Przesunięty przez: ntr 2016-02-26, 11:11 |
Regulacja silnika V8 w Firebird 91' |
Autor |
Wiadomość |
J.T.
Wóz: Firebird Formula 5.0
|
Wysłany: 2009-12-01, 19:50 Regulacja silnika V8 w Firebird 91'
|
|
|
Moje pytanie tyczy się regulacji silnika po wymianie TV Cable'a.
Jak wiadomo kabel poszedł na urlop jakiś czas temu i teraz go wymieniłem i silnik nadal wrzuca biegi chwile po przekroczeniu 4000 obrotów gdzie wcześniej wrzucał przy ok 2500 obrotów przy normalnej jeździe.
Czy istnieje możliwość regulacji tego zjawiska czy bardziej prawdopodobne, że coś mi się schrzaniło przy montażu??
z góry dziękuję za pomoc,
J.T. |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-12-03, 21:04 Re: Regulacja silnika V8 w Firebird 91'
|
|
|
J.T. napisał/a: | Moje pytanie tyczy się regulacji silnika po wymianie TV Cable'a.
Jak wiadomo kabel poszedł na urlop jakiś czas temu i teraz go wymieniłem i silnik nadal wrzuca biegi chwile po przekroczeniu 4000 obrotów gdzie wcześniej wrzucał przy ok 2500 obrotów przy normalnej jeździe.
Czy istnieje możliwość regulacji tego zjawiska czy bardziej prawdopodobne, że coś mi się schrzaniło przy montażu??
z góry dziękuję za pomoc,
J.T. |
o ile procedura ustawienia jest Ci znana to być może "ząbki rekina" za mocno trzymają i trzeba nieco ulżyć delikatnie naciskając klawisz bo pancerz ma ochotę wyjść jeszcze w kierunku przepustnicy tylko jest za mocno trzymany przez te ząbki, dlatego po wymianie tv kabla może zaistnieć takowa sytuacja |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|