|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Przesunięty przez: ntr 2016-02-26, 11:11 |
ABS |
Autor |
Wiadomość |
ROBERTO84
Wóz: firebird 4 gen 3.4 automat
Wiek: 41 Dołączył: 01 Mar 2010 Posty: 5 Skąd: Dolnośląskie
|
Wysłany: 2010-05-27, 13:12 ABS
|
|
|
Witam mam problem z ABS em .Kiedy kupiłem samochód kontrolka świeciła sie i gasła jak chciała i kiedy chciała,a po czasie już ABS całkiem padł.Pewnego razu po przeczyszczeniu wtyczek przy kołach i module już myślałem że się naprawił,po odpaleniu kontrolka zgasła,silnik chodził parę minut na wolnych obrotach i było w porządku.Wyjechalem więc z garażu na jazdę próbną,piewrsze hamowanie i dupa,kontrolka zaświeciła się i ABSu jak nie było tak nie ma.Po odpaleniu na chwilę kontrolka gaśnie i zaraz się zapala w czasie jazdy.Nie masz podejrzeń co mogłoby być tego przyczyną? |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-05-28, 01:12 Re: ABS
|
|
|
ROBERTO84 napisał/a: | Witam mam problem z ABS em .Kiedy kupiłem samochód kontrolka świeciła sie i gasła jak chciała i kiedy chciała,a po czasie już ABS całkiem padł.Pewnego razu po przeczyszczeniu wtyczek przy kołach i module już myślałem że się naprawił,po odpaleniu kontrolka zgasła,silnik chodził parę minut na wolnych obrotach i było w porządku.Wyjechalem więc z garażu na jazdę próbną,piewrsze hamowanie i dupa,kontrolka zaświeciła się i ABSu jak nie było tak nie ma.Po odpaleniu na chwilę kontrolka gaśnie i zaraz się zapala w czasie jazdy.Nie masz podejrzeń co mogłoby być tego przyczyną? |
trzeba zapiąć skaner i będzie wiadomo w minutę, jeśli zapala się podczas jazdy to najczęściej jest to awaria jakiegoś czujnika w kole ale niekoniecznie |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|