Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Prośba o pomoc. Zakup klasyka z lat 60
Autor Wiadomość
Korzenny 

Wóz: Poszukiwania trwają ;-)
Wysłany: 2014-07-13, 10:17   Prośba o pomoc. Zakup klasyka z lat 60

Witam!
jak już pisałem w przywitalni szukam klasyka i mam już za sobą tysiące km przejechane przez ostatnie dni. W międzyczasie uciekł mi ładny Cabrio Cadi a nawet ze dwa :-(

Obecnie do "finału" dostały się 3 auta, które jak się uda chciałbym dziś ponownie obejrzeć i może wreszcie dokonać wyboru i zakupu.

Prośbę mam do starszych wyjadaczy oraz tyxh co może auta te znają o jakąś opinię, poradę, może ktoś oglądał te auta, coś się rzuciło w oczy, coś wie ktoś o którymś z tych aut. Będe niezmiernie wdzięczny. A może ktoś ma jakąś inną ciekawą propozycję, której nei ma na ogłoszeniach żadnych... Oczywiście jest możliwość, że któregoś auta już nie ma, sprzedałos ię, ale pokarzę o które mi chodzi.

Autka to:

Chevrolet Impala 1960r: http://otomoto.pl/chevrol...-C32659251.html

Auto prezentuje się bardzo ładnie, chodzi cudownie. Wygląda, że stan na prawdę łatwy, choć cały spód zabiteksowany i trudno coś powiedzieć o stanie, zwłaszcza podłóg. Właściciel podaje, że jest nowy silnik Corvette, ale silników było wiele. Podejrzewam, że coś z C3, ale to może być 350KM ale może być i 180KM, ktoś wie jak rozpoznać silnik? Plusem jest klima na nowoczesny czynnik. Minusem jeszcze są szybki na korbkę. Generalnie auto robi piorunujące wrażenie. A no i bardzo ładny, głośny wydech.

Cadillac Deville 1963: http://allegro.pl/cadilla...4378426851.html

Wygląda ładnie, rażącej pruchnicy po oględzinach nie zauważyliśmy. Pracuje ładnie. Podejrzenia miałem tylko co do skrzyni bo właściciel odpuszczał gaz przed zmianami biegów. Ale mógł też mieć marne pojęcie o jeździe automatem. Cena przyzwoita za rokujący moim zdaniem egzemplarz

Cadillac Deville 1965: http://olx.pl/oferta/cadi...html#e58c21a28e

Fabryka... Auto wygląda prawie jak nówka, stan... wgniata po prostu. Minusy dwa... JEST słupek w drzwiach i zdemontowana klima. A i cewka za blisko silnika najprawdopodobniej bo gaśnie po ok 20km i znów odpala jak się ostudzi.

Mam nadzieję, ze mnie za spamera nie uznają. Ale po prostu potrzebuję pomocy, nie chcę na minę się wpakować spełniając swoje marzenie ;-)
Z góry dziękuję za pomoc.

camaro1992rsv8 
camaro1992rsv8

Wóz: camaro
Wysłany: 2014-07-13, 22:34   

Przeglądałem ostatnio jakąś stronę i był tam piękny Pontiac gto. Z tego co widzę to mógłby Ci się spodobać... poszukam i podeślę link

Korzenny 

Wóz: Poszukiwania trwają ;-)
Wysłany: 2014-07-14, 23:20   

Będę wdzięczny....
Z Impali choć wtdaje się być ciekawym autem rezygnuję. Sprzedawca niemiły i wydaje się jakby robił mi łaskę że chce mi sprzedać auto. Poza tym uważa, że "jęczenie" w przednim zawieszeniu to "normalne w starych autach". Silnik w nim to "nowoczesna" 350ka, wyprodukowana po 77r tyle wiadomo (nie ma jej po numerach w spisie silników do 77r)
Bardziej ekonomiczna jednostka i z małym przebiegiem. jednak mimo, że auto fajne (choć lakier jak to za oceanem kładzione pozostawia trochę do życzenia) i w całkiem niezłym stanie to podejście właściciela spowodowało, że stwierdziłem, że na złość nie kupię...

|Cadi z 63r po bliższych oględzinach... Pozostawia wiele do życzenia. Co prawda jak an ten rok 38tyś wyjściowo pozostawia jeszcze kilkanaście tyś do podciągnięcia kilku mankamentów, ale jednak sporo tego...

Obecnie wybór między...

W Cadi DeVille 65 sedan, zlinkowany powyżej. w na prawdę niezłej kondycji, a....

Buick LeSabre 1963: http://otomoto.pl/buick-l...-C33737787.html

Odpowiedz do tematu