|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Felgi do camaro |
Autor |
Wiadomość |
piotr_bdg
Wóz: Camaro 2001 LS1
|
Wysłany: 2014-03-06, 19:34 Felgi do camaro
|
|
|
Witam, chce kupic felgi do mojego camaro, znalazłem 18x9,5 z corvetty c5 niestety wszystkie 4 równej szerokości i teraz nie wiem czy wejdą bez dystansów. orientuje się ktoś czy jest szansa je wcisnąć? |
|
|
|
 |
PinkiGto
PinkiGto
Wóz: Pontiac GTO , 2005 , 6.0L , jeden z 44
|
Wysłany: 2014-03-06, 20:20 Re: Felgi do camaro
|
|
|
piotr_bdg napisał/a: | Witam, chce kupic felgi do mojego camaro, znalazłem 18x9,5 z corvetty c5 niestety wszystkie 4 równej szerokości i teraz nie wiem czy wejdą bez dystansów. orientuje się ktoś czy jest szansa je wcisnąć? |
Wydaje mi sie ze 18x9,5 z C5 powinny pasowac , jakie gumy masz zamiar zalozyc , bo to bedzie chyba gralo duza role , ja mam na 18x9,5 z przodu gumy 235 x35x18 , a na tyle 255 x35x18 gdzie 255 x35 sa troszke wyzsze. |
|
|
|
 |
mike
Czerwone są szybsze

Wóz: 3gen firebird 4BlackBetty
|
Wysłany: 2014-03-06, 20:42 Re: Felgi do camaro
|
|
|
piotr_bdg napisał/a: | Witam, chce kupic felgi do mojego camaro, znalazłem 18x9,5 z corvetty c5 niestety wszystkie 4 równej szerokości i teraz nie wiem czy wejdą bez dystansów. orientuje się ktoś czy jest szansa je wcisnąć? |
A pewny jesteś że wszystkie są 18' ?
Powinna być różnica cala na wysokości a co za tym idzie inna szerokość.
A jaki wzór ? |
|
|
|
 |
PinkiGto
PinkiGto
Wóz: Pontiac GTO , 2005 , 6.0L , jeden z 44
|
Wysłany: 2014-03-06, 20:59 Re: Felgi do camaro
|
|
|
mike napisał/a: | piotr_bdg napisał/a: | Witam, chce kupic felgi do mojego camaro, znalazłem 18x9,5 z corvetty c5 niestety wszystkie 4 równej szerokości i teraz nie wiem czy wejdą bez dystansów. orientuje się ktoś czy jest szansa je wcisnąć? |
A jaki wzór ? |
Cal na wysokosci nie oznacza dosadnie utraty cala na szerokosci najwazniejszy aspekt przy doborze felg i opon to ET , czyli wyrazona w mm odleglosc plaszczyzny motazowej do plaszczyzny symetri felgi ..... |
|
|
|
 |
piotr_bdg
|
Wysłany: 2014-03-07, 17:39
|
|
|
właśnie niestety wszystkie są równe.
Jak się jeździ z 9,5 cala na przodzie? opony mogą być ciut wyższe, i tak mam inne przełożenie na moście
jaki jest w camaro otwór centralny felgi? te od corvetty mają niby 71mm. wydaje mi się ze bez dystansów się nie obędzie |
|
|
|
 |
mike
Czerwone są szybsze

|
Wysłany: 2014-03-07, 18:06 Re: Felgi do camaro
|
|
|
PinkiGto napisał/a: | mike napisał/a: | piotr_bdg napisał/a: | Witam, chce kupic felgi do mojego camaro, znalazłem 18x9,5 z corvetty c5 niestety wszystkie 4 równej szerokości i teraz nie wiem czy wejdą bez dystansów. orientuje się ktoś czy jest szansa je wcisnąć? |
A jaki wzór ? |
Cal na wysokosci nie oznacza dosadnie utraty cala na szerokosci najwazniejszy aspekt przy doborze felg i opon to ET , czyli wyrazona w mm odleglosc plaszczyzny motazowej do plaszczyzny symetri felgi ..... |
ładna regułka , z wikipei ?
Uwierz mi że akurat w vette są różne szerokości felgi i wielkości , a temat jest o konkretnym przypaku
Ja mam w 4 genie 4x 9,5 x 17 właśnie z vetty. osadzenie +54
Takie
Tył trochę się chowa może dołożę jakiś dystansik mały jak będę miał natchnienie, a przód zajebiście.
Oponki mam 245 45 i 275 40 i jest bardzo dobrze. Nie nosi w koleiny itp.
przód wygląda trochę jak naciągnięty kondon wszak to szeroka felga. ale bez tragedii .
Pzdr |
|
|
|
 |
piotr_bdg
|
Wysłany: 2014-03-07, 18:14 Re: Felgi do camaro
|
|
|
mike napisał/a: | PinkiGto napisał/a: | mike napisał/a: | piotr_bdg napisał/a: | Witam, chce kupic felgi do mojego camaro, znalazłem 18x9,5 z corvetty c5 niestety wszystkie 4 równej szerokości i teraz nie wiem czy wejdą bez dystansów. orientuje się ktoś czy jest szansa je wcisnąć? |
A jaki wzór ? |
Uwierz mi że akurat w vette są różne szerokości felgi i wielkości , a temat jest o konkretnym przypaku
Takie
Tył trochę się chowa może dołożę jakiś dystansik mały jak będę miał natchnienie, a przód zajebiście.
przód wygląda trochę jak naciągnięty kondon wszak to szeroka felga. ale bez tragedii .
Pzdr |
w nadkolu od wewnątrz jest jakiś zapas miejsca jeszcze? tak w razie innego ET
a co do linka, te felgi to chiny czy w miare dobre? myslałem nad tymi również,jednak uznałem, ze stockowe od vetty będą wytrzymalsze |
|
|
|
 |
mike
Czerwone są szybsze

|
Wysłany: 2014-03-07, 20:27 Re: Felgi do camaro
|
|
|
piotr_bdg napisał/a: | mike napisał/a: | PinkiGto napisał/a: | mike napisał/a: | piotr_bdg napisał/a: | Witam, chce kupic felgi do mojego camaro, znalazłem 18x9,5 z corvetty c5 niestety wszystkie 4 równej szerokości i teraz nie wiem czy wejdą bez dystansów. orientuje się ktoś czy jest szansa je wcisnąć? |
A jaki wzór ? |
Takie
Pzdr |
w nadkolu od wewnątrz jest jakiś zapas miejsca jeszcze? tak w razie innego ET
a co do linka, te felgi to chiny czy w miare dobre? myslałem nad tymi również,jednak uznałem, ze stockowe od vetty będą wytrzymalsze |
nie mam pojęcia , to nie ja sprzedaje, ale z opisu wynika że oryginał .
Z tego co wiem to na 17 a radę 275 na przód założyć ale nie wiem na jakim et .
Będę u siebie zakładał 265 40 17 i z moich kalkulacji wynika że będzie ok . |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|