Chevy Bel Air 1953 V8 konwersja |
Autor |
Wiadomość |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
|
Wysłany: 2011-12-16, 14:54 Chevy Bel Air 1953 V8 konwersja
|
|
|
A oto sporaśna "syreneczka", w której mamy za zadanie zainstalować silnik V8. Nadwozia z tych lat nie były jeszcze wyposażone w V8 dlatego jest to swego rodzaju rzeźbka i wyzwanie.
 |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
Saper
Administrator
|
Wysłany: 2011-12-17, 13:50
|
|
|
Uuu ciekawa baza do swapa!
Będzie jeździć w Lubelskim czy gdzieś dalej? |
_________________ WTFWJD? |
|
|
|
 |
Shogun v8
Wspierający Proud Redneck

Wóz: T/A '88 + '82+ Z28 '87
Wiek: 40 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 335 Skąd: Lublin/Galway
|
Wysłany: 2011-12-17, 15:26
|
|
|
Wóz należy do Czarka ze Świdnika. Z tego co mi mówił to na handel szykuje, więc pewnie pójdzie w świat. Z ciekawostek dodam że poprzedni właściciel chciał tam wrzucić 5,0 TPI z mojego Trans am'a hehe. |
|
 |
Qbens
Wóz: Camaro RS i 4 inne RWD
|
Wysłany: 2011-12-17, 20:01
|
|
|
Kolega kupił kilka dni temu Bel Air z 58r za śmieszne pieniądze. Praktycznie kompletny, brakuje przedniej szyby i kilku drobiazgów, po umyciu wygląda trochę lepiej
 |
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
|
Wysłany: 2011-12-18, 14:32
|
|
|
No w czarnym macie i z dachem "chop top" to by to robiło robotę.. Koniecznie dawajcie znać o postępach w obu projektach - może wyjść coś naprawdę fajnego! |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
|
Wysłany: 2011-12-18, 20:59
|
|
|
Shogun v8 napisał/a: | Wóz należy do Czarka ze Świdnika. Z tego co mi mówił to na handel szykuje, więc pewnie pójdzie w świat. Z ciekawostek dodam że poprzedni właściciel chciał tam wrzucić 5,0 TPI z mojego Trans am'a hehe. |
No cóż, widać, że ktoś próbował pasować tam V8mkę i poczynił pewne ruchy. Nawet cofnął przekładnię kierowniczą o 2cm. Na początku jak zobaczyliśmy to miny nam zrzedły i się podłamaliśmy. Jest to mocno niekompatybilne i nie ma miejsca ni ch** ale po dwóch dniach rzeźby nastąpił przełom i nie chcę zapeszać ale pewnie koło wtorku V8 5.0 będzie już na stałe osadzone. Padniecie jak zobaczycie jak w tym sprzęcie wygląda most, to dopiero jaja i lekcja historii...
W czwartek przed sylwestrem konwersja została zakończona. Łatwe to nie było ale dało radę. W parze z TH700r4 poszedł przerobiony most 2.73 z trzeciogena. Kruzowanie będzie się odywać przy minimalnym bulgocie. Brakuje póki co hamulców (były i są porozpinane) coby sprawdzić czy przysmaży kapcia. Jednostkę napędową właściciele wyjmą w celu odświeżenia pod kątem wizualnym.
Hamulce zrobione. Smali kapcia jak trzeba. Brak wydechu. Same kolektory.
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
kuba9449
Wóz: 58 Bel Air, 51 deluxe, 79 caprice
|
Wysłany: 2012-01-08, 15:57
|
|
|
ntr napisał/a: | No w czarnym macie i z dachem "chop top" to by to robiło robotę.. Koniecznie dawajcie znać o postępach w obu projektach - może wyjść coś naprawdę fajnego! |
Co do projektu kolegi Qbens'a, czyli mojego bel aira to na razie fura jest rozkładana i robie blache. Docelowo bedzie to lowrider. Bierzące zdjecia mozna znalezc na
https://picasaweb.google.com/kuba9449/BelAir
 |
|
|
|
 |
Saper
Administrator
|
Wysłany: 2012-01-08, 18:12
|
|
|
Szymon napisał/a: | W czwartek przed sylwestrem konwersja została zakończona. Łatwe to nie było ale dało radę. W parze z TH700r4 poszedł przerobiony most 2.73 z trzeciogena. Kruzowanie będzie się odywać przy minimalnym bulgocie. Brakuje póki co hamulców (były i są porozpinane) coby sprawdzić czy przysmaży kapcia. Jednostkę napędową właściciele wyjmą w celu odświeżenia pod kątem wizualnym.
Hamulce zrobione. Smali kapcia jak trzeba. Brak wydechu. Same kolektory.
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be |
WOW gdzieś przegapiłem ten update.... fajnie bulgocze
kuba9449 napisał/a: | Co do projektu kolegi Qbens'a, czyli mojego bel aira to na razie fura jest rozkładana i robie blache. Docelowo bedzie to lowrider. Bierzące zdjecia mozna znalezc na
https://picasaweb.google.com/kuba9449/BelAir
|
"trochę" mało tej oryginalnej blachy zostało fajnie że dostanie drugie życie |
_________________ WTFWJD? |
|
|
|
 |
|