|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Przesunięty przez: ntr 2016-02-26, 11:08 |
Dodge Durango 2004 5,7 Hemi Blokowanie/wyłączanie |
Autor |
Wiadomość |
BigBadaBing
|
Wysłany: 2015-02-17, 12:01 Dodge Durango 2004 5,7 Hemi Blokowanie/wyłączanie
|
|
|
Witam,
błagam o pomoc. Mam takiego jak w temacie Dodgea i pojawił się problem po 4 miesiącach eksploatacji. Samochód dosłownie wyłącza się podczas jazdy (jak na razie nie szybkiej) i kompletnie sztywnieje. To znaczy nie mogę skręcać, jedynie minimalnie da radę wykonać ruchy kierownicą po czym samochód się włącza. Czasem gaśnie również chwilę po ruszeniu, po czym muszę ze dwa razy przekręcić kluczykiem aby zapalił. Towarzyszy temu dziwny dźwięk, jakby elektryczne pstryknięcia. Na amerykańskich forach znalazłem info że może to być sensor przepustnicy albo jakieś "styki" przy komputerze. Dodam jeszcze że jest w lpg i czasem wyłączenie/blokowanie (ang. stalling) następuje przed przełączeniem z benzyny na lpg. Wrzucam na park, odpalam, ruszam i zaraz po tym przełącza. Tak to wygląda.
Zanim wydam kupę kasy i tak nic nie wskóram, potrzebuję porady czy warto to wogóle robić. Nie chce być bardziej stratny :| A tak ogólnie to super auto szkoda że chce mnie zabić. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|