ipman |
Autor |
Wiadomość |
ipman

Wóz: Europejski :P
|
Wysłany: 2013-04-04, 21:37
|
|
|
Źle napisałem, rocznik od 2005 nie poniżej Cel finansowy już zacząłem realizować i systematycznie odkładać złotówki, jeszcze dochodzi kwestia bezpieczeństwa przyznaje że nie miałem nigdy styczności z napędem na tył, i jedyne doświadczenie to poruszanie się autami które mają 100-110KM i napęd na przód, i zapewne na początku i tak będzie v6 jak ogarnie się małe moce i nauczy panować nad tylnym napędem wtedy pewnie coś we mnie pęknie i powiem sobie, że przydałoby się więcej koni |
_________________ http://www.youtube.com/wa...d&v=zLnPd7lzT4g
http://www.youtube.com/watch?v=Ldyx3KHOFXw |
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
|
Wysłany: 2013-04-04, 22:36
|
|
|
Wiesz 200hp i napęd na tył czy 300-400koni to już mała różnica
Zanim nie poćwiczysz na placyku na spokojnie zrywania trakcji i wychodzenia z poślizgów, to trzymaj po prostu kontrolę trakcji włączoną, tak więc to nie problem
Naprawdę dużo stracisz idąc w V6. Te silniki po prostu pierdzą w porównaniu do V8. Jakby moje Astro nie było dobrze wyciszone i tak mało zużyte, to bym jeździł chyba w nausznikach... natomiast leniwie bulgoczące El Camino zawsze w magiczny sposób koi moje nerwy |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
ipman

|
|
|
|
 |
cornholio01

Wóz: Ford Mustang 95',Ford Expedition 98'
|
Wysłany: 2013-04-04, 23:40
|
|
|
generalnie zadbany mustang zbytnio się nie psuje,ale te starsze,co do tych od 2005 w góre - niewiem,ponoć im starszy tym lepszy ,ja kupiłem v6 bo nie chciało mi sie troche czekać a dobry mechanicznie się trafił to wziąłem(95 rocznik) i jeżdżę i nie narzekam a pare tysięcy już nim zrobiłem, z budżetem 50-60 tysi to bym raczej w dziadziusia celował albo cobre IV generacji jakby się trafiła,ale każdy ma swoje gusta i niczego tu nie sugeruję.
ja jeszcze amerykana kupię z v8 ale dlatego,że poprostu wolę amerykańskie bryki niż typowe europejskie,choć się nie śpieszę,pozdrawiam i życzę udanych zakupów |
|
|
|
 |
Shogun v8
Wspierający Proud Redneck

Wóz: T/A '88 + '82+ Z28 '87
Wiek: 40 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 335 Skąd: Lublin/Galway
|
Wysłany: 2013-04-05, 12:13
|
|
|
Fordowskie silniki v8 4,6 to jedne z najlepszych silników, spokojnie dojeżdzają bańki bez remontu.Zużycie paliwa spoko - zresztą zapytaj nyos'a on ma taki w Lincolnie. |
|
 |
ipman

|
|
|
|
 |
**OSKAR**
Wspierający
|
Wysłany: 2013-04-05, 19:50
|
|
|
Ja bym się raczej martwił o elektronikę Ale raczej te silniki sa bezawaryjne tak jak mówią koledzy ... Z resztą jak prawie każde V8 (wyjątek Northstar cadillada 4,6 V8 32V ,bo tam jes tna maxa spaprana elektronika) |
|
|
|
 |
ipman

|
|
|
|
 |
Kabdul

|
Wysłany: 2013-04-05, 21:00
|
|
|
ipman napisał/a: | Dzięki za informacje , są jakieś poważniejsze problemy które trapią konika? elektryka itp |
cena paliwa
człowieku, szukasz samochodu na 2-3k km w roku a się srasz jakbyś pande kupował, którą MUSISZ codziennie do roboty dojechać
Chcesz kupić rekreacyjny samochód amerykański kupujesz v8 i od tego zaczynasz szukanie samochodu, a nie żeby miał silnik fiata. To nie są samochody bezawaryjne, bezpieczne, bezobsługowe, to są samochody zajebiste, które albo bierzesz z ich wadami i plusami albo olewasz, bo później na nerwosol nie wyrobisz. Sens kupowania V6 jest jedynie taki, jak ma to być uźytkowane jako dupowóz, może nie daily driver, ale dupowóz.
W twoim wypadku jak masz inne auto i chcesz mieć auto dla fun'u to po co ci jakaś V6. Ojciec ci nie dorzuci, albo kobieta obiadu nie da. Olej to, jedź olookaj parę v8 zobacz o co w tym bangla i tyle.
JA mając 5-60k na samochód to bym ostro targował jakąś vette c5 albo chargera z hemi nowego bo mnie się podobuje. Jeśli chodzi o stanga to lepiej kupić V8 z lat 2000-2004 na co ci pójdzie z 20-30, za 6k wrzucisz dla komfortu psychicznego gaz i już będzie zajebiście. Za 50-60k to idzie zorganizować topowe wersje MACH 1 lub Bullitt, ale to już inna bajka. |
|
|
|
 |
cornholio01

|
Wysłany: 2013-04-05, 21:12
|
|
|
ja od grudnia do tej pory 5k zrobiłem,nie każdy kupuje tylko do okazyjnej jazdy,sprzedałem nowszy a ten został i niemam gazu,ale Kabdul dobrze gada ,pozatym wszystko tu opisać to temat rzeka,albo masz jaja i ryzykujesz albo kup fieste,to że amerykańce są wytrzymałe nie znaczy też,że się nie psują,wszystko zależy od kogo,w jakim stanie i z jaką historią auto kupisz,kupisz parcha wkładasz,kupisz dobrego ....................... to wiadomo
przykładowo z moim v6 problemów niemam ale swoje lata ma i nie przewidze czy cały czas tak będzie a mimo to nie myślę o tym a myślę jakie v8 zakupić - wszystkiego trzeba spróbować |
|
|
|
 |
ipman

|
Wysłany: 2013-04-05, 21:13
|
|
|
Po wcześniejszych postach kolegów zacząłem uwagę kierować w stronę V8, nie chodzi o spalanie co pisałem wcześniej bo mój kompakt 1.6 pali 9 litrów i robię 10 tys rocznie to palący 15 mustang robiący 3 tys to nie problem, po prostu zbieram wiedzę lubię wiedzieć wszystko o samochodzie który chce kupić, bardziej chodzi mi o plusy i minusy w porównaniu Mustang vs Challenger.
Z propozycji które podałeś niestety nie leżą mi optycznie:) dlatego skupiam się na obecnej generacji. |
_________________ http://www.youtube.com/wa...d&v=zLnPd7lzT4g
http://www.youtube.com/watch?v=Ldyx3KHOFXw |
|
|
|
 |
cornholio01

|
Wysłany: 2013-04-05, 21:16
|
|
|
wybierz sam to co lubisz - chyba że chcesz się przekonać,jakie auto tu będzie najbardziej"cool" i takie kupisz,jeżeli tak to zbieraj info dalej.......................................... |
|
|
|
 |
m4ni3k
Mariusz
Wóz: 300C 5.7
|
Wysłany: 2013-04-05, 22:37
|
|
|
przez 7 lat użytkowania hemi nie zajrzałem ani razu do silnika.
trzeba tylko właściwy olej /i na czas/ wymieniać
a zapierd...ć lubię i auto służy jako daily car |
|
|
|
 |
bakupno
Wspierający ...

Wóz: Chevy Impala SS '94
|
Wysłany: 2013-04-06, 17:50
|
|
|
v6 to jak subaru bez turbo
kupuj v8
też wcześniej nie miałem rwd, ale to nic strasznego
[ Dodano: 2013-04-06, 17:55 ]
add. spalania... mam 5,7 v8 i w trasie mam ok 10-12litrow w mieście ok 15 przy spokojnej jeździe
poza tym marzenia kosztują |
_________________ Pozdrawiam
Piotrek
 |
|
|
|
 |
ipman

|
|