niby eko podatek |
Autor |
Wiadomość |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
|
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
|
Wysłany: 2009-05-12, 10:50
|
|
|
Popieram, czekam na artykuł w aktualnościach |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
tomekt
tomekt
Wóz: bird v6 86
Wiek: 48 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 38 Skąd: szczepanki
|
Wysłany: 2009-05-12, 22:33
|
|
|
Czytałem gdzieś o projekcie podatku od aut poniżej 1992 roku w wysokości 3000 zł rocznie
Nic nie pisało czy obejmie podatek auta zabykowe,znajac naszych ustawodawców dla nich to jest bez znaczenia czy jeżdzisz starym rozpadającym sie glutem ,czy pięknym klasykiem w którego włożyleś kupe serca i kasy.
Na dzień dzisiejszy i tak płacisz kare za posiadanie auta z dużym silnikiem(ubezpieczenie od pojemności i wieku auta i podatek w paliwie który placisz wyższy niz użytkownik matiza)
Ciekawa sprawa że niemcy doplacają do zakupu nowych aut a u nas będzie kara za stare auta. |
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
|
Wysłany: 2009-05-13, 10:22
|
|
|
Głupotą jest i eko podatek i dopłaty do nowych aut! Niby z jakiej racji z moich podatków mam komuś sponsorować sejczento?
Ja nie wiem, ale ludzie jak usłyszą, że coś jest za darmo, że jakieś dopłaty to klapki na oczy i łapy wyciągnięte. Nikt nie myśli logicznie, że żeby jednym dać to trzeba drugim zabrać WIĘCEJ (bo przecież koszty administracyjne - tj. wyżywienia armii nikomu nie potrzebnych urzędasów dzielących łupy).
Ekopodatek już mamy - jest to podatek drogowy w paliwie - najlepsza opcja. Bo ile jeździsz tyle trujesz, tyle płacisz podatku. I koniec. Ten podatek jest jedynym w miarę sprawiedliwym. Może zamiast więc dyskutować o nowych podatkach, to warto się zastanowić co się dzieje z tymi pieniędzmi??
A argumenty, że po drogach jeździ za dużo trupów są śmieszne! Od tego są badania techniczne! W Polsce są co roku, a np. w Irlandii raz na dwa lata! Każdy ma prawo jeździć czym mu się podoba. Jak ktoś lubi, lub go tylko stać na malucha i przechodzi on badania techniczne to nikomu nic do tego!
Jeszcze tego brakowało, by bananowe towarzystwo z Warszawy ustalało kanony piękna drogowego i eliminowało z dróg to co IM akurat się nie widzi.. Chyba nie tak wygląda Wolny kraj? |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
Łukasz
camarozf
Wóz: camaro
|
Wysłany: 2009-05-13, 20:59
|
|
|
Totalna bzdura ten podatek, jak można płacić tyle kasy. powinny być jakieś wyjątki |
|
|
|
 |
|