Ceny amerykańskich klasyków za 10 lat |
Autor |
Wiadomość |
Midnite Tom
Wspierający

Wóz: 94 Mustang GT
|
Wysłany: 2015-02-22, 00:54
|
|
|
Po mojemu to 3 i 4 geny tanie były 3 lata temu - wtedy trafienie zarejestrowanego w dobrym stanie w cenie wywoławczej poniżej 20tysi było jak najbardziej możliwe.
Teraz takie tanie samochody są jak ufo czy "wielka stopa": ktoś słyszał, że ktoś kupił.
Albo kumpel kumplowi ożenił...
Teraz 4 genów po prostu nie ma - sa wybebeszane na części dla starszych modeli, a 3 geny się starzeją - zadbane mocno trzymają cenę.
Nowe muscle nie osiągną tak niskich cen jak te z lat 90tych: już teraz są okrzyknięte "kultowymi". |
|
|
|
 |
nyos
Wspierający
Wiek: 35 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 1209 Skąd: Wild Wild West
|
Wysłany: 2015-02-25, 16:01
|
|
|
Cytat: | Po mojemu to 3 i 4 geny tanie były 3 lata temu - wtedy trafienie zarejestrowanego w dobrym stanie w cenie wywoławczej poniżej 20tysi było jak najbardziej możliwe.
Teraz takie tanie samochody są jak ufo czy "wielka stopa": ktoś słyszał, że ktoś kupił. |
Też mam takie same wrażenie, nie wiem z czego to wynika. Może z tego że jeśli chodzi o klasyczne samochody to ameryka rządzi, a teraz jest moda na klasyczne auta i taki mietek z januszem zamiast w złoto inwestuje część kasy w samochody myśląc że nie straci a jeszcze zarobi |
|
|
|
 |
|