|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Przesunięty przez: ntr 2011-06-03, 12:03 |
Ford Thunderbird - rejestracja na zabytek? / LPG? / swap? |
Autor |
Wiadomość |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 49 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-09-19, 07:28
|
|
|
żadne wielopunkty fordowskie, jakieś ichniejsze TBI da radę, nawet mam pomysła na to i wiem skąd wziąć fanty, albo można przerobić obecny silnik w czym nie widzę problemu albo rąbać się z przekładaniem innego, ten silnik wiemy w jakim jest stanie tak więc zostawmy w spokoju temat innego silnika, trzeba tylko ten przerobić na TBI, przerobimy normalnie obecny kolektor |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
Maniek
Wspierający
Wóz: Ford Thunderbird 1976
|
Wysłany: 2008-09-19, 07:49
|
|
|
Zainteresowany jestem mocno założenie TBI do tego Forda. Jak byś chciał się podjąć przeróbką było by miło. Skalkuluj mi koszty to ustalimy termin.
[ Dodano: 2012-06-09, 21:05 ]
krawcu napisał/a: | Ja tez jezdze na codzien. Pytanie jest takie jaka jest pewnosc ze zamiast 17 ltr benzyny nie bedzie palil 30 ltr gazu, a etedy czy to sie w ogole zwroci i czy wiecej bedzie przyjemnosci czy wkurwienia na gaz. Ci co mnie znaja to wiedza ze lubie czasem zagazowac auto ale dzieki temu widze wady i zalety tego rozwiazania. Gaz napewno oplaci sie na trasach ale w miescie juz jest ta watpliwe, nawet pomijajac smrod, ktorego w duzym silniku ciezko uniknac na gazie. Awaryjnosc naprawde wzrasta, przepalaja sie wydechy, obroty raz sa dobre raz za niskie, jeszcze raz za wysokie, na benzynie przestaje jezdzic jak trzeba a wydaje mi sie ze szczegolnie auta gaznikowe wlasnie. |
Takie małe podsumowanie:
Dzisiaj po paru latach jak czytam te posty stwierdzam, że jest w nich duuuużo prawdy. Wydech mam wiecznie dziurawy, wydmuchało mi uszczelki spod kolektora (lub wyjarało), na benzynie odpycha się co najmniej słabo, zapewne gaźnik zardzewiał...
Uważam natomiast, że jest to wynik właściwości LPG, a nie np. źle założonej instalacji. Jeśli chodzi o obroty to z tym nie mam problemu.
Co do spalania, to w trasie pali 25 litrów LPG, miasto - ilości niezmierzalne
Nie mam porównania do benzyny, gdyż gaźnik był w średnim stanie od początku i zacząłem karmić go cyklonem. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|