Pomoc forumowiczów, Spalanie Suburban |
Autor |
Wiadomość |
Hesron
DUŻE 4x4 :D

Wóz: GMC Suburban SLT 2500 7.4 V8 1996r.
Wiek: 35 Dołączył: 02 Mar 2014 Posty: 28 Skąd: Polska/Szwecja
|
Wysłany: 2014-03-03, 21:47 Pomoc forumowiczów, Spalanie Suburban
|
|
|
Witam poszukuje od dłuższego czasu informacji na temat używania otwartej klapki cut out muffler.
Interesuje mnie czy jazda z otwarta klapka zwiększa spalanie czy zmniejsza
silnik 7.4 V8
-filtr stożkowy
-wymienione kolektory wydechowe na gładkie, jakie dokładnie nie wiem
-jeżdżę na benzynie lub gazie
Zastanawia mnie czy używanie oleju mineralnego Mopar 10w30 w moim silniku jest odpowiednie do warunków panujących w krajach skandynawskich (Szwecja,Norwegia aktualnie to kraje w których będę przebywał)
Oraz takie drugie dziwne pytanie czy na tym silniku można jeździć używając diesla?
według mnie nie lecz słyszałem pogłoski że tak wiec pytam Fachowców
nie oceniajcie mnie źle ze zadaje takie pytanie pytanie...
po prostu niektóre osoby powiedziały że skoro cytuje h1 mogą jeździć na wszystkim to twój chyba też może jeździć na dieslu. czy to prawda jakaś w tym jest... nie wiem nie sprawdzałem pytam Was!
Pozdrawiam myślę ze tu znajdę prawdziwa i fachową pomoc
czekam na Wasza opinie w tym temacie. |
_________________ Duża Moc, Prawdziwe Autko, dobry teren i pełne zbiorniki
 |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 49 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-03-04, 23:42
|
|
|
Nie mogę wybadać czy robisz sobie jaja kolego pierwszym postem ale nad tym na szczęście czuwa Naczelny.
Modyfikacje, które wymieniłeś powodują spadek mocy w niskim zakresie obrotów. To bardzo duży pojazd i musi mieć moc z niskich obrotów jak ciężarówka. Ucięty wydech to ja czuję spadek mocy w autach co mają po ok 400KM i ważą 1400-1800kg to co dopiero w takim klocu. Powalają mnie takie modyfikacje, pieniądze wydane na marne i słabsze auto.
Jeżeli chcesz oszczędzić na paliwie to trzeba kupić inny samochód.
Olej mineralny? Tylko dlatego że ma jakąś naklejkę z logo mopar? Być może to już też jest robione w chinach jak pewnie połowa chryslerowskich części. Według mnie hasło mopar w tych czasach jest synonimem słowa "śmietnik" albo "nic nie warty śmietnik".
Lej olej syntetyczny 5w30 lub 5w40 do nieco zimniejszego niż nasz klimatu.
Prawdziwie dobre marki olejów to takie, których nie widzisz w reklamach. |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
PinkiGto
PinkiGto
Wóz: Pontiac GTO , 2005 , 6.0L , jeden z 44
|
Wysłany: 2014-03-05, 00:19
|
|
|
Szymon napisał/a: | Nie mogę wybadać czy robisz sobie jaja kolego pierwszym postem ale nad tym na szczęście czuwa Naczelny.
Modyfikacje, które wymieniłeś powodują spadek mocy w niskim zakresie obrotów. To bardzo duży pojazd i musi mieć moc z niskich obrotów jak ciężarówka. Ucięty wydech to ja czuję spadek mocy w autach co mają po ok 400KM i ważą 1400-1800kg to co dopiero w takim klocu. Powalają mnie takie modyfikacje, pieniądze wydane na marne i słabsze auto.
Jeżeli chcesz oszczędzić na paliwie to trzeba kupić inny samochód.
Olej mineralny? Tylko dlatego że ma jakąś naklejkę z logo mopar? Być może to już też jest robione w chinach jak pewnie połowa chryslerowskich części. Według mnie hasło mopar w tych czasach jest synonimem słowa "śmietnik" albo "nic nie warty śmietnik".
Lej olej syntetyczny 5w30 lub 5w40 do nieco zimniejszego niż nasz klimatu.
Prawdziwie dobre marki olejów to takie, których nie widzisz w reklamach. |
Ehhh napisalem sie i wiadomosc znikla wiec pisze ponownie :
Moja opinia :
Cutout : zwiekszy zuzycie paliwa ( brak backpressure ) spowoduje rowniez brak mocy na niskich obrotach , lecz co sie martwic ... system cutout uzywa sie od chwili do chwili , a nie caly czas , zamontuj sobie electric system co bys nie musial sie schylac pod samochod aby uaktywnic system....
Szymon co do spadku sily w samochodzie powiedzmy GTO rocznik 2006 z silnikiem 6.0L 400KM ( samochod znajomego z ktorym mialem do czynienia) tak racja na niskich obrotach jest odczowalny lecz wkrecajac go na obroty 2 bieg jest znacznie silniejszy niz ten z standartowym wydechem lub ten co ma nawet zamontowany caly system headers +cat back.
Nie kapuje co to znaczy gladkie kolektory ???? czyli z zeliwnych masz headers SST ?
Co do oleju polecam ams oil , da sie dostac w PL i 5W30 jest ok do Twojego cacka. |
|
|
|
 |
Hesron

|
Wysłany: 2014-03-05, 06:15
|
|
|
są to kolektory prawdopodobnie niklowane nie jestem pewny, bo nie ja je wkładałem |
 |
|
|
|
 |
PinkiGto
PinkiGto
Wóz: Pontiac GTO , 2005 , 6.0L , jeden z 44
|
Wysłany: 2014-03-05, 13:15
|
|
|
Hesron napisał/a: | są to kolektory prawdopodobnie niklowane nie jestem pewny, bo nie ja je wkładałem |
Pokaz fote tych headers to sie okresli dokladnie co masz. |
|
|
|
 |
Stenn
Wspierający

Wóz: Chevy Tahoe 5.3, GMC Savana 5.7, Chevy G20 5.
Wiek: 52 Dołączył: 16 Lut 2012 Posty: 314 Skąd: Hrubieszów
|
Wysłany: 2014-03-05, 17:59
|
|
|
zgadzam się z Szymonem w 100% - po h... Ci te wynalazki w Suburbanie to nie wyścigówka a czołg ... do wietrzenia łokcia przy małych prędkościach ...
[ Dodano: 2014-03-05, 18:00 ]
i dawaj foty tego auta bo nie uwierzę że je masz ... |
_________________ www.americancarclub.strefa.pl
www.zlotautamerykanskich.strefa.pl |
|
|
|
 |
cornholio01

Wóz: Ford Mustang 95',Ford Expedition 98'
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 343 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2014-03-05, 18:03
|
|
|
może myślał,że będzie miał czołg -ścigacz albo ch..... wie co |
|
|
|
 |
Hesron

|
Wysłany: 2014-03-05, 19:05
|
|
|
Ludzie ja to auto już takie kupiłem... nie wiem, pytam proste. Chciałem czołg więc go mam, ja nie marudzę na temat innych, że ma auto takie czy takie. każdy ma jakie mu się podoba... lub na jakie go stać. zdjęcia auta dodam po powrocie. Za ok miesiąc.
STENN te dodatki to żeby mieć jeszcze lepszy czołg i jestem bardzo zadowolony z tego jak wietrze auto i chłodzę łokieć.
A jeżeli nie wierzysz to nie mój problem, czy to takie dziwne że ktoś posiada auto?
[ Dodano: 2014-03-05, 19:19 ]
pozwole sobie skozystać z informacji które podał popredni właściciel na forum.
SUBURBAN K2500. Pojemność 7.4 pierwszy Vortec :wink: . Lift 2 cale opony 35x12.5 R17 felgi Black Rock. Z goodiesów: kolektory GIBSON, wydech GIBSON , elektryczny cutout, dolot AIRAID, program do silnika i skrzyni JET. Ryczy,
odnośnik
http://forum.detroitiron.....php?f=19&t=399 |
 |
|
|
|
 |
Stunt_Man

Wóz: Gran Turismo Americano
|
Wysłany: 2014-03-29, 23:05
|
|
|
e no jak od Icka kupiłeś pojazd to tam mody są na pewno przemyślane |
|
|
|
 |
Hesron

|
Wysłany: 2014-03-29, 23:19
|
|
|
chciałem podkręcić silnik, lecz na razie stanęło na chciałem... cena tego co chce osiągnąć to koszt między 25000-40000 zł więc zastanawiam się albo podkręcić ten albo zacząć budować drugie autko |
 |
|
|
|
 |
|