzić. Na razie zauroczony jestem nią "z daleka" |
Jak przyjedziesz na miesiąc to się nie rozczarujesz, jak przyjedziesz na dłużej to zobaczysz, że wszędzie dobrze, ale w Polsce najlepiej.. |
|
|
|
 |
kojot

Wóz: Chevrolet Camaro
|
|
|
|
 |
irish arth
Feministka
|
Wysłany: 2007-12-07, 09:50
|
|
|
a powiedzcie mi, bo bardziej siedzicie w temacie, jak to jest z amerykańcami w Polsce. Chodzi mi o starsze modele około '70 - chargery, camaro ss, gto. To to są raczej perełki, czy jest ich trochę. Jak widzę większość z Was ma raczej modele nowsze. Mnie oprócz nauki i takie takie, to kręci model ss z 1968 i mam nadzieję na przyszłość z nim
szukałem na ibeju, to oczywiście są... tylko nie tanie he he (chciałoby się powiedzieć - a czego się spodziewałeś, baranie he eh). nie mam niestety zdolności mechanicznych. Ja jestem kierowcą, całkiem dobrym zresztą he he i nie będę miał możliwości samodzielnej restauracji auta podniszczonego |
|
|
|
 |
infidel [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-12-07, 12:09
|
|
|
ja osobiście nie widzę innej opcji zakupu jakiegoś naprawdę konkretnego amerykańskiego furacza (typu '68 camaro ss) niż sprowadzenie go samemu ze Stanów, nie wiem ile konkretnie jest takich perełek w Polsce, ale ekstremalnie rzadko pojawiają się oferty sprzedaży
A co do kwestii remont vs sprowadzenie "nówki sztuki" to koszty robocizny w Polsce są nieporównywalnie niższe niż w USA, i pod warunkiem że auto jest w miarę kompletne, myślę, że można sporo pieniędzy zaoszczędzić robiąc remont u nas - sprawy typu blacharka, lakier czy remont silnika 350 w Polsce to w dzisiejszych czasach żaden problem,
oczywiście zawsze zależy to od różnic w cenie między egzemplarzami w różnym stanie, czy posiadania namiarów na ludzi którzy podejmą się wyzwania remontu takiego wynalazku w Polsce, na pewno furę typu camaro 3gen warto brać w jak najlepszym stanie, ale już w wypadku pierwszej generacji 67-69 różnice w cenie między egzemplarzami w stanie zadowalającym a salonowym to już kosmiczne pieniądze
jak coś zamotałem to poprawiajcie, na razie tylko obserwuję rynek, dopiero się przymierzam do ściągnięcia fury |
|
|
|
 |
ntr

|
Wysłany: 2007-12-07, 12:25
|
|
|
infidel napisał/a: | jak coś zamotałem to poprawiajcie, na razie tylko obserwuję rynek, dopiero się przymierzam do ściągnięcia fury |
Jakbyś coś się decydował ściągać, to koniecznie daj znać. Chętnie złożę się na kontener i też coś sobie przywiozę.. |
|
|
|
 |
infidel [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-12-07, 12:49
|
|
|
noooo, to rozumiem, jasne że dam znać |
|
|
|
 |
kojot

Wóz: Chevrolet Camaro
|
Wysłany: 2007-12-07, 19:22
|
|
|
ntr napisał/a: | Jakbyś coś się decydował ściągać, to koniecznie daj znać. Chętnie złożę się na kontener i też coś sobie przywiozę.. |
..oooo widzę Kuba że twój głód na V8 powoli się zaostrza tylko żeby się na gadaniu nie skończyło... |
_________________ http://pl.youtube.com/watch?v=qulbRsifOiI |
|
|
|
 |
|