|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Przesunięty przez: ntr 2011-06-03, 11:50 |
Co to może być? Auto delikatnie ściąga w prawo. |
Autor |
Wiadomość |
Fullsize
Wóz: Oldsmonbile Delta 88 Royale Brougham 85'
|
Wysłany: 2011-02-21, 15:23 Co to może być? Auto delikatnie ściąga w prawo.
|
|
|
Tak jak w temacie.
Auto, to b-body, czyli na ramie, więc teoretycznie odpada kwestia nierównomiernie zbitych sprężyn. Zbieżność ok, ciśnienie powietrza w oponach takie samo, felgi proste, zawieszenie też. Dodam, że jak stoi na równej powierzchni, to można zauważyć że właśnie prawy przód siedzi minimalnie niżej...Więc może jednak te sprężyny? |
_________________ "A car. With decent engine. And make sure it's got a big trunk." |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 49 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-02-21, 21:27 Re: Co to może być? Auto delikatnie ściąga w prawo.
|
|
|
Fullsize napisał/a: | Tak jak w temacie.
Auto, to b-body, czyli na ramie, więc teoretycznie odpada kwestia nierównomiernie zbitych sprężyn. Zbieżność ok, ciśnienie powietrza w oponach takie samo, felgi proste, zawieszenie też. Dodam, że jak stoi na równej powierzchni, to można zauważyć że właśnie prawy przód siedzi minimalnie niżej...Więc może jednak te sprężyny? |
tak, te fullsajzy są bardzo podatne na sprężyny, ponadto jest różnica w sprężynach od diesla (tfu!) 4.3, oraz 5.0/5.7, nie ma opcji mieszania nimi bo albo przód nadmiernie wstanie albo się położy, czasami ludzie robią się w bambuko bo tył jest krzywy i wymieniają tylne sprężyny i zero efektu a powodem tego jest słabsza lub złamana przednia sprężyna,
też ciekawe jak się ma kąt pochylenia koła, wystarczy że weźmiesz staniesz na naprawdę równym podłożu w jakimś garażu chociażby podziemnym i przystawisz poziomicę taką budowlaną do jednego i drugiego koła, tylko nie do opony lecz do felgi, ale do felgi trzeba przyłożyć dystanse bo wcześniej oprzesz się o oponę, dystanse np. z bieżni z łożysk albo z dwóch łożysk albo z dwóch monet (tutaj pomoc kolegi potrzebna), jeżeli jest git to będziesz mieć podobne wskazania z dwóch stron, konkretnie to pęcherzyk ma nie wyjechać poza pole oznaczone jako poziom, no może troszkę wyjechać ale nawet nie w połowie,
ja w moim złomexie tak ustawiłem kąty, że naprawdę dobrze się prowadzi i jestem w stanie pokonywać zakręty z dosyć dużą prędkością,
oczywiście wcześniej obliczając trajektorię lotu bo raz ustawionego wejścia w zakręt nie wskazane jest korygować do zewnątrz i znowu do wewnątrz bo może się to źle skończyć jak ktoś z techniką driftu nieobyty
może i być obyty a i tak to może nic nie dać |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Pomógł: 7 razy Wiek: 44 Dołączył: 15 Paź 2006 Posty: 2311 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2011-02-22, 10:43
|
|
|
Szymon napisał/a: | oczywiście wcześniej obliczając trajektorię lotu bo raz ustawionego wejścia w zakręt nie wskazane jest korygować do zewnątrz i znowu do wewnątrz bo może się to źle skończyć jak ktoś z techniką driftu nieobyty |
To prawda, to prawda, ja ostatnio w tą śnieżycę lekką w niedzielę musiałem przepalić furmankę i zrobić szybką trasę do chełma i z powrotem źle obliczając uprzednio trajektorię przelotu przez rondo ruchem okrężnym, byłem zmuszony dokonać korekty, co spowodowało, że przez ćwierć ronda przód jechał pasem wewnętrznym, a paka zewnętrznym.
Oczywiście posiadanie amerykańskich gum nieznanego bliżej przeznaczenia (chyba stare całoroczniaki), mogło mieć pewien wpływ na właściwości trakcyjne pojazdu.. |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
nyos
Wspierający
Wiek: 35 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 1209 Skąd: Wild Wild West
|
Wysłany: 2011-02-22, 18:11
|
|
|
|
Ostatnio zmieniony przez nyos 2014-11-11, 15:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Fullsize
Wóz: Oldsmonbile Delta 88 Royale Brougham 85'
|
Wysłany: 2011-03-07, 18:35
|
|
|
Przepraszam, że dopiero teraz, ale dzięki za odpowiedź
Czyli wymieniam sprężyny. Pytanie: regenerować (w sprawdzonej firmie), czy się nie bawić i zamówić nowe?
Z tym kątem to nie przyszło mi do głowy. Posprawdza się. |
_________________ "A car. With decent engine. And make sure it's got a big trunk." |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 49 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-03-21, 05:53
|
|
|
Fullsize napisał/a: | Przepraszam, że dopiero teraz, ale dzięki za odpowiedź
Czyli wymieniam sprężyny. Pytanie: regenerować (w sprawdzonej firmie), czy się nie bawić i zamówić nowe?
Z tym kątem to nie przyszło mi do głowy. Posprawdza się. |
nigdy przenigdy i absolutnie NIGDY nie regenerować, fullsajz jest MEGACZUŁY na takie rzeczy, tam gdzie normalne auto stałoby dwa milimetry wyżej czy niżej niż z fabryki i twardość byłaby deko inna to nic, tutaj nie da się jeździć po takiej operacji |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|