|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Wyciszanie wnętrza |
Autor |
Wiadomość |
dzida

Wóz: '88 Firebird 5.0 TBI
Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 29 Sty 2007 Posty: 231 Skąd: Mikołów
|
Wysłany: 2007-02-06, 15:25 Wyciszanie wnętrza
|
|
|
Witam
Macie jakieś doświadczenia z wyciszaniem wnętrza w f-body?
Narazie mam zamiar zacząć od bagażnika i jeśli się sprawdzi to wyłoże całe wnętrze.
Co najlepiej zastosować, gotowe maty bitumiczne czy lepiszcze do smarowania?
Na to pewnie jakiś rodzaj filcu...
Macie jakieś godne polecenia firmy?
pozdr. Piotr |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 49 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2007-02-07, 01:34 Re: Wyciszanie wnętrza
|
|
|
dzida napisał/a: | Witam
Macie jakieś doświadczenia z wyciszaniem wnętrza w f-body?
Narazie mam zamiar zacząć od bagażnika i jeśli się sprawdzi to wyłoże całe wnętrze.
Co najlepiej zastosować, gotowe maty bitumiczne czy lepiszcze do smarowania?
Na to pewnie jakiś rodzaj filcu...
Macie jakieś godne polecenia firmy?
pozdr. Piotr |
trzeba się zapytać speca z tej dziedziny, znam gościa co od lat prowadzi car audio interes, dryndnę do niego i zobaczymy co powie w temacie,
jeśli chodzi o maty to są zaj###e ciężkie |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
Brolcio

Wóz: Firebird 92, Sable 97, Camaro 01
Pomógł: 7 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 319 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2007-02-07, 19:27
|
|
|
Sam planuje wyciszenie - mam następujące założenia - tam gdzie może pojawić się woda (dno bagażnika, wnęka na koło zapasowe,drzwi itd) planuje dać cienkie maty bitumiczne, na masce od spodu i może na firewall-u maty z ekranem aluminiowym, w pozostałych miejscach (np. tylnie słupki, pod plastikami w bagażniku) raczej maty filcowe, tam gdzie mi się nie uda położyć mat rozważe pasty głuszące. |
|
|
|
 |
dzida

Wóz: '88 Firebird 5.0 TBI
Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 29 Sty 2007 Posty: 231 Skąd: Mikołów
|
Wysłany: 2007-02-08, 20:37
|
|
|
Własnie mam podobne plany, zaczynam od bagażnika bo zmieniam dywan. Musze tylko najpierw zalepić dziury co mi je gazownik zrobił
Z tego co znalazłem to będzie to dosć droga zabawa, wychodzi ok. 100zł za 2,5 m^2 maty, przynajmniej na allegro. Ile może wejść na auto? Wydajne mi się że z 6-8 m^2 będzie potrzebne, ale to takie szacunki pi razy oko...
Pytanie tylko co są warte takie maty z allegro, lepiej zaczekać na opinię kogoś co się na car-audio zna.
[ Dodano: 2007-02-21, 20:52 ]
Po poczytaniu troche forów car-audio zdecydowałem się na materiał tzw. mate dekarską. Można to kupić w każdym markecie typu OBI, castorama itd. Jest to dość miękka masa bitumiczna z warstwą aluminium na górze i klejem od spodu, podobno wycisza nawet lepiej od mat APP czy tym podobnych.
I jest tania - 50zł za rolkę 15cm x 10m
W miejsca gdzie nie ma jak tego przylepić smaruje paste głuszącą.
Jestem właśnie w trakcie wykłądania tej maty, jak skocze (najpierw musze dostać części od Szymona) to podziele się wrażeniami
Na to będe dawał warstwę pianki wyciszającej i na samą górę nową watolinę - myślę że będzie cichutko po takich zmianach
A przy okazji, po co w podłodze są takie jakby korki? Jeden nad katalizatorem mi odpadł - już wiem skąd mi śmierdziało...
Tutaj tą dziure widać:
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|