|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Przesunięty przez: ntr 2016-02-26, 11:10 |
Zła praca silnika na podpiętym bypass'ie |
Autor |
Wiadomość |
Vini
T/A 4ever

Wóz: Trans-AM GTA 6.6TPI T-Top
|
Wysłany: 2012-05-24, 16:40 Zła praca silnika na podpiętym bypass'ie
|
|
|
Witam Szymonie moje 350 TPI na aparacie HEI zaczęło strzelać w dolot, czasem zachowuje się jakby nie pracował na 8 cylindrów zarówno na benzynie jak i LPG co to może być? w czasie jazdy jest totalny muł.
Ps. Wtryskiwacze zostały właśnie przed chwilką sprawdzone - są ok
Kable i Świece - OK
Moduł zapłonowy - OK (nowy firmy standart)
Auto opanowane:
1. odpięty wtyk 2pinowy z pod plenum
2. rozpięte podciśnienia (ktoś je pochował porozpinane pod plenum ;/)
3. W moim bloku aparat jest mocowany na wcisk, brak jakichkolwiek widełek, śrubek itp.
podciśnienie wychodzące z elektro-zaworu na przepustnice w połowie się rozdziela, nie wiem gdzie ma być to podpięte i drugie dość krótkie wychodzące również z tego elektro-zaworu
Przy okazji chciałbym bardzo podziękować Szymonowi za ogromną pomoc telefoniczną Bez niego dalej były by problemy z odpaleniem Bestii
edit
1. Ustawiam zapłon na odpiętym By-pass'ie z wyprzedzeniem ok. 6*-9*
2. Przeprowadziłem całą procedurę IAC i TPS (obroty są stabilne zarówno na P jak i R oraz D, biegi wchodzą super)
3. Podpiąłem By-pass i tu zaczął się problem
Na podpiętym By-pass'ie zapłon jest opóźniony o ok 30*, auto jest tak słabe że zapięcie jakiegokolwiek biegu powoduje zgaśnięcie |
|
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-05-25, 07:40 Re: 350 TPI strzela w dolot
|
|
|
Vini napisał/a: | Witam Szymonie moje 350 TPI na aparacie HEI zaczęło strzelać w dolot, czasem zachowuje się jakby nie pracował na 8 cylindrów zarówno na benzynie jak i LPG co to może być? w czasie jazdy jest totalny muł.
Ps. Wtryskiwacze zostały właśnie przed chwilką sprawdzone - są ok
Kable i Świece - OK
Moduł zapłonowy - OK (nowy firmy standart)
Auto opanowane:
1. odpięty wtyk 2pinowy z pod plenum
2. rozpięte podciśnienia (ktoś je pochował porozpinane pod plenum ;/)
3. W moim bloku aparat jest mocowany na wcisk, brak jakichkolwiek widełek, śrubek itp.
podciśnienie wychodzące z elektro-zaworu na przepustnice w połowie się rozdziela, nie wiem gdzie ma być to podpięte i drugie dość krótkie wychodzące również z tego elektro-zaworu
Przy okazji chciałbym bardzo podziękować Szymonowi za ogromną pomoc telefoniczną Bez niego dalej były by problemy z odpaleniem Bestii |
Mam wątpliwości w kwestii, że wtryski są sprawdzone. Jedyna pewna metoda w polskich warunkach to zamienić wtryski między dwoma autami przy czym jedno auto musi być wcześniej sprawne. W 5.7 wystarczy, że będzie mieć stare wtryski nie będące w stanie podać więcej niż tak mniej więcej 17lb (5.0 ma 19lb i 5.7 na tych wtryskach jeszcze działa). Ciśnienie paliwa mierzone? Reaguje na dodanie gazu skokiem? Bo regulator ciśnienia paliwa też jest tu ważny. Co do gazu to bym się tym nie sugerował bo od stania mogła zesztywnieć membrana. Jak już posprawdzacie różne rzeczy z tym na szczęście kumatym człowiekiem co Ci to pomaga a problem pozostanie to nie zaszkodzi pożyczyć Wam komputer silnika.
Co do podciśnienia to najważniejsze żeby było zapięte do regulatora ciśnienia paliwa, resztę na czas testu możesz zaślepić. Raczej nie ma znaczenia gdzie podciśnienia są podpięte byleby były zapięte. Będziemy na telefonie. |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|