Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przywiatać się wypada więc...
Autor Wiadomość
Shogun v8 
Wspierający
Proud Redneck

Wóz: T/A '88 + '82+ Z28 '87
Wysłany: 2013-05-11, 21:58   

Silniki godne polecenia w 3gen:
5,0 TBI 170KM
5,0 TPI 190-215 KM zależy od rocznika
5,7 TPI 220-245 KM zależy od rocznika

w 4gen:
3,8 ok 195-200KM (Tu może niech Kabdul podpowie dokładnie, bo miał)
LT1 5,7 260-285 KM (też zależy od rocznika)
LS1 5,7 ciut ponad 300KM

Jeśli się machnąłem gdzieś to niech koledzy sprostują, z pamięci pisałem.

Kabdul 

Wysłany: 2013-05-11, 22:49   

Shogun v8 napisał/a:

w 4gen:
3,8 ok 195-200KM (Tu może niech Kabdul podpowie dokładnie, bo miał)
LT1 5,7 260-285 KM (też zależy od rocznika)
LS1 5,7 ciut ponad 300KM

Jeśli się machnąłem gdzieś to niech koledzy sprostują, z pamięci pisałem.

3.8 to fajny silnik, ale V8 to to nie jest. Na jazdę normalną w pełni tego słowa znaczeniu ( i wyprzedza sprawnie i spokojnie sobie jedzie do 120-140) wystarczy w 95%. Kto chce więcej to już V8. Mi paliło w automacie 9 w trasie z 12-15 w mieście, ale to conv więc pewnie z litre więcej pił niż hartop.
LT1 to miały w fbody 275, montowane w Caprice miały ze 240, w vettach 300
były też 4geny z LT4, a te miały więcej koników
LS1 w fbody to niecałe 300 w z28, ponad 300 w SS, 320 w vettach chyba

a i do gazu to chyba TBI najlepiej pasuje

Noon 

Wysłany: 2013-05-11, 23:04   

U mnie nie będzie gazu. Mi omega 3.2 V6 paliła ok 18l gazu ( i to moje jedyne auto w gazie było) w mieście, a miałem manual 8-) . Do weekendowego auta nie potrzeba gazu szkoda samochodu.
Czekam do przyszłego tygodnia i jeśli pójdzie po mojej myśli (nie chce zapeszać) to możliwe, że podjadę zobaczyć Betty jak jeszcze będzie. Jeśli pójdzie nie po mojej myśli to będę musiał zaczekać i szukać czegoś nieco później - oby nie - w końcu mogłem się zalogować na f-body tą betty to faktycznie wszyscy mieli "ona jest zawsze na sprzedaż tylko pytanie kto aktualnie ją sprzedaje " hehe

to jak z tym swapem bo się nic nie dowiedziałem a z ciekawości choćby ... warto wiedzieć

Shogun v8 
Wspierający
Proud Redneck

Wóz: T/A '88 + '82+ Z28 '87
Wysłany: 2013-05-11, 23:19   

z tym swapem to różnie bywa, jest to średnio uzasadnione ekonomicznie przeważnie.
zakup v6 ze zdrową budą 7-8 tys, zakup części do swapu ok 5-8 tys (zależy czy 5,0 czy 5,7) Wymieniasz silnik , skrzynię, wiązkę, komp i masa innych bzdetów) + robocizna. No i dolicz ze 2 tys na niespodzianki.
Pewnie ze 20 tys wyjdzie na gotowo. Ale czy warto sie w to bawić jak V8 wyrwiesz juz za 15-20tys?

Noon 

Wysłany: 2013-05-12, 13:50   

Myślałem o przyjeździe na zlot ale mam do Hrubieszowa tylko 678km :-/ jechać i zaraz wracać to szkoda kasy, a urlop mam już rozplanowany nieco inaczej. Proponuję następny zlot na dolnym śląsku :mrgreen:

lincoln1998 

Wóz: Chevrolet G20 5.7 V8
Wysłany: 2013-05-12, 15:53   

Noon napisał/a:
Myślałem o przyjeździe na zlot ale mam do Hrubieszowa tylko 678km :-/ jechać i zaraz wracać to szkoda kasy, a urlop mam już rozplanowany nieco inaczej. Proponuję następny zlot na dolnym śląsku :mrgreen:

Co to jest ... W zeszłym roku jechaliśmy tyle na zlot do Komarom i jakoś nie narzekaliśmy.Ale jak coś to wpadaj do Wrocławia lub Olesna ;)

Taka jest prawda, że tylko amerykańskie V8 potrafią tak pięknie i cicho bulgotać na wolnych obrotach

Midnite Tom 
Wspierający

Wóz: 94 Mustang GT
Wysłany: 2013-05-12, 16:25   

Witaj Noon

Noon napisał/a:
. na f-body tą betty to faktycznie wszyscy mieli "ona jest zawsze na sprzedaż tylko pytanie kto aktualnie ją sprzedaje " hehe

faktycznie jesienią też była na sprzedaż,
To dobra w końcu jest czy to jakaś cholera, z którą się nie da wytrzymać i dlatego tak często zmienia właścicieli.

Noon 

Wysłany: 2013-05-12, 18:56   

Podobno jest kapryśna :roll:

[ Dodano: 2013-05-15, 19:02 ]
Zasiedziałem się już na F- Body ;)
piszę co tam słychać ogólnie - niestety z zakupem musze trochę zaczekać bo:
Prawda taka, że czekam na informację z Urzędu Pracy czy dostaniemy z żoną dofinansowanie do tankowania V8 :rotfl: hehe nie no żartuję, poważnie to czekamy na info czy nam do biznesu dorzucą w tym tygodniu ma być odpowiedź więc czekam cierpliwie.
Jeśli będzie po naszej myśli to wówczas jedziem oglądać, a jak nie to :evil: kurva trzeba będzie przetrzymać $$ i rozsądnie zaczekać aż bałagan ruszy i się ustabilizuje - czyli gdzieś pewnie wrzesień - październik - takie to uroki zakładania działalności. Działalność małżonki no ale wiadomo skarbiec wspólny ...
Tak to wygląda - jak tylko będę coś wiedział to dam znać

EDIT

No i Panowie lipa jest ... Urząd Pracy najwyraźniej nie chce, żebym już jeździł V8. Trzeba na to jednak zapracować i zasłużyć :problem:
Szanowne grono komisji uznało, że tego typu działalność ma duże szanse na niepowodzenie w takim miejscu :snooty:
Nie będę tu gorzkich żali wylewał i tłumaczył ocb - po prostu ciule nie dali $$ i mój zakup się opóźni bo wolę jednak mieć pieniądze w zapasie na wszelki wypadek.
Co się odwlecze to nie uciecze szkoda tylko że to tak długo teraz potrwa... Może ma ktoś z Was koledzy jakąś ofertę pracy :? Gdzie można zarobić godne pieniądze. ;)
Oczywiście na forum zostaję i mam zamiar zanabyc wiedzę na przyszłość.
Na otarcie łez, będąc na zakupach, stojąc już przy kasie zwróciłem uwagę na wiszące pudełka z hot wheelsami i dziwnym trafem z dosłownie kilku sztuk jakie tam się ostały wisiały sobie camaro 5gen, trans am 3gen, pontiac gto, kucyk pony i camaro 3 gen iroc - z . Nie jestem przesądny i nie wierzę w zabobony ale w obliczu obecnej sytuacji uznałem to za znak i długo się nie namyślając szarpnąłem IROCeza - Z :mrgreen:

Uploaded with ImageShack.us

pozdrawiam

Midnite Tom 
Wspierający

Wóz: 94 Mustang GT
Wysłany: 2013-05-17, 22:41   

Noon napisał/a:
Podobno jest kapryśna :roll:

Napisali co to za kaprysy?
pewnie bym się zainteresował bo z mordy fajna, ale nie trawię kapryśnych bab ;)

Noon napisał/a:

Urząd Pracy najwyraźniej nie chce, żebym już jeździł V8. Trzeba na to jednak zapracować i zasłużyć

Cóż na pasję to nikt nie dorzuci, trzeba samemu uściułać.
Fajny IROC :)

Kabdul 

Wysłany: 2013-05-18, 00:53   

Midnite Tom napisał/a:
Napisali co to za kaprysy?

Black "wymień mi opti" Betty podobno ma już większość kaprysów za sobą. Jak kojarze po wpisach na forum to miała problemy z OPTI, ze skrzynią i jakimiś pierdółkami. Całą historia na fboy jest, a podobno aktualny właściciel wszystko ogarnął.

Noon 

Wysłany: 2013-05-18, 11:15   

Ja czytałem o niej na f body. Póki co nie mogę wydać kasy ze względu na działalność i brak dofinansowania z UE (czekałem właśnie na info z Urzędu Pracy czy będzie dofinansowanie czy nie do działalności) stąd też Betty nie wziąłem :-? :twisted:

ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2013-05-18, 12:19   

Na działalność to lepiej vana, pickupa, albo El Camino (pół pickup pół auto "sportowe") brać - odliczysz VAT od paliwa. :idea:

Noon 

Wysłany: 2013-05-18, 21:48   

My nie chcemy auta do działalności tylko.. chcieliśmy dofinansowanie do biznesu, a że nie dostaliśmy to po prostu nie wydam kasy teraz na auto zabawkę póki co bo wolę mieć na czarną godzinę aż się zacznie cały bałagan biznesowy kręcić. Po prostu gdybyśmy dostali hajs z UR to mógłbym sobie pozwolić wydać $$ na amcara, a tak rozsądniej będzie zaczekać :evil:
Do tego biznesu nie potrzeba auta wielkiego, takie mamy także spoko :roll:

a to z dofinansowaniem do V8 to taki żart był

ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2013-05-18, 22:29   

No ja tam na firmę mam El Camino.
Zgodnie z prawem, paka jest mi niezbędna do wożenia laptopa - mojego praktycznie jedynego narzędzia pracy (bo drugie - telefon, noszę w kieszeni) 8)

Noon 

Wysłany: 2013-05-19, 10:45   

ntr napisał/a:
No ja tam na firmę mam El Camino.
Zgodnie z prawem, paka jest mi niezbędna do wożenia laptopa - mojego praktycznie jedynego narzędzia pracy (bo drugie - telefon, noszę w kieszeni) 8)

nieźle :D :idea:

Odpowiedz do tematu