Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
15 lecie FKP - rozpoczęcie sezonu
Autor Wiadomość
aro 
as far as u can

Wóz: Corvette '79
Wysłany: 2014-02-20, 17:54   

jakie znowu Olesno? Zlot jest w Suchym Borze, a lotnisko w Kamieniu Śląskim. Na lotnisku jest zazwyczaj pod 50 samochodów.

ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2014-02-20, 18:17   

aro gdzie jest link do jakiegoś ogłoszenia, bo jaca coś nie jasno to opisał - nigdzie wzmianki o Suchym Borze w jego poście - ja też byłem przekonany, że Zlot w Oleśnie.. :roll:

piotr_bdg 

Wóz: Camaro 2001 LS1
Wysłany: 2014-02-20, 18:18   Re: 15 lecie FKP - rozpoczęcie sezonu

jaca napisał/a:

Ustaliliśmy z Witkiem w Oleśnie następujący termin 30.04 (środa) do 3.05 (sobota) 2014 r. Niedziela 4.05 pozostanie dniem dla hardkorowców a zlot oficjalnie skończy się w sobotę aby zmęczeni mogli wrócić do domów i niedziele przeznaczyć dla siebie do ogarnięcia się :lol:

zła interpretacja :)

Cytat:
jakie znowu Olesno? Zlot jest w Suchym Borze, a lotnisko w Kamieniu Śląskim. Na lotnisku jest zazwyczaj pod 50 samochodów.

więc jeszcze dalej.. Jedzie ktoś z okolic Bydgoszczy?

aro 
as far as u can

Wysłany: 2014-02-20, 18:35   

ntr napisał/a:
aro gdzie jest link do jakiegoś ogłoszenia, bo jaca coś nie jasno to opisał - nigdzie wzmianki o Suchym Borze w jego poście - ja też byłem przekonany, że Zlot w Oleśnie.. :roll:

jak zrobią stronkę do rejestracji zlotowiczów to będzie wszystko napisane.

EDIT:
jaca przepisał post z forum FKP, a tam wszyscy wiedzą, ze rozpoczęcie jest w Suchym ;)

jaca 
JacaGarage

Wóz: Camaro IROC-Z & SS
Wysłany: 2014-03-07, 00:40   

Hehe, faktycznie mały błąd z tym Olesnem. Oczywiście zlot FKP jak co roku w Suchym Borze pod Opolem a lotnisko w Kamieniu Śląskim. Mamy małe opóźnienie w organizacji ale na forum FKP pojawiły się wstępne informacje odnośnie zlotu i kosztów. Pozdrawiam.

p.s. w sumie to przeklepie ten tekst...

Czasu już niewiele i tym razem wiele kwestii zlotu ma opóźnienie ale siła wyższa niestety. Ogarniamy ostatnie szczegóły i lada chwila pojawi się formularz zapisu. W tej chwili w wielkim skrócie co na zlocie i jak mniej więcej będzie wyglądać to kosztowo.

Zjeżdżamy się tradycyjnie w środę 30 kwietnia, czekamy na gości, ognisko - poczęstunek od klubu (kiełbaski,pieczonka z żurkiem), piwko w poczęstunku i takie tam pierdoły, słone przekąski.

Czwartek 1 maja rano lecimy na lotnisko (Na lotnisku będzie catering i można zanabyć coś do jedzonka i picia) a wieczorem tradycyjna uczta (w cenie zlotu), rozdanie nagród i impreza.

Piątek - wiadomo wszyscy na kacu ale nie ma się co martwić, ok. 11 rano zagospodarowujemy sobie dzień wypadem w plener. Auta zostają na ośrodku więc można perfumować się do oporu, zajeżdżają po nas autobusy i jedziemy na spływ kajakowy Małą Panwią, ponoć zajebista sprawa, fajne plenerki, woda bardzo płytka więc nie ma obawy przed utopieniem a spływ kończymy ciepłym poczęstunkiem w stylu grochówka, etc. Koszt tego jest niewielki więc nie chce słyszeć marudzenia, że nie umiem pływać, że nie mam kasy na duperele i pierdoli mnie jakieś pływanie. Jedziemy całą ekipą i wszyscy bezwzględnie mają się zapisać, mamy się bawić całą ekipą i spędzać jakoś czas w gronie żeby nie było marudzenia, że tylko chlanie na zlocie i nic się nie działo. Poza tym nie jest łatwo wymyśleć coś niedrogiego co mogło by zainteresować wszystkich, jak to zlejecie to następny zlot robicie sami :lol: W wyjątkowych i bardzo szczególnych wypadkach "zaświadczenie od lekarza o awersji do wody" udzielimy rozgrzeszenia i takie osoby będą musiały się zając same sobą na ośrodku, więc bez sensu chyba samemu zamulać. Wieczorem tradycyjnie ognisko i grill, powinno nam jeszcze zostać coś do obskubania z dnia poprzedniego, bufet będzie otwarty ale awaryjnie można w kiełbaskę się zaopatrzyć we własnym zakresie.

Sobota, oficjalnie kończymy zlot i kto musi leci do domku o wybranej porze reszta leniuchuje.

Hardkorowcy mogą zostać do niedzieli, w zamian za to cała sobota na luzie, wyskoczymy sobie popołudniu na kruza do Opola, zjemy jakąś pizze a za pobyt (nocleg do niedzieli) za ten dzień będziemy zbierać osobno kasę na miejscu od osób które będą chciały zostać dodatkową nockę.

Koszty szacunkowe: Udział w zlocie ok. 190 zł za osobę. (obejmuje noclegi, imprezy wieczorne)
wpisowe 10 zł klub 20 zł forumowicze
lotnisko ok. 30 zł klub 60 zł forumowicze i goście
kajaki (cały wypad wraz z dojazdem) - 35 zł
Kwota ta jest szacunkowa ale bardzo bardzo realna, może się nieznacznie zwiększyć w zależności czy uda się jeszcze zorganizować jakąś kasę na gadżety i lotnisko.

Przepraszam w swoim imieniu za opieszałość nad formularzem i organizacją ale takie życie. Mam nadzieję, że sygnał o zlocie który dałem kilka miesięcy temu zmobilizował Was mimo wszystko do odłożenia pieniążków i zakładam, że jak ruszymy lada chwila z wpłatami to pójdzie to sprawnie, szybko i gładko bez marudzenia i utrudniania organizacji. Było dość czasu aby się zorganizować, sam przelew i zapisanie się na zlot to jest kwestia kilku chwil. Wszyscy wiemy, że jest to 15 lecie klubu i każdy chyba miał dość czasu na przemyślenie sprawy udziału w zlocie. Bardzo proszę jeszcze raz aby każdy kto ma kontakt ze Starą Gwardią i osobami z naszego kręgu które z różnych powodów rzadko tu bywają, aby zmobilizować ich do udziału w zlocie, okazja jest chyba słuszna. Dzięki za uwagę.

[ Dodano: 2014-03-09, 01:24 ]
Ruszyły w końcu zapisy, proszę dokładnie przeczytać informację o zlocie, zastosować się do nich i zapraszamy serdecznie na zlot.

lFormularz zapisu na zlot 15 lecia FKP
2001 - Chevy TAHOE V8 Vortec

aro 
as far as u can

Wysłany: 2014-03-09, 19:05   

jaca napisał/a:
lFormularz zapisu na zlot 15 lecia FKP

no to można się oficjalnie zapisywać :twisted: :twisted:

cobi 
Wspierający

Wóz: Dodge Magnum/Ltd Crown Viki
Wysłany: 2014-03-09, 21:18   

5 fotek na krzyz jedno z palenia. Czat nie działa :(

ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2014-03-10, 10:35   

cobi napisał/a:

Nie narzekaj - zapowiada się najlepszy zlot sezonu 8)

aro 
as far as u can

Wysłany: 2014-03-10, 15:25   

cobi napisał/a:

bo tej strony nikt nie administruje, całe zło jest na forum.
czatbox też jest na forum

nyos 
Wspierający

Wysłany: 2014-03-10, 16:06   

aro napisał/a:
całe zło jest na forum

To ludzie od F-BODY mają forum ?? Czego to się człowiek dowiaduje. :mrgreen:

jaca 
JacaGarage

Wóz: Camaro IROC-Z & SS
Wysłany: 2014-03-13, 14:23   

nyos napisał/a:
aro napisał/a:
całe zło jest na forum

To ludzie od F-BODY mają forum ?? Czego to się człowiek dowiaduje. :mrgreen:

Mało tego, co poniektórzy mają nawet f-body :mrgreen: To dopiero Cię teraz zaskoczyłem.
2001 - Chevy TAHOE V8 Vortec

nyos 
Wspierający

Wysłany: 2014-03-13, 14:37   

jaca napisał/a:
mają nawet f-body

Ciekawe kto to kupuje i czym się kieruje :mrgreen:

duch_gdansk 

Wóz: camaro 3gen 86r
Wysłany: 2014-03-13, 15:08   

nyos napisał/a:
jaca napisał/a:
mają nawet f-body

Ciekawe kto to kupuje i czym się kieruje :mrgreen:

Wielkością bagażnika :-P

nyos 
Wspierający

Wysłany: 2014-03-13, 16:07   

A ja myślałem że dzięki małemu spalaniu :mrgreen:

[ Dodano: 2014-04-17, 14:10 ]
Czas szybko leci, kto się wybiera w środę na zlot, jak jedziemy ?

mike 
Czerwone są szybsze

Wóz: 3gen firebird 4BlackBetty
Wysłany: 2014-04-22, 15:07   

Ja się zapisałem , niestety tylko na same lotnisko. Nie dostałem wolnego.
Ja wylatuję z Lublina jak skończę pracę więc o 16:30 !
Dołącza ktoś ?
Nyos ?
Shogun ?
Ntr ??

O której planujecie wyjazd ?

Odpowiedz do tematu