|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Rust prevention magic |
Autor |
Wiadomość |
santa fe
Wspierający
Wóz: Chevy C1500 '96 / V8 5,7L
|
Wysłany: 2012-12-01, 22:56 Rust prevention magic
|
|
|
Przeglądając swoją kolekcję gazetek Hemmings Classic Car, natknąłem się na pożyteczny artykulik reklamowy środka do konserwacji cześci z "gołego" metalu. Kupię jeszcze tej zimy, zobaczymy. Póki co stale walczę z rdzą na chromowanych felgach, Rain X do szyb trochę trzyma, ale ............
tu jest filmik
http://www.ecsautomotive.com/rpm.php
P.S. znalazłem też motyw na usuwanie wykwitów rdzy z chromu, robi się to za pomocą kawałka foli aluminiowej i wody, pocierając powierzchnię chromu zwilżona folią. Aby przyśpieszyć reakcję redoks, można użyć Coli (lub turbo coli, mianowicie do odrdzewiacza z kwasu fosforowego dodać cukru) Usuwa to wykwit, nie rysuje chromu polerując go i aluminizuje mechanicznie, powierzchniowo "goły" metal. Po takiej operacji jak się zastosuje powyższy specyfik
http://www.youtube.com/watch?v=Ijvg8abpVzA |
|
|
|
 |
mvh
MVH
Wóz: Chevrolet Caprice '69
|
Wysłany: 2012-12-03, 15:45
|
|
|
tak z colą i folią aluminiową to znany patent ale... wg. mnie trochę bullshit. Po pierwsze folia folii nie równa - różną się odcieniem i nigdy nie wiesz co Ci wyjdzie, a poza tym opiłków folii nie da się zapolerować, zostają szare smugi. Cośtam daje ale szału nie ma. |
_________________ I'm in love with my car |
|
|
|
 |
santa fe
Wspierający
Wóz: Chevy C1500 '96 / V8 5,7L
|
Wysłany: 2012-12-03, 17:20
|
|
|
No nowego nie zrobisz niestety, tak do kosmetycznych oszustw, żeby nie było widać z daleka, jest OK |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|