Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ntr
2009-03-02, 10:30
The Fast and The Furious 4
Autor Wiadomość
Saper 
Administrator

Wysłany: 2009-03-01, 23:59   The Fast and The Furious 4

3.04 do polskich kin trafi kolejna część serii The Fast and The Furious, oznaczona jako 4... u nas ten film będzie nazywał się"Szybko i wściekle" (kto to wymyśla? :-? )

Ale do rzeczy:
-Trailer HD
Nie będę jechał po fabule, tylko wspomnę o jedynym plusie tego filmu... czyli amerykańskich furkach.
Na zwiastunie widzimy takie auta jak Chevelle czy GNX. Pojawią się także jakieś mustangi i Charger :) .
Warto wspomnieć, że Bucik GNX był produkowany tylko w 1987 i powstało 547 sztuk. Wszystkie w czarnym kolorze z jednakowym wyposażeniem. Różniły się jedynie tabliczką z numerem :) . Jedną z ważniejszych cech tego "klasyka" jest jego silnik, V6 turbo. Auto przyśpieszało w 5.3s do setki, a wersje prototypowe(z małymi modyfikacjami) w czasie 4.7s.

-Cars of Fast & Furious
Kolejny filmik przedstawia dodatkowo Camaro '70, które jest "prawie" unikatem... Dokładniej jest to podróbka Camaro z 1973 należącego do Davida Freiburger'a. Oryginalny F-Bomb(taką nosi nazwe to Camaro) powstawał pod okiem Toma Nelson'a z Nelson Racing Engines. Silnik jaki tam trafił to 406 twin turbo, o mocy 1540 hp :twisted: . Kopii filmowej pod maską znajduję się jedynie zwykła 350tka.

PS. poszedłbym do kina na "The Fast and The Furious 4", ale na "Szybko i wściekle" już nie tak chętnie :roll:

faf4.jpg
Plik ściągnięto 10461 raz(y) 15.13 KB

W0-SOPEL 

Wysłany: 2009-03-02, 01:22   

Polski tytuł tragiczny fakt fabuła także nie do końca aczkolwiek zawsze podobał mi sie akcent że niby film o ryżowozach ale pokazywali jednego lub dwa amerykańce które powalały mocą i wyglądem całą reszte 8-) no i całkiem nieżle zmontowane te filmy ;-)
'87 Chevy Corvette C4 350 ''Freedom Express''.
'79 Pontiac Trans Am 403 ''TwoTireFire''.

misiek 
Misiek

Wóz: Chevelle 66"
Wysłany: 2009-03-02, 07:53   

mam pytanie do uzytkownika SAPER. ty tam napisales że Bucik GNX był produkowany tylko w 1987 i powstało 547 sztuk. ja mam chevelle z 66' i ten model byl produkowany tez tylko jeden rok i do tego jest jescze w 4 drzwiach i chcialem sie dowiedziec ile sztuk zostalo wyprodukowanych a nie mam pojecia gdzie szukac takich informacji, moze ty wiesz?? pozdro.

Saper 
Administrator

Wysłany: 2009-03-02, 10:48   

Nie wkleje linka, bo pisze teraz z telefonu, ale wpisz w google "chevelle 1966 production numbers" > pierwszy wynik wyszukiwania.

ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2009-03-02, 13:28   

Przesunalem temat, bo to w sumie aktualnosc ;) Jak mozesz to dolacz jakas fotke, by to lepiej wygladalo na glownej stronie...

Odpowiedz do tematu