Czarny Bandzior ;] |
Autor |
Wiadomość |
siwa

Wóz: CAMARO Z28 '79 350
|
Wysłany: 2008-10-22, 23:22 Czarny Bandzior ;]
|
|
|
a wiec tak sprowadziłam auto w maju z niemiec od dziadka który je mial przez 16 lat było garazowane itd... wiec jest w dosc dobrym stanie wszysto dziala (no chyba ze ma jakis kaprys to sie chwilowo psuje ) nawet klima jest nabita
Camaro Z28 5.0 TPI 90r
- T-topy
- czerwone wnetrze, skóra
- dzialajaca szpera
auto było czerwone i zostało czym predzej przemalowane na czarny mat
felgi równiez przemalowane na czarny błyszczacy ( były rózowe )
w najblizszym czasie (czekam na paczke) bedzie zmiana całego układu wydechowego z kolektorami włacznie na :
- kolektory longtuby Hedmana
- ukł wyd. Flowmaster American Thunder
- cut out
oczywiscie kata nie bedzie
i tu mam pytanie co byscie mi doradzili zrobic z dolotem bo skoro bedzie mialo lepszy wydech dobrze by było zeby i jakis lepszy dolocik mialo
mam zamiar tez zmienic zawieszenie :
- amory gazowe
- i jakies sprezynki obnizajace ale nie za duzo
i fele ozywiscie bo te co mam to najpaskudniejszy wzór jaki moze byc mysle nad cragarami
oto fotki :
0027.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 21084 raz(y) 69.36 KB |
0053.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 638 raz(y) 94.82 KB |
|
_________________ byl Śmierdziel '90 305 ... jest Parch '79 350
 |
|
|
|
 |
kojot

Wóz: Chevrolet Camaro
|
Wysłany: 2008-10-23, 00:08
|
|
|
dolot powiadasz.... w tym temacie ci nie doradze ale fele proponuje chromowane bo to zajebiście się komponuje z czarnym matem...z resztą sobie poradzisz widzę... jeszcze raz to powtórzę ...fajnie że w końcu jakaś normalna kobieta na tym forum się pojawiła ..pozdrówka |
_________________ http://pl.youtube.com/watch?v=qulbRsifOiI |
|
|
|
 |
siwa

|
Wysłany: 2008-10-23, 00:22
|
|
|
chromowane powiadasz hmm... nie przepadam za chromem choc fajnie to połączenie wyglada (olek tak ma ) ja chyba jednak wole cos w czarnym kolorze ew z jakims rancikiem wogóle zayebiscie podobaja mi sie czarne fele
myslalam tez o IROCkowych (tez na czarno) ale jeszcze mam troche czasu na podjecie decyzji |
 |
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
|
Wysłany: 2008-10-23, 09:55
|
|
|
siwa, a może firebirdowskie czarne diamond spoke z wypolerowanym rantem?
Ja.i.Ptak.small.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 21035 raz(y) 37.22 KB |
|
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
siwa

|
Wysłany: 2008-10-23, 10:08
|
|
|
o te fele mi sie bardzo podobaja ale nie wiem czy sie nie bedzie to gryzło wkoncu to fele z pontiaca ... jakos nie jestem za przekladaniem czegos tam z pontiaca do camaro czy na odwrót
ale cos w takim stylu by mi odpowiadało ze srodek czarny a rancik wypolerowany
tak na szybko znalezione ( czegos takiego chce poszukac):
http://store.summitracing...15&autoview=sku |
 |
|
|
|
 |
Grzesiek_WaWa
kaskader Mike

Wóz: CHEVY CAMARO CHP 1988 IROC
|
Wysłany: 2008-10-23, 11:34
|
|
|
kojot napisał/a: | dolot powiadasz.... w tym temacie ci nie doradze ale fele proponuje chromowane bo to zajebiście się komponuje z czarnym matem...z resztą sobie poradzisz widzę... jeszcze raz to powtórzę ...fajnie że w końcu jakaś normalna kobieta na tym forum się pojawiła ..pozdrówka |
http://www.youtube.com/watch?v=Fv3XzHW7zhE&
PS: Najlepsze fele do camara to oryginalne IROCoskie 2paskowe alusy |
_________________ "...bo fantazja, fantazja, fantazja jest od tego, żeby bawic się, bawic sie na całego ..." |
|
|
|
 |
Marek
Ride Hard!
Wóz: '91 Trans Am
|
Wysłany: 2008-10-23, 13:29
|
|
|
Odnośnie dolotu to w 5.0 TPI niema sęsu się zabardzo spinać, możesz zrobic polerkę plenum (kolektora dolotowego za przepustnicą) pakowanie się w jakieś aftermarketowe doloty moim zdaniem większych kożyści nie przyniesie, dopuki nie zrobisz tego co blokuje 305 przed poważniejszymi modyfikacjami czyli głowice i wałek. Dobre filtry i spolerowane plenum powinny wystarczyć przy zmodyfikowanym wydechu.
Z felgami mozna było pomyśleć i sprawdzić jak by to wyglądało na żywo - jak byliśmy u Ciebie na grilu przecież ja mam te felgi na swoim T/A a myślę że to nie jest głupi pomysł bo może to fajnie wyglądać na matowym camaro - felgi pasują napewno
tak czy inaczej bandzior robotę przerabia |
_________________ '91 Brilliant red TRANS AM
 |
|
|
|
 |
zaskar
Wóz: 98 Camaro Z28 LS1/T56
Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 127 Skąd: S-ec / D-G
|
Wysłany: 2008-10-23, 15:07
|
|
|
Marek napisał/a: | Z felgami mozna było pomyśleć i sprawdzić jak by to wyglądało na żywo - jak byliśmy u Ciebie na grilu przecież ja mam te felgi na swoim T/A a myślę że to nie jest głupi pomysł bo może to fajnie wyglądać na matowym camaro - felgi pasują napewno |
Niegdyś Hubert z Sosnowca miał Diamond Spokesy w swoim czarnym camaro (to Camaro co później miał Galas a na ostatnim zlocie wybuchła w nim chłodnica) i wygladały zajebiście. Gdzieś mam jakies fotki chyba (słabe co prawda ale są). Chyba pochodzą ze starej strony Szymona
A czarne Cragary a'la NASCAR też by wyglądały zajebiście. |
|
|
|
 |
lago

|
Wysłany: 2008-10-23, 20:11
|
|
|
siwa ale fele co NTR podal sa git, polerowany rant rulez sluchaj starszych |
|
 |
makaron

Wóz: Arcykapłan Meteor GTA 5.7 TPI 1987
Wiek: 54 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 90 Skąd: Bystrzyca Kł
|
Wysłany: 2008-10-23, 20:18
|
|
|
siwa napisał/a: | - ukł wyd. Flowmaster American Thunder |
Dobry wybór Ja jestem zadowolony, zajefajnie bulgota na zewnatrz, wewnątrz też ładnie brzmi i na dłuższy dystans nie męczy
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Marek
Ride Hard!
Wóz: '91 Trans Am
|
Wysłany: 2008-10-23, 20:56
|
|
|
hmmmm
wspomniana przez Zaskara fota
 |
_________________ '91 Brilliant red TRANS AM
 |
|
|
|
 |
zaskar
Wóz: 98 Camaro Z28 LS1/T56
Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 127 Skąd: S-ec / D-G
|
Wysłany: 2008-10-23, 21:41
|
|
|
Marek napisał/a: | wspomniana przez Zaskara fota |
Dokładnie o tym mówiłem, mam jeszcze jedną:
IMO na camaro wyglądają kozacko |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
|
Wysłany: 2008-10-23, 22:42
|
|
|
siwa napisał/a: | a wiec tak sprowadziłam auto w maju z niemiec od dziadka który je mial przez 16 lat było garazowane itd... wiec jest w dosc dobrym stanie wszysto dziala (no chyba ze ma jakis kaprys to sie chwilowo psuje ) nawet klima jest nabita
Camaro Z28 5.0 TPI 90r
- T-topy
- czerwone wnetrze, skóra
- dzialajaca szpera
auto było czerwone i zostało czym predzej przemalowane na czarny mat
felgi równiez przemalowane na czarny błyszczacy ( były rózowe )
w najblizszym czasie (czekam na paczke) bedzie zmiana całego układu wydechowego z kolektorami włacznie na :
- kolektory longtuby Hedmana
- ukł wyd. Flowmaster American Thunder
- cut out
oczywiscie kata nie bedzie
i tu mam pytanie co byscie mi doradzili zrobic z dolotem bo skoro bedzie mialo lepszy wydech dobrze by było zeby i jakis lepszy dolocik mialo
|
gratuluję jaj, w życiu bym się nie spodziewał kobiety stojącej nad czerwonym autem i mówiącej do lakiernika "ma być w czarnym macie", niejeden by kazał to powtórzyć dwa razy bo by nie wierzył
co do modsów podstawowych to od razu przepustnica 58mm i rozwiert kolektora, pompa paliwa high volume, wydech już Ci leci, wtryski lepsiejsze, regulator AFPR, jakieś KNy, jak nie będziesz chciała demobilizować auta na czas rzeźby z kolektorem to Ci pożyczę na wymiankę, jak będziesz chciała coś zamawiać to mogę Cię dołączyć do jakiegoś zamówionka bo wprawdzie już lecą mi te fanty ale do innych aut trzeba to jeszcze będzie,
wszystkie te fanty możesz potem przerzucić do jakiegoś mocniejszego motoru jak ten się i tak znudzi bo się znudzi bo apetyt rośnie w miarę jedzenia,
niebawem zarzucę te fanty na piątkę i zmierzę efekty |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
siwa

|
Wysłany: 2008-10-24, 00:02
|
|
|
Szymon napisał/a: |
gratuluję jaj, w życiu bym się nie spodziewał kobiety stojącej nad czerwonym autem i mówiącej do lakiernika "ma być w czarnym macie", niejeden by kazał to powtórzyć dwa razy bo by nie wierzył |
haha tak było patrzyli sie na mnie jak na wariatke namawiali na perłe , brokat , metalik a ja twardo ma byc mat i h... jeden zrezygnowal i kazal zabrac auto a drugi sie podjoł tego ale tez ciezko bylo ........
Szymon napisał/a: |
co do modsów podstawowych to od razu przepustnica 58mm i rozwiert kolektora, pompa paliwa high volume, wydech już Ci leci, wtryski lepsiejsze, regulator AFPR, jakieś KNy, jak nie będziesz chciała demobilizować auta na czas rzeźby z kolektorem to Ci pożyczę na wymiankę, jak będziesz chciała coś zamawiać to mogę Cię dołączyć do jakiegoś zamówionka bo wprawdzie już lecą mi te fanty ale do innych aut trzeba to jeszcze będzie,
wszystkie te fanty możesz potem przerzucić do jakiegoś mocniejszego motoru jak ten się i tak znudzi bo się znudzi bo apetyt rośnie w miarę jedzenia,
niebawem zarzucę te fanty na piątkę i zmierzę efekty |
a zebys wiedzial ze rosnie tym bardziej ze ten nie jest jakas tam rewelacja
i zaczynam sie zastanawiac czy wogole warto w niego kase pakowac czy poczekac i wsadzic cos mocniejszego |
 |
|
|
|
|
 |
Matys13
V8 OWNER

Wóz: Trans Am 95
Wiek: 45 Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 47 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: 2008-10-24, 00:02
|
|
|
makaron napisał/a: | siwa napisał/a: | - ukł wyd. Flowmaster American Thunder |
Dobry wybór Ja jestem zadowolony, zajefajnie bulgota na zewnatrz, wewnątrz też ładnie brzmi i na dłuższy dystans nie męczy
Pozdrawiam |
Flowmaster=Slowmaster opinie są brutalne ale prawdziwe. |
_________________ Red "Hypnotic Poison" Trans Am 95 |
|
|
|
 |
|