Witam ze Świecia |
Autor |
Wiadomość |
Kiran
|
Wysłany: 2015-10-12, 09:56 Witam ze Świecia
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie. Jakub ze Świecia w kujawsko-pomorskim. Mam nadzieję być częstym bywalcem na tym forum fanów amerykańskiej motoryzacji .
Od dziecka po naoglądaniu się "Knight Rider" marzę o Pontiacu Firebird/Trans Am trzeciej generacji, najwyższy czas spełnić to marzenie. Mam gorącą prośbę do Was o pomoc w jego realizacji .
Od lat przeglądam ogłoszenia ale budżet pozwalał tylko dalej marzyć . Były naprawdę fajne wozy do kupienia np. V8 z Lublina z T-tops i Turbo Bulge na masce.
Albo ten z Zielonej Góry z 3.1 L V6.
Tak więc moi drodzy, bardzo Was proszę: pomóżcie . Szukam Firebirda marzeń. Obowiązkowo musi mieć T-tops. Silnik jest nieważny byle by był sprawny . Jeśli byłby V6 Napalam się na swap na L36 Series II z czwartej generacji (200 koni wystarczy az nadto), a jak będzie V8 to bez zmian chociaż 5,7 litra już bym nie chciał. Muszą być też elektryczne szyby, to byłby straszny obciach kręcić korbką podjeżdżając TAKIM autem . Jakby jeszcze miał Turbo Gulge to już chyba szczyt marzeń.
Mój budżet na sam zakup auta to 10k a jak da się trochę taniej to wiadomo że będzie super. To jak, Pomożecie |
_________________ Jeżeli chcesz żeby coś było zrobione dobrze, zrób to sam. |
|
|
|
 |
Biker
|
Wysłany: 2015-10-12, 17:36
|
|
|
Pontiac z Lublina skutecznie uprzyjemniał mi lekcje w szkole tuż za nim , na prawdę ciekawy. Tobie życzę powodzenia w jakby nie było spełnieniu marzenia |
|
|
|
 |
Kabdul

|
Wysłany: 2015-10-13, 00:14
|
|
|
Cytat: | Silnik jest nieważny byle by był sprawny . Jeśli byłby V6 Napalam się na swap na L36 Series II z czwartej generacji (200 koni wystarczy az nadto) |
W kosztach swapu kupisz samochód z V8.
Cytat: | jak będzie V8 to bez zmian chociaż 5,7 litra już bym nie chciał |
nie wiesz co mówisz 350 jest top wersja, bez porównania do beznadziejnego V6. Jeszcze raz: w fbody 3gen V6 pali tyle, jak nie więcej jak V8, nie jedzie, nie brzmi, kupujesz, a po chwili chcesz swapować albo sprzedać i kupić V8 i idziesz w koszty. 3.8 z 4gena też miałem i jeździł przyjemnie, ale po roku sprzedałem, bo to nie V8, a palił też bez szału - mniej nie znaczy mało.
Cytat: | Muszą być też elektryczne szyby, to byłby straszny obciach kręcić korbką podjeżdżając TAKIM autem |
Szyby w korbotroniku to jeszcze jeden element mniej do psucia, ja w tym obciachu nie widze
Cytat: | Mój budżet na sam zakup auta to 10k a jak da się trochę taniej to wiadomo że będzie super. To jak, Pomożecie |
Taniej się nie da, ale w okolicy 20k można już czegoś szukać. Wyjdzie ze zrobieniem pewnie w okolicach 30k. Poniżej 10k można szukać czegoś na długotrwały projekt. |
|
|
|
 |
Kiran
|
Wysłany: 2015-10-13, 08:41
|
|
|
Biorę na słowo, wobec tego V8 chyba że nie będzie innego wyboru . Ale T-tops musi być .A znacie kogoś kto chce sprzedać Firebirda Próbowałem dzwonić na różne stare ogłoszenia ale wszędzie "the number you are trying to reach is currently unavailable" . W sumie nic dziwnego jak niektóre mają 4 lata |
_________________ Jeżeli chcesz żeby coś było zrobione dobrze, zrób to sam. |
|
|
|
 |
Kabdul

|
Wysłany: 2015-10-13, 09:50
|
|
|
Na fkp zaskar chiał sprzedać swojego gta clone. Może jeszcze chce. Poszukaj w ogłoszniach na FKP. Jest też 4gen w dobrych $$$ do zrobienia na allegro. Z 3gen troche słabo się zrobiło, szczególnie kasie do 29k. |
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
|
Wysłany: 2016-02-26, 10:07
|
|
|