Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ntr
2016-02-26, 11:10
problem z mocą i przyśpieszeniem
Autor Wiadomość
pietia 
fenderomaniak

Wóz: cadillac de ville cupe 1985
Wysłany: 2012-02-29, 14:04   problem z mocą i przyśpieszeniem

Witam. Jestem nowym użytkownikiem i chciałbym zapytać o następującą sprawę, która może była i już poruszana na forum. Jestem szczęśliwym posiadaczem cadillacka de ville cupe z 1985r. Poprzedni właściciel wymienił mu silnik z 4.1l na 5l V8 prawdopodobnie z chevroleta. Problem jest taki, że samochód słabo się zbiera tzn. muszę mu wcisnąć do dechy żeby cokolwiek zapiszczał, a o paleniu gumy nie ma mowy, również podczas jazdy kiepsko reaguje na wciśnięcie pedału gazu - już mój seicento się lepiej zbiera. Efekt jest taki: najpierw trochę ciszy później ryk obrotów silnika potem dopiero przyśpiesza ale nie za żwawo. Wymieniłem świece, przewody filtr powietrza, w silniku w związku z tym, że poprzedni właściciel założył lpg wymieniono wszystkie uszczelki i przeszlifowano zawory. Czy na benzynie czy lpg nie ma mocy. Co robić? Proszę o poradę i pozdrawiam

Szymon 
Wspierający
Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Wysłany: 2012-03-21, 21:19   Re: problem z mocą i przyśpieszeniem

pietia napisał/a:
Witam. Jestem nowym użytkownikiem i chciałbym zapytać o następującą sprawę, która może była i już poruszana na forum. Jestem szczęśliwym posiadaczem cadillacka de ville cupe z 1985r. Poprzedni właściciel wymienił mu silnik z 4.1l na 5l V8 prawdopodobnie z chevroleta. Problem jest taki, że samochód słabo się zbiera tzn. muszę mu wcisnąć do dechy żeby cokolwiek zapiszczał, a o paleniu gumy nie ma mowy, również podczas jazdy kiepsko reaguje na wciśnięcie pedału gazu - już mój seicento się lepiej zbiera. Efekt jest taki: najpierw trochę ciszy później ryk obrotów silnika potem dopiero przyśpiesza ale nie za żwawo. Wymieniłem świece, przewody filtr powietrza, w silniku w związku z tym, że poprzedni właściciel założył lpg wymieniono wszystkie uszczelki i przeszlifowano zawory. Czy na benzynie czy lpg nie ma mocy. Co robić? Proszę o poradę i pozdrawiam

Niestety treść twojego pytania jest bardzo ogólnikowa. Wybacz ale brzmi to jakby zapytać "co zrobić aby w Polsce życie wyglądało tak jak w Norwegii". Na pewno nie wystarczy tutaj pięć czy pięćdziesiąt zdań. Natomiast wystarczy jak się tym autem pojawisz w Warszawie na wlocie od strony południowej ul. Emaliowa 15 (boczka Al. Krakowskiej) to Ci szybko powiem po przeprowadzeniu oględzin o co chodzi. Sam jesteś i tak skazany z góry na porażkę, przynajmniej w 90%.
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona

Odpowiedz do tematu