[VIDEO] Highwaymen the movie (autostrada grozy) |
Autor |
Wiadomość |
UltraTwist
Elvis żyje!

Wóz: Dodge Ram B250
|
Wysłany: 2012-05-25, 00:30 [VIDEO] Highwaymen the movie (autostrada grozy)
|
|
|
Kto nie widział niech obejrzy. Kawał dobrego kina drogi z dużą ilością scen pościgu i soczystego dźwięku wyczynowego Hemi
Fabuła w dużym skrócie: pogoń mściciela w Barracudzie '68 Super Stock za psychopatycznym mordercą którego narzędziem zbrodni jest Cadillac eldorado '72
nawet jak kogoś nie jarają te auta to wciąż jest to dobrze trzymający w napięciu thriller z dobrą obsadą(moim zdaniem , bo "krytykom filmowym" nie przypadł do gustu)
BTW Użyłem tego filmu do swojej prezentacji maturalnej
Dla głodnych wiedzy na temat Barracudy i Dartów S/S daję ten link
http://www.forabodiesonly...read.php?t=2764 |
|
|
|
 |
Midnite Tom
Wspierający

Wóz: 94 Mustang GT
|
Wysłany: 2012-05-25, 20:48
|
|
|
Fajny film, Dawno temu udowodnił mi ignorancję w dziedzinie pony car- czyli pokazał że baracuda to nie tylko to, czym jeździł Nash Bridges. |
|
|
|
 |
nyos
Wspierający
Wiek: 35 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 1209 Skąd: Wild Wild West
|
Wysłany: 2012-05-27, 20:10
|
|
|
UltraTwist napisał/a: | BTW Użyłem tego filmu do swojej prezentacji maturalnej |
Możesz powiedzieć coś więcej. Co to jest prezentacja maturalna i co prezentowałeś? |
|
|
|
 |
UltraTwist
Elvis żyje!

Wóz: Dodge Ram B250
|
Wysłany: 2012-05-27, 20:45
|
|
|
nie wiem jak było kiedyś ale teraz na maturę ustną z języka polskiego przygotowuje się prezentacje na jeden z wybranych tematów, staje się przed komisją i mówi się przez 10-15 minut to co się wcześniej przygotowało + materiały dodatkowe np. cytaty,obrazy, fragmenty filmów, potem sie odpowiada na pytania komisji.
Chciałem użyć kilku z moich ulubionych filmów więc wybrałem temat "Sposoby kreacji bohatera w literaturze i filmie" zawęziłem go do literatury i filmu drogi, Wziąłem lekturę "Jądro Ciemności" Josepha Conrada, filmy "Highwaymen" i "Znikajacy Punkt"(1971).
Generalnie omawiałem głównych bohaterów i jakie techniki literackie/filmowe zastosowano przez twórce np: rodzaje ujęć, retrospekcje, muzyka, środki stylistyczne, filtry, dobór aktorów , wprowadzenie postaci itp. |
|
|
|
 |
Maniek
Wspierający
Wóz: Ford Thunderbird 1976
|
Wysłany: 2012-05-27, 21:40
|
|
|