|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Przesunięty przez: ntr 2016-02-26, 11:12 |
obroty, odpalanie T/A 5.0 |
Autor |
Wiadomość |
Witek R.
Wóz: T/A GTA
Wiek: 52 Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 57 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2009-05-06, 15:04 obroty, odpalanie T/A 5.0
|
|
|
Cześć Szymon. Chodzi o GTA, które pochwaliłeś (dzięki), które znasz.
Jest tam 5.0 na wielopunkcie. Silnik chodzi jak normalna, klasyczna V8, OK.
Ale mam dwa objawy, podejrzewam, że nie jest to normalne:
1) Jak odpalam zimnego (jak już odparują resztki paliwa, tak podejrzewam) to pali od strzału, ale nie trzyma wolnych obrotów. Muszę trzymać gazem na ok 800-1000 rpm. Tak ze 2-3 minuty, potem już moge puścić gaz i trzyma te swoje 500 z groszami
2) jak jest ciepły to żeby zapalił musze go kręcić 2-3 sekundy i zapalać na wciśniętym gazie (duży ładunek powietrza/paliwa?). Odpali bez problemu ale walnie z wydechu nie opalonym paliwem.
Zapłonu nie sprawdzałem, przyznaję.
Co sprawdzić - może powiesz w ciemno bo z Tarnowskich Gór mam do Ciebie kawałek...
Dzięki, Pozdrawiam |
_________________ Witek
 |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-05-07, 10:47 Re: obroty, odpalanie T/A 5.0
|
|
|
Witek R. napisał/a: | Cześć Szymon. Chodzi o GTA, które pochwaliłeś (dzięki), które znasz.
Jest tam 5.0 na wielopunkcie. Silnik chodzi jak normalna, klasyczna V8, OK.
Ale mam dwa objawy, podejrzewam, że nie jest to normalne:
1) Jak odpalam zimnego (jak już odparują resztki paliwa, tak podejrzewam) to pali od strzału, ale nie trzyma wolnych obrotów. Muszę trzymać gazem na ok 800-1000 rpm. Tak ze 2-3 minuty, potem już moge puścić gaz i trzyma te swoje 500 z groszami
|
silnik krokowy albo jego okablowanie, kup sobie nówkę
Witek R. napisał/a: |
2) jak jest ciepły to żeby zapalił musze go kręcić 2-3 sekundy i zapalać na wciśniętym gazie (duży ładunek powietrza/paliwa?). Odpali bez problemu ale walnie z wydechu nie opalonym paliwem.
Zapłonu nie sprawdzałem, przyznaję.
Co sprawdzić - może powiesz w ciemno bo z Tarnowskich Gór mam do Ciebie kawałek...
Dzięki, Pozdrawiam
|
krokówka znowu a szczegół jest taki iż wiele aut na TPI w tym moje dłużej pali jak jest ciepłe |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|