|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Dobor swiec , rozne przerwy u roznych producentow |
Autor |
Wiadomość |
hatson
Wóz: Chevrolet Trailblazer LTZ 4.2 2005
Wiek: 48 Dołączył: 23 Lis 2015 Posty: 19 Skąd: Berlin / Szczecin
|
Wysłany: 2016-08-30, 16:54 Dobor swiec , rozne przerwy u roznych producentow
|
|
|
Witam,
wymieniam po kolei wszystko w moim nowym nabytku i teraz wzialem sie za swiece. Kupilem NGK PTR5A-13, ktore sa niby detykowane do mojego Traila 4.2. Problem w tym, ze odstep miedzy elektrodami jest az 1.3 mm, a producent auta, podaje w ksiazce 1.07.
Czy to jest normalne ? Wiem, ze ogolnie duza przerwa nie jest zla bo luk jest dluzszy ale wymaga tez wiekszego napiecia od cewek. Czy jest poprostu tak, ze zalezy tez duzo od swiecy i ich producent, ustala sobie wlasne wartosci ?
Pozdrawiam
Pawel |
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Pomógł: 7 razy Wiek: 44 Dołączył: 15 Paź 2006 Posty: 2311 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2016-09-01, 09:49
|
|
|
Jeśli chodzi o Cheviego, to ja bym polecał pozostać przy fabrycznych ACDelco.
Wymiana właśnie na nie rozwiązała paru osobom problemy z falowaniem obrotów... |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
hatson
Wóz: Chevrolet Trailblazer LTZ 4.2 2005
Wiek: 48 Dołączył: 23 Lis 2015 Posty: 19 Skąd: Berlin / Szczecin
|
Wysłany: 2016-09-01, 10:41
|
|
|
ntr napisał/a: | Jeśli chodzi o Cheviego, to ja bym polecał pozostać przy fabrycznych ACDelco.
Wymiana właśnie na nie rozwiązała paru osobom problemy z falowaniem obrotów... |
Serio ? No wlasnie mam problem z falowaniem obrotow ale co ciekawe, nie wolnych, tylko jak przytrzymam powiedzmy przy 1500 obr./min z podpartym pedalem, to wlasnie tak faluja. Na wolnych obrotach, slychac, jak wypadaja pojedyncze zaplony ale bledy zadne nie wyskakuja.
Na LPG i wolnych obrotach, to juz wogole jest masakra. Wogole, emocje minely i kilka "kwiatkow" oczywiscie przy aucie wyskoczylo no ale liczylem sie z tym.
Wczoraj cos mi puknelo kilka razy, tak jakby w tylnym moscie. Przy ruszaniu tez jest stukniecie. Mam nadzieje, ze to tylko krzyzaki albo podpora walu, a nie cos grozniejszego.
Dodatkowo niepokoi mnie dzwiek lancucha. Na wolnych obrotach slychac takie rytmiczne chrobotanie.
Pozdrawiam
Pawel |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|