|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Przesunięty przez: ntr 2016-02-26, 11:09 |
skrzynia wrzuca bieg dopiero przy wysokich obrotach |
Autor |
Wiadomość |
czaku9
Wóz: pontiac firebird 3.1, ford gran torino 72'
Wiek: 33 Dołączył: 07 Lut 2011 Posty: 9 Skąd: Prudnik woj Opolskie
|
Wysłany: 2013-05-31, 13:56 skrzynia wrzuca bieg dopiero przy wysokich obrotach
|
|
|
dzień dobry mam firebirda z 90 r 3.1 silnik skrzynia automatyczna, nie wiem dokładnie jaki model. kilka tygodni temu musiałem wyjąć skrzynie, bez grzebania w niej założyłem ją spowrotem, i tu pojawia się mój problem skrzynia wrzuca kolejne biegi przy obrotach ok 4 tys skrzynia zachowuje się tak samo na D jak i na położeniu takie podwójne D a zawsze obroty w jakich skrzynia zmieniała biegi na tych dwóch położeniach były inne , wszystko wraca do normy gdy auto jest już dobrze zagrzane. bardzo proszę o jakąś radę z góry dzięki. pozdrawiam |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-06-12, 12:45 Re: skrzynia wrzuca bieg dopiero przy wysokich obrotach
|
|
|
czaku9 napisał/a: | dzień dobry mam firebirda z 90 r 3.1 silnik skrzynia automatyczna, nie wiem dokładnie jaki model. kilka tygodni temu musiałem wyjąć skrzynie, bez grzebania w niej założyłem ją spowrotem, i tu pojawia się mój problem skrzynia wrzuca kolejne biegi przy obrotach ok 4 tys skrzynia zachowuje się tak samo na D jak i na położeniu takie podwójne D a zawsze obroty w jakich skrzynia zmieniała biegi na tych dwóch położeniach były inne , wszystko wraca do normy gdy auto jest już dobrze zagrzane. bardzo proszę o jakąś radę z góry dzięki. pozdrawiam |
Nie napisałeś czy coś pomaga regulacja tv kabla. Jeśli pracuje prawidłowo to bardzo możliwe, że wiesza się governor ale przyczyn może być wiele choćby poziom oleju. Ostatnio jest totalny pogrom governorów a mycie i polerowanie praktycznie nic nie daje, trzeba kupić nowy.
-----------
Skoro jednak linka jest napięta to trzeba poluzować pancerz, jeśli sam się nie ustawi podczas wciśnięcia pedału gazu w podłogę przy zgaszonym silniku to trzeba wcisnąć przycisk na pancerzu linki idącej do skrzyni (przy przepustnicy) i nieco wciągnąć pancerz w kierunku przepustnicy, wtedy linka zostanie poluzowana. Trzeba tak ją ustawić, żeby nie była też za luźna. Można to robić metodą prób i błędów gdyż fabryczna procedura praktycznie nie ma już zastosowania ponieważ linka jest wypracowana z wiekiem, pogięta a przycisk i ząbki "rekina" zapieczone. |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|