Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc dla Naszego kolegi Grzesiek_Wawa
Autor Wiadomość
ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2013-05-17, 10:19   Pomoc dla Naszego kolegi Grzesiek_Wawa

Naszemu wieloletniemu koledze Grzesiek_Wawa i przyjacielowi stała się rzecz nie miła.
Pełna historia jest na forum FKP, ale dla tych co nie mają konta ani czasu na czytanie długiego wątku postaram się zreferować pokrótce:
Auto Grześka, Camaro "Highway Patrol", jest bardzo charakterystyczne i znane z pewnością wszystkim stałym bywalcom zlotów aut Amerykańskich w Polsce.
Grzesiek ma je od bodajże 2000roku, a niedawno wraz ze swoim właścicielem wyjechało do UK, gdzie Grzesiek się przeprowadził. Niestety ostatnio stracił pracę, podupadł na zdrowiu i musiał wracać do kraju, a auto zostawił pod opieką ludziom, którzy.. delikatnie mówiąc.. nadużyli jego zaufania i... za jego plecami sprzedali mu auto.

Kupił je złomiarz i wystawił na ebaya, a za kulisami zorganizowana jest zbiórka pieniędzy na jego wykup i sprowadzenie do Polski. Cena za jaką chce polubownie oddać je złomiarz to 600 GBP + koszty sprowadzenia do kraju.

W związku z tym, jak wspomniałem, że nie każdy ma konto na FKP, a może chciałby pomóc, proponuję, że i u Nas na forum zbierzemy kasę i potem wpłacę ją bezpośrednio Grześkowi?

Czas jest do 25 Maja - do tego czasu auto musi zostać wykupione, bo sprzedawca gdzieś wyjeżdża i nie będzie z nim kontaktu :idea:

Jeśli są chętni niech wpłacają do mnie - dane do przelewu wyślę przez PW 8)

Oryginalny temat na FKP: http://www.fbody.pl/forum...hp?f=37&t=25032
Link do aukcji na Ebay: http://www.ebay.co.uk/itm...=item5d3ee1ad39

PS: Jeśli Grzesiek się zgodzi, wrzucę temat do aktualności by bardziej go naświetlić, ale sprawa jest delikatna, więc może tego nie chcieć.

99piotr99 
Wspierający

Wysłany: 2013-05-17, 10:30   

:barf:
Ostatnio zmieniony przez 99piotr99 2014-10-14, 21:53, w całości zmieniany 1 raz  

ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2013-05-17, 10:33   

99piotr99 napisał/a:
Temat śledze wpłaciłem już na fbody

Trzeba od razu dawać mi znać, jak temat dotyczy Naszego forumowego kolegi, ja dopiero dowiedziałem się z korespondencji masowej..

carlito 

Wóz: Camaro RS '92
Wysłany: 2013-05-17, 10:44   

kurcze nie ma co filozofować w sumie ale jak ktoś kto nie jest właścicielem auta może je sprzedać? skoro ktoś nie będąc właścicielem auta sprzedał go komuś innemu to ten trzeci też nie jest jego właścicielem, Policja powinna to załatwić, próba załatwienia tego na własną rękę może się źle skończyć z wielu powodów

niemniej życzę właścicielowi powodzenia co za skurwysyny takie rzeczy robią... kurwa polak polakowi za granicą... a potem płaczą że są źle odbierani przez obcokrajowców jak sami swoich okradają, co za zjebana sytuacja...

Shogun v8 
Wspierający
Proud Redneck

Wóz: T/A '88 + '82+ Z28 '87
Wysłany: 2013-05-17, 13:32   

Oni chcą uniknąc sytuacji gdy auto zostaje zatrzymane na policyjnym parkingu do wyjaśninia sprawy, bo sam czort wie ile to może potrwać.

Odpowiedz do tematu