SWIATŁA DZIENNE I BIAŁE POSTOJOWE W JEDNYM FPTAKI 82' - 90' |
Autor |
Wiadomość |
mik

Wóz: Fbird V6
Wiek: 40 Dołączył: 31 Lip 2008 Posty: 85 Skąd: Czerwionka-Leszczyny
|
Wysłany: 2010-09-05, 18:19
|
|
|
Dwurogi napisał/a: | Dzienne zamontowane są zaraz pod zderzakiem. Nie mierzyłem odległości, ale na pewno jest więcej niż przepisowe 25 cm, bo diagnosta się nie czepiał. |
właśnie o to mi chodziło czy jest te 25cm
Dzida tez ma u siebie tak zamontowane pod zderzakiem ledy dzienne, widać coraz popularniejszy mod w bez-groundowych birdach
a ta żarówka diodowa w kierunku super sprawa - zdaje egzamin
edit
aż z ciekawosci wybrałem się do garażu zmierzyć wysokość od ziemi do zderzaka
i wyszło mi coś około 27-28 cm (niezbyt dokładnie, bo nie wziąlem kluczy i mierzyłem tak jak stał, a podłoże tam nie jest równe ) - czyli jeśli przyjąć ze takie dzienne ledowe mają wysokość 2-3 cm to powinno się na styk mieścić w normie 25 cm nad ziemią |
|
 |
zaskar
Wóz: 98 Camaro Z28 LS1/T56
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 127 Skąd: S-ec / D-G
|
Wysłany: 2010-09-06, 12:06
|
|
|
mik napisał/a: | Dwurogi napisał/a: | Dienne zamontowane są zaraz pod zderzakiem. Nie mierzyłem odległości, ale na pewno jest więcej niż przepisowe 25 cm, bo diagnosta się nie czepiał. |
właśnie o to mi chodziło czy jest te 25cm |
Właśnie sprawdziłem jedną rzecz jeszcze w normach i tak jak Mik napisał, że minimalna wysokość montażu dziennych to 25cm (do dolnej krawędzi lampy), ale należy tez w tym przypadku zwrócić uwagę na światło pozycyjne będące w tej samej lampie co dzienne. A minimalna wysokość montażu światła pozycyjnego to 35cm od ziemi |
|
 |
Dwurogi
Wóz: Firebird V6 2.8 '88
Wiek: 45 Dołączył: 03 Lut 2010 Posty: 46 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 2010-09-07, 03:26
|
|
|
Cytat: | zaskar minimalna wysokość montażu światła pozycyjnego to 35cm od ziemi |
Istotnie, tyle, że jak ktoś zrobi tak, żeby wszystko było przepisowe i nie będzie "obory", to gratuluję. Jak dla mnie nie da się zrobić, żeby był i wilk syty i owca cała. |
|
|
|
 |
|