|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Przesunięty przez: ntr 2016-02-26, 11:12 |
trudności z uruchmieniem silnka |
Autor |
Wiadomość |
Janusz41
Wóz: Pontiac Firebird '89 2.8l
|
Wysłany: 2008-11-28, 18:35 trudności z uruchmieniem silnka
|
|
|
Witam. Mam trudności z uruchomieniem silnika odpala po 4-5 próbie po odpaleniu wentylator chłodnicy pracuje bez przerwy,znajomy podpowiedział mi ze siadł moduł zapłonu, czy jest to możliwe. Dotyczy Faibirda 1989 r. silnik 2.8 |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 50 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-11-28, 22:29 Re: trudności z uruchmieniem silnka
|
|
|
Janusz41 napisał/a: | Witam. Mam trudności z uruchomieniem silnika odpala po 4-5 próbie po odpaleniu wentylator chłodnicy pracuje bez przerwy,znajomy podpowiedział mi ze siadł moduł zapłonu, czy jest to możliwe. Dotyczy Faibirda 1989 r. silnik 2.8 |
jak siadł moduł zapłonu to skąd się bierze iskra, jeśli mówisz o odpale na paliwie, bo wiele osób co ma gaz nie ma pojęcia że zasady funkcjonowania instalacji gazowych w aucie nie przewidują odpału na gazie, na paliwie jeśli nie zapala od razu to może mieć niedobór paliwa, np. słabe ciśnienie z pompy, jak sprawdzić to już w tym dziale pisałem,
TE SŁOWA CO TU NAPISZĘ TO WYTYCZNE W KWESTII ODPAŁU DLA AUT NA WTRYSKU ZWŁASZCZA:
JEŻELI AUTO MA PROBLEM Z PORANNYM ODPALANIEM TO JAK SPRAWDZIĆ CZY MA ZA MAŁO CZY ZA DUŻO BENZYNY, ZA DUŻO TO PRAKTYCZNIE NIGDY BO NA SAM ODPAŁ TRZEBA MNÓÓÓÓÓSTWO BENZYNY,
1. JEŚLI TRZEBA DŁUŻEJ KRĘCIĆ TO ZAMIAST KRĘCIĆ 10 SEKUND I MĘCZYĆ ROZRUSZNIK, WYSTARCZY "CAHNĄĆ" ZE DWA - TRZY RAZY, CAHNĄĆ ROZRUSZNIKIEM W NASZYM SLANGU OZNACZA KRÓTKIE POCIĄGNIĘCIA ROZRUSZNIKIEM, TAK JAK NAJKRÓTSZE TYPU PÓŁ SEKUNDY, BENZYNA ZOSTANIE WTEDY WTRYŚNIĘTA ALE ZA MAŁA PRĘDKOŚĆ SILNIKA ŻEBY ULEGŁO TO ZAPŁONOWI, NAGROMADZONE PALIWO W MOMENCIE JAK SIĘ ZACZNIE KRĘCIĆ NIECO DŁUŻEJ ULEGNIE ZAPŁONOWI, MAM TO NA CODZIEŃ, AUTA CO SŁABO PALĄ NIE MĘCZĘ DŁUGIM KRĘCENIEM LECZ "CAHNĘ" ZE DWA RAZY I ZARAZ PALI
2. JEŚLI PODEJRZEWAMY IŻ SILNIK JEST ZALANY, DAJĄC PEDAŁ DO OPORU SYSTEM ODCINA DOPŁYW PALIWA
w Twoim wypadku jeśli wiatrak kręci się cały czas to albo go ktoś zrzeźbił albo nie ma odczytów z czujnika temperatury (na kolektorze żółty i czarny przewód) i system się orientuje o tym i włącza wiatrak |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|