Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam ze Świecia
Autor Wiadomość
Kiran 

Wysłany: 2015-10-12, 09:56   Witam ze Świecia

Witam wszystkich serdecznie. Jakub ze Świecia w kujawsko-pomorskim. Mam nadzieję być częstym bywalcem na tym forum fanów amerykańskiej motoryzacji :-> .

Od dziecka po naoglądaniu się "Knight Rider" marzę o Pontiacu Firebird/Trans Am trzeciej generacji, najwyższy czas spełnić to marzenie. Mam gorącą prośbę do Was o pomoc w jego realizacji :-D .

Od lat przeglądam ogłoszenia ale budżet pozwalał tylko dalej marzyć :cry: . Były naprawdę fajne wozy do kupienia np. V8 z Lublina z T-tops i Turbo Bulge na masce.

Albo ten z Zielonej Góry z 3.1 L V6.

Tak więc moi drodzy, bardzo Was proszę: pomóżcie ;-) . Szukam Firebirda marzeń. Obowiązkowo musi mieć T-tops. Silnik jest nieważny byle by był sprawny ;-) . Jeśli byłby V6 Napalam się na swap na L36 Series II z czwartej generacji (200 koni wystarczy az nadto), a jak będzie V8 to bez zmian chociaż 5,7 litra już bym nie chciał. Muszą być też elektryczne szyby, to byłby straszny obciach kręcić korbką podjeżdżając TAKIM autem :mrgreen: . Jakby jeszcze miał Turbo Gulge to już chyba szczyt marzeń.

Mój budżet na sam zakup auta to 10k a jak da się trochę taniej to wiadomo że będzie super. To jak, Pomożecie :-> :?:

Biker 

Wysłany: 2015-10-12, 17:36   

Pontiac z Lublina skutecznie uprzyjemniał mi lekcje w szkole tuż za nim :) , na prawdę ciekawy. Tobie życzę powodzenia w jakby nie było spełnieniu marzenia ;)

Kabdul 

Wysłany: 2015-10-13, 00:14   

Cytat:
Silnik jest nieważny byle by był sprawny ;-) . Jeśli byłby V6 Napalam się na swap na L36 Series II z czwartej generacji (200 koni wystarczy az nadto)

W kosztach swapu kupisz samochód z V8.

Cytat:
jak będzie V8 to bez zmian chociaż 5,7 litra już bym nie chciał

nie wiesz co mówisz :-) 350 jest top wersja, bez porównania do beznadziejnego V6. Jeszcze raz: w fbody 3gen V6 pali tyle, jak nie więcej jak V8, nie jedzie, nie brzmi, kupujesz, a po chwili chcesz swapować albo sprzedać i kupić V8 i idziesz w koszty. 3.8 z 4gena też miałem i jeździł przyjemnie, ale po roku sprzedałem, bo to nie V8, a palił też bez szału - mniej nie znaczy mało.

Cytat:
Muszą być też elektryczne szyby, to byłby straszny obciach kręcić korbką podjeżdżając TAKIM autem

Szyby w korbotroniku to jeszcze jeden element mniej do psucia, ja w tym obciachu nie widze :-)

Cytat:
Mój budżet na sam zakup auta to 10k a jak da się trochę taniej to wiadomo że będzie super. To jak, Pomożecie

Taniej się nie da, ale w okolicy 20k można już czegoś szukać. Wyjdzie ze zrobieniem pewnie w okolicach 30k. Poniżej 10k można szukać czegoś na długotrwały projekt.

Kiran 

Wysłany: 2015-10-13, 08:41   

Biorę na słowo, wobec tego V8 chyba że nie będzie innego wyboru :-P . Ale T-tops musi być :mrgreen: .A znacie kogoś kto chce sprzedać Firebirda :?: Próbowałem dzwonić na różne stare ogłoszenia ale wszędzie "the number you are trying to reach is currently unavailable" :mrgreen: . W sumie nic dziwnego jak niektóre mają 4 lata ;-)

Kabdul 

Wysłany: 2015-10-13, 09:50   

Na fkp zaskar chiał sprzedać swojego gta clone. Może jeszcze chce. Poszukaj w ogłoszniach na FKP. Jest też 4gen w dobrych $$$ do zrobienia na allegro. Z 3gen troche słabo się zrobiło, szczególnie kasie do 29k.

ntr 
Administrator
GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
Wysłany: 2016-02-26, 10:07   

Witaj,
Powodzenia w poszukiwaniach wymarzonego auta!

Odpowiedz do tematu