Przesunięty przez: ntr 2006-12-03, 12:08 |
Ulepszacz ?? |
Autor |
Wiadomość |
kojot

Wóz: Chevrolet Camaro
|
|
|
|
 |
tomekk

Wóz: 4th gen camaro V6
|
Wysłany: 2006-11-29, 20:29
|
|
|
ja bylbym bardzo ostrozny
uzywalem takich ulepszaczy do 2ch samochodow i
obydwa zaczely pochlaniac olej przez stwardniale uszczelniacze zaworowe a szczelniacze walu korbowego po OK 1tys km zawilgotnialy
ten srodek ktorego ja uzywalem dzialal dobrze, ale mial swoj efekt uboczny w postaci reagowania z gumowymi uszczelkami co w przypadku pierwszego samochodu i tak nie pogorszylo jego stanu a nawet polepszylo bo przestalo cos stukac (a walilo konkretnie) ale w drugim chcialem tylko poprawic cichobieznosc hydraulicznego rozrzadu a zrobil sie smok olejowy
takze jesli silnik nadaje sie generalnie do remontu, albo przynajmniej rozbiorki to mozna sprobowac przed naprawa, bo moze pomoc, ale mozna sie narazic na dodatkowe koszty jesli tak naprawde nie bylo potrzeby tego uzywac |
|
|
|
 |
kojot

|
Wysłany: 2006-11-29, 20:54
|
|
|
Rozmawiałem z tym facetem, który to sprzedaję i prawdę mówiąc przekonał mnie. Wyglądało nawet, że naprawdę się na tym zna ale cholera go wie czy to nie ściema. Mówił coś o podróbkach, może i ty Tomekk padłeś ofiarą takiej podróbki za drugim razem
Sam nie wiem co o tym myśleć. Miał ktoś z was jeszcze doświadczenia w tym temacie ? bo jeżeli to naprawdę działa to nawet bym sobie to kupił. |
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Pomógł: 7 razy Wiek: 44 Dołączył: 15 Paź 2006 Posty: 2311 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2006-11-30, 11:25
|
|
|
kojot napisał/a: | Rozmawiałem z tym facetem, który to sprzedaję i prawdę mówiąc przekonał mnie. Wyglądało nawet, że naprawdę się na tym zna ale cholera go wie czy to nie ściema. Mówił coś o podróbkach, może i ty Tomekk padłeś ofiarą takiej podróbki za drugim razem
Sam nie wiem co o tym myśleć. Miał ktoś z was jeszcze doświadczenia w tym temacie ? bo jeżeli to naprawdę działa to nawet bym sobie to kupił. |
Pogadaj moze z Szymonem..
Albo lepiej - zachec go by wypowiedzial sie na forum! |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
tomekk

Wóz: 4th gen camaro V6
|
Wysłany: 2006-11-30, 20:30
|
|
|
kojot napisał/a: | Rozmawiałem z tym facetem, który to sprzedaję i prawdę mówiąc przekonał mnie. Wyglądało nawet, że naprawdę się na tym zna ale cholera go wie czy to nie ściema. Mówił coś o podróbkach, może i ty Tomekk padłeś ofiarą takiej podróbki za drugim razem
to nie tak
pierwszy samochod juz swoje przejezdzil, zostawial chmurke niebieska jak sie go przegazawalo czasem na benzynie, tu i uwdzie byl wilgotny i jemu nie mialo co juz stwardniec bo i tak pochlanial olej itd, a po zastosowaniu srodka wyciszylo sie cokolwiek stukalo - a zaczelo po wyprzedzaniu pod gorke bez oleju w silniku (poprostu samochodzik pochalanial spore ilosci oleju a zapomnialem sprawdzic poziom po tym jak go pozyczylem) jak juz dolalem litr z bagaznika to poziom byl ciagle duzo ponizej min, ale juz bylo widac olej na miarce)
moge sie tylko domyslac co zaczelo stukac, ale tak czy inaczej po tym czyms przestalo, a w przypadku drugiego samochodu to byl dokladnie ten sam specyfik z tego samego sklepu, ale samochodzik byl OK tzn ok. 8lat i 200tys moze i jemu bardziej zaszkodzilo, bo niby hydraulika zaworkow sie troszke moze wiciszyla ale tak jak juz pisalem bardziej mu zaszkodzilo
aha, jeszcze dodam, ze to byl zupelnie inny srodek niz ten z allegro, ale mial napisane podobne rzeczy odnosnie poprawy kompresji itd. |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 49 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2006-12-02, 23:00
|
|
|
nie no panowie, dajcie spokój, jak chcecie zobaczyć z czego składa się silnik to w poniedziałek rano jest ku temu najlepsza okazja, bo Infidel myje swoje graty silnikowe, to wszystko jest gówno warte, faktem jest że czasami na krótką metę polepszy na chwilę bo przyklajstruje ubytki ale potem zaraz kaplica, zapytajcie sprzedawcy czy też zespawa pęknięte pierścienie albo tłoki, czy podniesie kompresję z 80ciu na 150 psi jak z fabryki dospawywując jakimś cudem brakujące 2 milimetry do przerwy na pierścieniu, czy przy okazji skasuje luz na łańcuchu rozrządu w 5.0/5.7 GMa, czy uszczelni gniazda zaworowe buhahahahahahahaha i czy przy okazji zrobi ze skostniałych uszczelniaczy zaworowych mięciutkie i przestanie auto puszczać kopcia na starcie, pic na wodę fotomontaż, maść na szczury - rewelacyjny środek do walki ze szczurami, instrukcja: złapać szczura, posmarować maścią, przed upływem godziny szczur zdechnie
|
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Pomógł: 7 razy Wiek: 44 Dołączył: 15 Paź 2006 Posty: 2311 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2006-12-03, 11:56
|
|
|
Dokładnie tak jak myślałem. Na przyszłość proponuję zadawać pytania techniczne i o wszystkie takie patenty w dziale "Zapytaj Szymona" - po to powstał, by doświadczony mechanik grzebiący zawodowo w tych autach, rozwiał wszelkie Wasze wątpliwości
Tymczasem wątek przenoszę do technicznych.. |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
kojot

|
Wysłany: 2006-12-05, 00:28
|
|
|
dzięki za wyczerpującą opinię tekst ze szczurem mnie zupełnie odwiódł od tego eksprymentu ogólnie biorąc nie polecamy nikomu..... |
|
|
|
 |
Morit

Wóz: Firebird 88
|
Wysłany: 2007-02-08, 15:10
|
|
|
Ja tak sie jeszce wtrace. Sa preparaty ktore czyszcza wtryskiwacze oraz inne ktore np. usuwaja wode z baku paliwowego.. O tyle o ile nie dzialaja cudow to rzeczywiscie dzialaja, a np. plyny do czyszczenia wtryskiwazcy sa zalecane raz na jakis czas..
(oczywiscie przyjme krytyke jak sie ktos nie zgodzi ) |
_________________ Firebird '88 |
|
|
|
 |
|