Powitanie i pytanie |
Autor |
Wiadomość |
Kaloteck
|
Wysłany: 2013-03-12, 21:39
|
|
|
Owszem , słyszałem że Crown Vic / Town Car to wytrzymałe samochody, podobnie zresztą jak Mercury Grand Maqruis, więc to co piszecie, nie jest dla mnie jakimś zaskoczeniem. Ale... Nie mówimy o zakupie auta nowego, więc trzeba brać poprawkę na to, że egzemplarze używane bywają przecież w różnym stanie. Innymi słowy, zamęczyć można przecież nawet czołg T-34 czy jak mu tam było hehe...
Link , który podawałem wcześniej , czyli - http://allegro.pl/show_item.php?item=3073077527 wpadł mi w oko już w zeszłym roku, chociaż sprzedający (podobno jakiś pośrednik) robi dziwne kombinacje z ceną , raz był nawet wystawiony za 90 tys. natomiast w rozmowie telefonicznej padają zdawkowe informacje , gość na bieżąco konsultuje się z kimś jeszcze , gdzieś tam w tle padają słowa "za mniej niż 35 tys. nie sprzedamy na pewno" , okazuje się że jest w to zamieszana jeszcze jakaś pani , która niby na samochodach się nie zna i nie chce gadać przez telefon. No dziwny przypadek po prostu , chociaż koniec końców zamierzam się tam do nich niedługo wybrać żeby osobiście zobaczyć co i jak. |
|
|
|
 |
Mucha69
lubie RWD
Wóz: Ford Thunderbird SC
|
Wysłany: 2013-03-13, 03:19
|
|
|
ja bym za żadne skarby nie wziął auta ze szmacianym, skórzanym czy innym dachem ktory da sie rozciąć... a powód prosty, mieszkamy w dzikim kraju gdzie przetną Ci dach pod Tesco - "bo tak", "bo nowobogacki", "bo go stać a mnie nie".
wlaśnie doczytałem: Kosztowało 50000USD+2000USD pokrycie dachu.
pewnie jakiś śmiec pociął... choć to domysły
Autko ładnie sie prezenci... zupelnie nie moj styl ale ładne |
_________________ God bless America...n cars!
 |
|
|
|
 |
nyos
Wspierający
Wiek: 35 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 1209 Skąd: Wild Wild West
|
Wysłany: 2013-03-13, 11:32
|
|
|
Szukaj od kogoś kto jest właściclem samochodu, no i bez obszytego dachu. |
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
|
Wysłany: 2013-03-13, 11:47
|
|
|
nyos, przecież Ty masz obszyty w GPku.. jakoś z nim problemów nie było chyba? |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
nyos
Wspierający
|
Wysłany: 2013-03-13, 12:39
|
|
|
Tak, ale GPek to nie dupowóz i nie zostawiam go byle gdzie. Z samym dachem jako tako nie ma probemów. |
|
|
|
 |
Maniek
Wspierający
Wóz: Ford Thunderbird 1976
|
|
|
|
 |
Kaloteck
|
Wysłany: 2013-03-14, 19:16
|
|
|
Z ciekawości zerknąłem na ceny bezpośrednio w USA - http://www.cars.com/for-s...iles&sf2Dir=ASC
A teraz najlepsze , czyli koszty dodatkowe :
KOSZTY USA:
- opłata aukcyjna około 450$ (dotyczy tylko i wyłącznie zakupu pojazdu na licytacji - pobierana przez dom aukcyjny automatycznie zaraz po zakupie i doliczana do faktury zakupu pojazdu)
- parking 100$ (opłata za postój pojazdu na terenie domu aukcyjnego do momentu jego odbioru)
- transport auta po terenie Usa około 600$ (w zależności od odległości )
- opłata dealerska 250$ (obsługa dealera w Usa, zakup, transport, odprawa w Usa, załadunek, dokumenty itp.)
- wysyłka auta w kontenerze 1400$
------------------------------------------
Razem kosztów w USA około: 2700$
------------------------------------------
KOSZTY POLSKA:
- opłaty portowe około 1500PLN (rozformowanie kontenera + obsługa agencji celnej)
- podatki (cło, Vat, akcyza) około 20tysPLN (w zależności od rocznika, modelu oraz tego, czy pojazd będzie uszkodzony, czy nie..)
- tłumaczenia dokumentów 300PLN
- przegląd 250PLN
- prowizja firmy sprowadzającej samochód do Polski 5535 PLN (BRUTTO)
-----------------------------------------
Razem kosztów w Polsce około: 28tys PLN |
|
|
|
 |
**OSKAR**
Wspierający
|
Wysłany: 2013-03-14, 19:48
|
|
|
Jeśli chodzi o zawiechę to od stania mogą spracieć gumy oraz silnik może lekko zaśniedzieć ,ale bez przesady |
|
|
|
 |
Kaloteck
|
Wysłany: 2013-03-25, 22:22
|
|
|
Panowie (i Panie) , a jak wygląda kwestia oświetlenia do Town Cara ? W większości w ogłoszeniach z tyłu widzę lampy czerwone całe , przednie pewnie też oryginalne ? Jak to jest w praktyce ? |
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
|
Wysłany: 2013-03-25, 22:56
|
|
|
nyos ma fajnie zrobione, ma pomarańczowe żarówki i mruga na pomarańczowo, mimo, że z zewnątrz czerwone klosze. |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
nyos
Wspierający
|
Wysłany: 2013-03-26, 07:20
|
|
|
Kaloteck napisał/a: | Panowie (i Panie) , a jak wygląda kwestia oświetlenia do Town Cara ? W większości w ogłoszeniach z tyłu widzę lampy czerwone całe , przednie pewnie też oryginalne ? Jak to jest w praktyce ? |
Ja już kupiłem przerobiony samochód. Nawet z przodu mam światła asymetryczne, z tyłu mam żółte żarówki na czerwonych kloszach, przeciwmgielne mam wbudowane w światło cofania (jeśli dobrze pamiętam), ale licz się z tym że psy będą Cię zatrzymywać i pisać mandaty. Ja w zeszłym roku ze 4 zapłaciłem za brak dokumentów Bo nie mam nigdy przy sobie dowodu i ubezpieczenia i dają mi ok. 100 zł za brak 2 dokumentów i jadę dalej. Plują się do tego że klosz z tyłu jest cały czerwony i że włącznik do przeciwmgielnego jest pod kierownicą a nie na konsoli |
|
|
|
 |
misieq

Wóz: Pontiac
|
Wysłany: 2013-03-26, 09:26
|
|
|
nyos napisał/a: |
Ja już kupiłem przerobiony samochód. Nawet z przodu mam światła asymetryczne, z tyłu mam żółte żarówki na czerwonych kloszach, przeciwmgielne mam wbudowane w światło cofania (jeśli dobrze pamiętam), ale licz się z tym że psy będą Cię zatrzymywać i pisać mandaty. Ja w zeszłym roku ze 4 zapłaciłem za brak dokumentów Bo nie mam nigdy przy sobie dowodu i ubezpieczenia i dają mi ok. 100 zł za brak 2 dokumentów i jadę dalej. Plują się do tego że klosz z tyłu jest cały czerwony i że włącznik do przeciwmgielnego jest pod kierownicą a nie na konsoli |
Nie wozisz kwitów po to żeby ci nie zabrali dowodu czy poprostu ci się nie chce lub zapominasz? |
_________________ Past
-T/A 86' 350 TPI manual
-Jeep Grand Cherokee LX 360
-Camaro LS1
Present:
1995 Pontiac Firebird - Firepapuga 383
2001 Lincoln Navigator |
|
|
|
 |
nyos
Wspierający
|
Wysłany: 2013-03-26, 09:50
|
|
|
misieq napisał/a: | Nie wozisz kwitów po to żeby ci nie zabrali dowodu czy poprostu ci się nie chce lub zapominasz? |
Żeby nie zabrali, a że nie wiem gdzie co mam to inna kwestia. Powiem Ci że za każdym razem jak mnie zatrzymywali to nie za prędkość ani łamanie przepisów, poprostu do kontroli bo nie typowe auto. |
|
|
|
 |
Kaloteck
|
Wysłany: 2013-03-26, 11:43
|
|
|
Czyli krótko mówiąc są kłopoty z tym wszystkim i z policją też ? Tył to jeszcze pewnie jako tako , ale gorzej z przednimi. Czy w ogóle jest możliwość przerobienia całości na tzw. full-legal ? |
|
|
|
 |
nyos
Wspierający
|
Wysłany: 2013-03-26, 12:16
|
|
|
Kaloteck napisał/a: | Czyli krótko mówiąc są kłopoty z tym wszystkim i z policją też ? Tył to jeszcze pewnie jako tako , ale gorzej z przednimi. Czy w ogóle jest możliwość przerobienia całości na tzw. full-legal ? |
Tzn. ja trochę jeżdzę więc i u mnie jest większe prawdopodobieństwo Lincolnem to zrobiłem ok. 25 tyś. w rok głównie w trasie. Zależy jeszcze jak podchodzisz do kontroli, ja nie chcę im wchodzić w dupę więc pewnie też miałem 4 wypisane. Pytanie czy jak będziesz miał papiery przy sobie, żółte kierunki i przeciwmgielne i będziesz chciał ich brać na litość to czy coś wogóle dostaniesz Dużo ludzi jeśli przecież samochodami za wielkiej wody nie koniecznie z wielkiej trójki. Ja bym zrobił żółte kierunki i przeciwmgielne i będzie OK. A może samochód który będziesz już kupował ma to zrobione. |
|
|
|
 |
|