|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
firebird 3.1 nie pali |
Autor |
Wiadomość |
lartur
Wóz: firebird
|
Wysłany: 2014-10-01, 20:48 firebird 3.1 nie pali
|
|
|
Cześć, mam problem z firebirdem 3.1 92r. benzyna bez gazu. Jadąc w trasie nagle zgasł i nie chciał już odpalić, stało się nagle bez żadnych wcześniejszych objawów. Brak błędów. Wydaje mi się, że nie dostaje wystarczającej ilości paliwa, silnik kręci, zaskoczy może na sekundę i gaśnie. Nalałem benzyny do przepustnicy, podłączyłem stary, uszkodzony czujnik ciśnienia oleju w którym po zapłonie wskazówka od razu ląduje poza zakresem skali i wtedy odpalił trzymałem na obrotach to chodził, odpuściłem gaz i zgasł. Czy to pompa paliwa? słychać, że chodzi i jakieś tam paliwo podaje, tylko czy wystarczające?
sprawdziłem ciśnienie paliwa ok 20 psi, wg książki 34-47 psi czyli chyba pompa? |
|
|
|
 |
SebaOBR
Mechanic i piar
Wóz: brak
|
Wysłany: 2014-10-02, 18:09
|
|
|
prawwdopodobnie kucneła ci pompa paliwa.....
możliwe iz odpłyneło paliwa i pompa sie zagrzała i przytarła...
Pytanie:
1. Ile paliwa byłi jak zgasł
2. Czy miałeś sytuacje ze zabrakło ci paliwa
..
Doradzam jeszcze stestowac
1. zmienic filtr paliwa
2. zapiąć zwore na przekaźnik i zobaczyć czy manometr się nie zamknie... jesli nadal będzie generował zbyt małe ciśnienie to Pompa paliwa do wymiany...
Możliwa jest problematyka układu paliwa i podciśnieniowego Regulatora paliwa... |
_________________ OBR Motorsport
seba_obr@op.pl'
LS-ENGINE |
|
|
|
 |
lartur
Wóz: firebird
|
Wysłany: 2014-10-02, 19:54
|
|
|
paliwa w zbiorniku miałem ponad pól, nie zdarzyło mi się żeby zgasł z braku paliwa, filtr paliwa wymieniałem ok 4 miesiące temu
[ Dodano: 2014-10-15, 18:58 ]
Iskra sprawdzona, pompa paliwa wymieniona, napiecie na niej jest i dalej tak samo, nie odpala. Przez odpowietrznik na listwie paliwo leci
wydaje mi sie ze tak jakby wtryski paliwa nie przepuszczaly, nie czuc wogole paliwa, swiece nie sa zalane |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|