Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Filmiki forumowe, brak bannera
Autor Wiadomość
99piotr99 
Wspierający

Wysłany: 2014-01-25, 10:04   

:barf:
Ostatnio zmieniony przez 99piotr99 2014-10-14, 22:09, w całości zmieniany 1 raz  

ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2014-01-25, 10:15   

Bardzo fajny pomysł Piotrze! W wolnej chwili rozeznam temat! :idea:

Stenn 
Wspierający

Wóz: Chevy Tahoe 5.3, GMC Savana 5.7, Chevy G20 5.
Wysłany: 2014-01-25, 11:31   

Wypowiem w tej materii swoje zdanie bo mogę i uważam że powinienem ... a mianowicie forum amerykany.com tworzą ludzie nie Ci tylko zarejestrowani i podglądający ale Ci którzy tworząc wpisy robią że ono żyje. Jak tak obserwuje to żyje tylko dzięki pewnej garstce. Jeżeli traktować ten twór jako fanklub to gadgety klubowe są obowiązkowym dodatkiem ich członków i tak począwszy od shirtów po baner, wlepki(do rozdawania ludziom) czy flagi bądź przewieszki. A dlaczego bo fanklub to nie tylko forum ale ludzie którzy powinni się spotykać w realu i jakby naznaczać swoja obecność poprzez pokazywania swojej pasji na zewnątrz innym. Mam swój fanklub 74 American Car Club ale z Amerykany.com wiąże mnie i jest mi bliskie i uważam się za jego członka.

A teraz do rzeczy wkurwia mnie że admin nie zadajesz pytania wiedząc że można te gadgety wykonać po kosztach np. mnie bądź wesprzeć się graficznie jak nie u mnie to u Carlito ... lepiej banować i za kurwienie się w żartach bądź w emocjach kiwać palcem na innych. Baner czy wlepki co to za koszty, nie wspomnę już o fladze. Jeden z drugim na piwo i hamburgera ma to może i na to znajdzie a jak nie trudno widocznie nie wszyscy dojrzeli do fanklubu.

Wkurwia mnie że nie ma fanklubowego rozpoczęcia i zakończenia sezonu - stare forum jak świat a żyje tylko wirtualnie ... potaczanie się po mieście to nie wszystko. Chętnie bym dupe wyrwał i nie tylko ja pojechał do Lublina czy gdzieś indziej na łono natury posiedzieć przy jakimś ognisku i popierdolić o durnotach, pośmiać się i mieć odskocznię od dnia codziennego. Włożyć ten shirt który mam (2szt zresztą z logiem amerykany i poczuć się zrelaksowanym) , wbić flagę, wypić łychę i mieć banana na gębie. Ntr przestań kiwac palcem - zacznij cos robic a jak nie masz czasu poproś innych - tylko jak już poprosisz i ktoś coś robi to nie próbuj znowu palcem kiwać.

A teraz możesz za kurwienie dać mi bana i h ... Ja wole coś robić - marazm mnie rozpier... więc jest nowy rok można coś z tym zrobić ... mądrze i wspólnie

Ps. bez fochów i brania do siebie, a jak ktoś bierze to znaczy że warto było bo się zastanawia nad tym

Techno200 
Wspierający

Wóz: Fbody
Wysłany: 2014-01-25, 11:45   

Andrzej : krotko i tresciwie. nic dodac nic ujac. po żolniersku.

Ja tylko dodam ze jak by nie klasyki i zlot Andrzeja to nadal bys my byli w epoce kamienia lupanego. Patrzcie na inne czesci Polski jak sie ludzie ladnie zgrywaja. Juz nas jest dosyc sporo mozna cos wiecej wymagac od siebie i innych.

Stenn 
Wspierający

Wysłany: 2014-01-25, 13:10   

dziękuję za ostrzeżenie ... a teraz Ntr baw się tak dalej ... przytoczyłbym Ci dzieło Tuwima ale szkoda czasu

ntr 
Administrator

Wysłany: 2014-01-25, 13:27   

Andrzej, warn za przeklinanie. Zasady obowiązują wszystkich. To tak urzędowo.

Teraz merytorycznie.
O pomoc do carlita, grafika, zwróciłem się niedawno - odmówił.

Do Ciebie planuję się zwrócić, bo jestem zdania, że najlepiej dawać robotę "swoim", a chyba drugiego speca od reklamy wśród aktywnych forumowiczów nie ma. Tak więc masz pierwszeństwo jak najbardziej, ale chcę się już zwrócić z konkretami i pieniędzmi, dlatego też myślę jeszcze nad pozyskaniem dodatkowych sponsorów, bo stanowczo sprzeciwiam się składkom członkowskim. Jedynie marża na gadżetach i sprzedaż reklamy sponsorom wydają mi się uczciwe i zgodne z duchem forum.

Naklejki już jakiś czas temu były zamówione, więc po niedzieli się dowiem co i jak.

Co do zlotów i spotkań - robimy na miarę możliwości. Ja się zraziłem po tym jak było organizowane zakończenie, chętnych było 20, a ostatecznie było Nas 5ciu, w tym 3 os. tylko nocowały.
Dużo osób zrezygnowało w ostatniej chwili, w tym chyba Ty i Jacek, a my z nyosem zostaliśmy z rachunkiem i wku***oną szefową ośrodka. A szkoda, bo lokalizacja była moim zdaniem super.

Dlatego teraz robimy małe spotkanka, na które też jesteście zapraszani bo są publicznie ogłaszane na forum. Jak będę miał więcej czasu to może coś jeszcze uda się zorganizować, tylko pytanie czy będzie dla kogo - by sytuacja się nie powtórzyła.

Co do gadżetów - też jestem w plecy po ostatniej akcji koszulkowej, bo się nie sprzedało kilka. Ludzie sobie niektórzy jaja robili i np. po tygodniu przynosili jako zwrot, normalnie jakbym sklep z koszulkami prowadził. Muszę pomyśleć, znaleźć partnera, który będzie w stanie robić na bieżąco (tylko nie wiem czy technologia na to pozwoli), bo robienie zamówienia większego, magazynowanie tego i potem zostawanie z towarem - no po prostu nie sprawdza się.

Techno200 
Wspierający

Wysłany: 2014-01-25, 13:43   

Kuba jak masz te koszuli jeszcze to ja biore, tylko L lub M , mage wziasc kilka.

pozdro

nyos 
Wspierający

Wysłany: 2014-01-25, 13:50   

Cytat:
Ja tylko dodam ze jak by nie klasyki i zlot Andrzeja to nadal bys my byli w epoce kamienia lupanego. Patrzcie na inne czesci Polski jak sie ludzie ladnie zgrywaja. Juz nas jest dosyc sporo mozna cos wiecej wymagac od siebie i innych.

A ja sie nie zgodzę z przedmówcą :)

Stenn pojawił się nagle, założył fun page na facebooku, przykleja ludziom których poznał min. dzięki temu forum swoje naklejki i komentuje pracę ludzi którzy dużo wcześniej coś robili przed nim. Ale Techno200 zauważ że w tym roku F-BODY obchodzi 15 lecie, amerykany.com mają 8 lat, pewnie inne fora w tym klimacie np. mustang ma też dużo więcej lat niż fun page klubu Stenna. Te grupy istnieją tyle lat dzięki prostej fizlozofi, każdy kto spełnia proste kryteria jest mile widziany, do niczego nie jest zobowiązany. Amerykany żyją sobie swoim tempem i nie kolidują z innymi. Zauważ że zloty o charakterze komercynym poupadały, np. Radom, Wrocław, zaś impreza Stenna w tym roku tylko potwierdziła regułę. Organizowanie takiego zlotu to mnóstwo czasu, pracy i nerwów. A potem i tak ludzie narzekają a pogoda może rozwalić imprezę. Więc po co mamy to robić, po co nam gażety, skoro się znamy osobiście, a dzięki innym imprezom możemy się spotkać, albo coś zrobić spontanicznie. Więc się nie zgadzam że jesteśmy w epoce kamienia łupanego :)

[ Dodano: 2014-01-25, 14:12 ]
99piotr99 napisał/a:
Też uważam że banery i inne to raczej nie przejdą ale można by zrobić małą flagę na antenę.

Chłopaki, a od kiedy amerykańskie samochody mają anteny :mrgreen: Ja mam kilka samochodów i nie mam w żadnym anteny :mrgreen:

Stenn 
Wspierający

Wysłany: 2014-01-25, 15:03   

Nyos dzieki temu forum? a gdzies ty byl w realu na zlotach kogo ty znasz. zanim sie pojawilem na tym forum w realu poznalem wiecej ludzi nizeli ty- ksiezniczka co jak pogoda niedpowiednia to uszczelka w drzwiach. I mnie nie obrazaj bo skad ty sie pojawiles nie bede pisal. Tylko w ten sposob udowadniacie co to za miejsce i na co Was stac. Ntr prosze zlikwidowac wpis odnosnie american day i informacje na tym forum. Foch i tyle ...

nyos 
Wspierający

Wysłany: 2014-01-25, 15:06   

Stenn napisał/a:
przytoczyłbym Ci dzieło Tuwima ale szkoda czasu

Stenn dobrze, że tego nie zrobisz, bo to nie forum gejów, jeśli Cię kręcą poeci żydowskiego pochodzenia, którzy w obliczu wojny uciekają z kraju w którym mieszkają a potem wracają aby sławić komunę to trudno ...

[ Dodano: 2014-01-25, 15:13 ]
Stenn napisał/a:
a gdzies ty byl w realu na zlotach kogo ty znasz.

Dzięki temu forum - wszyskich tych których znam, NTR, Sapera, Szymona, Mike, Shoguna, Mańka, Piotrka z Kalisza, Kojota, Techno200, itp itd. W sumie to dzięki Twojemu zlotowi to nie poznałem nikogo nowego. Taki jest fakt. Przypomnij sobie ile osób z amerykany.com było na twoim 1 zlocie, kto został na ognisu, kto upalał na placu. Ale to nie ważne, bo to wolne forum i nikt nie ma z tym problemu, każdy jedzie gdzie i kiedy chce.

Stenn napisał/a:
I mnie nie obrazaj bo skad ty sie pojawiles nie bede pisal.

A czym ja Ciebie obraziłem ? Zwracasz uwagę NTRowi że jest zamknięty na swoją koncepcję, a sam działasz dokładnie tak samo, nic nie można złego powiedzieć i zaraz foch.

Skąd ja się wziołem, to proste napierw miałem LeBarona'90 i nie było mnie na forum. Potem kupiłem GPka i założyłem temat, dzięki temu poznałem wielu sensownych ludzi i byłem na tym forum przed Tobą, a Ty skąd się wziołeś, bo z tego co pamiętam to pojawiłeś się nagle i zaraz pojawiło się ogłoszenie o zlocie :)
Ostatnio zmieniony przez nyos 2014-01-25, 15:53, w całości zmieniany 1 raz  

Techno200 
Wspierający

Wysłany: 2014-01-25, 15:23   

Stenn napisał/a:
Nyos dzieki temu forum? a gdzies ty byl w realu na zlotach kogo ty znasz. zanim sie pojawilem na tym forum w realu poznalem wiecej ludzi nizeli ty- ksiezniczka co jak pogoda niedpowiednia to uszczelka w drzwiach. I mnie nie obrazaj bo skad ty sie pojawiles nie bede pisal. Tylko w ten sposob udowadniacie co to za miejsce i na co Was stac. Ntr prosze zlikwidowac wpis odnosnie american day i informacje na tym forum. Foch i tyle ...

Bartek ja nie mowie ze jestesmy, tylko bylibysmy. Prawda jest taka ze w lubelskim sie malo dzieje. Moze mowie to z mojej perspektywy. Dla mnie jakikolwiekmwyjazd to wyprawa, bioroac pod uwage przygotowanie auta, spalanie czas itp. W lublinie latwiej zrobic spntana via sms, pare minut i jestes na miejscu z fajymi ludzmi. Wiiec moze nie wszyscy podzielaja moj tok myslenia.

Nie ma sie co klucic, tylko trzeba ta zimie przetrwac imzaczac dzialac.

nyos 
Wspierający

Wysłany: 2014-01-25, 15:27   

Techno200,

Masz rację, wiem zę jest trochę ludzi w Twoich okolicach w klimacie, a nam jest łatwiej w Lublinie bo jesteśmy w kupie. Więc mam nadzieję że napstępnym razem przy spontanie wybierzemy się w stronę wschodziej granicy, a nie w stronę Warszawy i razem się spotkamy na kilka godzin :)

ntr 
Administrator

Wysłany: 2014-01-25, 16:05   

Ja też jestem zdania, że nie ma co się kłócić, ale dyskutować trzeba, czasem może i wyrzucić z siebie co kogo boli..

Dyskusję nie merytoryczną przeniosę do OT, ale merytorycznie możemy sądzę gadać dalej...

Odpowiedz do tematu